Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2421140 пати)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #540 на: 29 Март 2012, 10:20:41 am »
Јас без каиш и светла не тргнувам, па макар било тоа и до продавниче. А кога возам некој, не тргнувам додека не стави каиш, оти колата свири одкорнува ако нема каиш совозачот. Исто така кога сум сопатник првен си ставам каиш, ако има такво к*ре како кај на сликата кај томи, го вадам и му го фрлам некаде низ кола. ;D ;D

А интересна работа кога седам позади никогаш не ставам........ Лоша навика е тоа. А и до сега никој не ставил кај мене позади....

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #541 на: 29 Март 2012, 10:43:07 am »
1. Не покажаа откога ќе се запали колата колку е интересно со каишот.
2. Ваљда не си озбилен...?

:)
Сепак точка 2 е реклама, но ова не е, и јас не би му дозволил никому во кола позади мене да седи без појас. :

Што се однесува до точка еден, ако си во безсвесна состојба, не ти праи никаква разлика појасот :) Ако си свесен, ќе се откопчаш или измкнеш многу лесно. Ако ти е страв дека нема да можеш да се откопчаш, купи си seat belt cutter.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18029
« Одговори #542 на: 29 Март 2012, 11:13:04 am »
Во Скопје кој вози без каиш или е будала или има огромни муда.
Во помалите градови не гледам сврха за каиш, зошто по палење на моторот, за максимум 10 минути си стигнал кај што си сакал, со брзина не поголема од 40 км/ч.

За каиш на задни седишта, до Белград и назад сите 1100 километри ги извозевме прописно опашани :D

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #543 на: 29 Март 2012, 11:17:55 am »
Лотарија е при стравични судари дали ќе преживееш, бил со појас или без. Има еден куп што ги спасил појасот, има еден куп што преживеале баш дека немале појас и излетале од кола, има еден куп што излетале и умреле, а тие внатре се спасиле итн. итн.

Во Скопје кога како ќе ми дојде возам.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #544 на: 29 Март 2012, 12:13:39 pm »
Низ Скопје ставам, ама каишот ми стои цело време закопчан и само попречниот дел го префрлам преку мене, на автопат без исклучок каиш напред, позади мноогу ретко некој да ставил ама од сега задолжително и позади каиш кај мене во кола на пат :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #545 на: 29 Март 2012, 12:22:35 pm »
Јас стално ставам кајш низ Скопје и ги предупредувам тие до мене да стават. Од позади мене на никој не сум побарал да стави и сумљам дека ставил. Јас еднаш имам ставено додека седам позади.

Иначе приметив и дека Дени има навика да става кајш :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #546 на: 29 Март 2012, 12:24:14 pm »
уште малку за тие што не ставаат појаси:

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #547 на: 29 Март 2012, 16:28:12 pm »
Јас стално ставам кајш низ Скопје и ги предупредувам тие до мене да стават. Од позади мене на никој не сум побарал да стави и сумљам дека ставил. Јас еднаш имам ставено додека седам позади.

Иначе приметив и дека Дени има навика да става кајш :D
Да, да. Во 99% од времето.

Отсутен Driver

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 371
« Одговори #548 на: 29 Март 2012, 16:34:17 pm »
Носиш каиш за низ град? Во Македонија досега никаде немам видено некој да става каиш за во град
Чекај а ти од дома излегуваш?  ;D

Јас барам од моите патници кога возам некаде подалеку (односно, на отворено) да стават каиш позади.
Токму така Зеро. Исто и јас.

Озбилно во Штип не сум видел баш никој да носи каиш во градот, а и во друг град. Во Скопје можеби е поригорозно па почнале да носат

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #549 на: 29 Март 2012, 17:58:07 pm »
Низ Битола никогаш не сум ставил, дури и Автошкола кога возев не ставав (инструкторот ми велеше ако падниш за појас ке падниш.)
Нека каже осмица8 кога ме возеше во лансерот едно 2км со пиштење на тоа за каишот :D

На отворен пат ставам секогаш, излегвам од Битола и го ставам и го носам низ другите градови во случај да видат БТ таблица па ако нема за шо, за каиш да ме пишат.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15124
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #550 на: 29 Март 2012, 18:01:55 pm »
Каиш ставам само кога одам некаде(поминувам низ друг град,пример како Ресен кога одам за Охрид) и одма го вадам...Осмица и јас не го ставив каишот кај тебе в кола ;D
За низ Скопје не гледам некоја посебна причина па да мора да возам со каиш...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #551 на: 29 Март 2012, 18:15:59 pm »
Каиш секогаш ама секогаш носам...а и колава ми свирка ко ненормална :S
се инатев еднаш да видам дали ќе и текне дека не планирам да ставам каиш, ама у ку*** упорна бе...не престанува свиркањево кај мене нон-стоп е, на пр. кај другиколи престанува после одредено време :S

Отсутен bobi010

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 448
« Одговори #552 на: 29 Март 2012, 18:17:49 pm »
Една информација за Струмица од 100 коли само 1,а можеби и тој нема ставено појас.Ако си со друга табличка баш за тоа ќе те казнат.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #553 на: 29 Март 2012, 19:19:02 pm »
Каиш секогаш ама секогаш носам...а и колава ми свирка ко ненормална :S
се инатев еднаш да видам дали ќе и текне дека не планирам да ставам каиш, ама у ку*** упорна бе...не престанува свиркањево кај мене нон-стоп е, на пр. кај другиколи престанува после одредено време :S
На пример кај брат ти престанува таман коа ќе треба да се симнеш, го сонував звукот хахаа
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Ridzo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 66
« Одговори #554 на: 29 Март 2012, 19:42:53 pm »
вчера имав мала случка со полицијата, сум возел 5км/ч повеке од дозволеното и вика нареден пат или вози како што треба или вози побрзо да може да ти ја пишеме казната  :)
Девојка може бити са села, али ауто само из Немачке