Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2098945 пати)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7561
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #825 на: 25 Јуни 2012, 15:51:18 pm »
Да.

Мене 2010-та, Републичка ме фати кај Демир Капија, со 55 над дозволеното, ја платив казната упола, и никад ништо не ми стигна од суд ...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #826 на: 25 Јуни 2012, 15:52:52 pm »
Со што изговор би можел да издејствувам да ја намалат забраната?
Не можеш да се правдаш дека си бил приморан или дека околностите биле сомнителни. Тоа нема да упали. Кажи само дека си брзал, условите на патот го дозволувале тоа и кажи дека возачката дозвола ти треба најмногу за службени цели, дека ќе го загубиш работното место и дека тоа ќе ти предизвика социјален проблем. Мислам дека нема да биде проблем да те пуштат со само еден месец. Да ти ја укинат забраната на суд иначе нема шанси.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #827 на: 25 Јуни 2012, 15:54:16 pm »
Се случува ништо да не стигни,ама сега тоа многу многу ретко и истотака ретко доцнат со пуштање на казните.
Стиг,плати ја казната и после чекај покана од судот.Ако си слободен оди на суд и вели му дека ти треба возачката ова она нека ти ја намалат забраната.Нема шо да изгубиш.

п.с 45 евра е ако возиш до 30км/х повеќе од дозволеното
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен ngocevski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 484
« Одговори #828 на: 25 Јуни 2012, 15:58:28 pm »
Абе најлоша работа е да се појавиш на суд. Ни крив ни должен ако на судијата не му е погодено може најстрога казна да ти удри или 1 година условно...Па наредна казна за погрешно паркирање ќе ти ја земат дозволата.

НИКАКО не се појавувај на суд. Ако имаш некој близок во суд гледај да ти ги тргаат поканите, да ги ставаат последни за да помине времето.

Ако одиш на суд па уште се правдаш... Можеш ни крив ни должен да наебеш.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #829 на: 25 Јуни 2012, 16:01:22 pm »
ШТО!!!!!!!???????

Нгоцевски те молам немој да шириш дезинформации особено за вакви пипави работи. Да збориме за qр-ташак ајде разбирам ама за битни работи немој да грешиш душа. Подобро кажи му на човекот дека го чека полошо отколку што е отколку да кажуваш вакви невистини кои ќе го вовлечат уште повеќе во невољи.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #830 на: 25 Јуни 2012, 16:03:14 pm »
Мора да се иде на суд. Ако не се пјави тек тогаш може 1г. да му летне возачката.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #831 на: 25 Јуни 2012, 16:04:10 pm »
НГоцевски,алал да тие за постот.Подолго време немаше ваков пост некој закачено.Како можи да го казнат на суд повеќе од предвиденото со закон за тој прекршок мене не ми е јасно.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #832 на: 25 Јуни 2012, 16:06:20 pm »
Тотална глупост непоткрепена ни со искуство ни со закон ни со ништо.

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #833 на: 25 Јуни 2012, 16:06:47 pm »
Кај мене беше од 3 месеци до 12 или до 9. Можеше и повеќе да ми пише.

Отсутен ngocevski

• Јуниор
  • **
« Одговори #834 на: 25 Јуни 2012, 16:06:50 pm »
ШТО!!!!!!!???????

Нгоцевски те молам немој да шириш дезинформации особено за вакви пипави работи. Да збориме за qр-ташак ајде разбирам ама за битни работи немој да грешиш душа. Подобро кажи му на човекот дека го чека полошо отколку што е отколку да кажуваш вакви невистини кои ќе го вовлечат уште повеќе во невољи.

Е во какви невољи ќе го повлечат ајде кажи ми?! Ова не е КРИВИЧНО дело, ова е ПРЕКРШОЧНО дело. ЗАСТАРУВА за 1 година ако не успее да се процесира со судска завршница, а тоа се случува кога обвинетиот е недостапен на судот да биде соодветно поканет на рочиште (а не може да биде стражарно спроведен, прекршок е не е кривично дело) и кога обвинетиот поради Х причини не може да присуствува на рочиштето, одмор, работа во странство, итн итн...

Да е обвинет за криминал, убиство, бла бла тогаш да, ако не се појавиш ќе бидеш стражарно однесен на суд...Ама за брзо возење?! Дај не ме зезај. Најмалку 3-4 пати сум избегнал на ваков начин вакви казни и уште безброј судски покани со прекршочни пријави сум ги одбегнувал за да застарат...

Да не бидам погрешно сфатен, повеќето пријави биле за неносење лична карта, погрешно паркирање, поминување на полна линија...Тоа се прекршочни пријави кои застаруваат за 1 година и не се КРИВИЧНИ ДЕЛА.

Отсутен ngocevski

• Јуниор
  • **
« Одговори #835 на: 25 Јуни 2012, 16:08:29 pm »
Кај мене беше од 3 месеци до 12 или до 9. Можеше и повеќе да ми пише.

Ама гледаш погоре двајца велат дека сум зборувал глупости. Кога ќе добие некој (како еден мој другар) условна казна 1 година ќе видам што ќе речат.

Постои начин да го одбегнеш судот ако не си соодветно поканет и ако не можеш да присуствуваш, не си гонет кривично!

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #836 на: 25 Јуни 2012, 16:11:50 pm »
Ако не се појави гарант повеќе ќе му ја земат. Најубаво да отиде. Ако веќе ја потпишал и платил казната он е веќе осуден а судијата треба да изрече казна. Мене така ми кажа судијата. Само глумев многу у стил дека ми треба за работа возачката и ми пиша за 1 месец.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #837 на: 25 Јуни 2012, 16:14:37 pm »
Порано застаруваа казните,повеќе нема застарување на казните.Порано неморав да одбегнувам да се појавам на суд,воопшто немаше потреба да одам пошо казните ретко кога беа процесуирани.Да ама тоа беше порано,сега не е така.

Отсутен stig

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 933
« Одговори #838 на: 25 Јуни 2012, 16:20:55 pm »
Не ја потпишав казната напишаа одбива да се потпиши е сеа не сум сигурен дека возев толку пошто не гледав во километражот мада таму е широк патот можно е да сум се занел со дупли ленти е ако возиш 50 исто како 30 да возиш така ме уловија, е сеа ќе ја платам па ќе одам на суд ќе видиме колку на колку време ќе ми ја одземат возачката а тоа дека ќе ја одземат гледам неизбежно е.

Отсутен ngocevski

• Јуниор
  • **
« Одговори #839 на: 25 Јуни 2012, 16:21:21 pm »
Да не испадне дека ширам невистини - повеќе луѓе не се согласуваат со мојот совет, го споделив моето искуство, ако се сменале работите или поинаков е начинот - или послушај го мнозинството овде или прашај пријател правник адвокат кој се бави со овие работи, крај краева прашај пријател полицаец ако имаш...

Немам намера да ширам невистини или намерно да заебам некого, она што го кажав за мене функционирало...Мој другар го заебаа кога излезе пред судија ни крив ни должен.

Како и да е, повеќето не се согласуваат со мене, најдобро батали ги моиве совети.