Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2651391 пати)

Присутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6107
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #14400 на: 25 Август 2026, 19:41:49 pm »
Мене на времето ко бев Џерманија еден викенд сум ги заборавил и предните џамои отворени а почнало и снег да врни и ми звонат сабајле у 3:40 на врата од стано,јас у пиџами целиот успиен и си викам ват д фак ис дис 😆.
Ми викат добро утро ваше ли е фиат бравото викам ја ја,и ми кажуват дека нема ништо украдено да сум си проверил...викам се е тука а не ни видов затворив џамовите и гитла 😂

Sent from my 2209116AG using Tapatalk

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6424
« Одговори #14401 на: 25 Август 2026, 20:51:09 pm »
Значи некој џандар е арамивче, пробува по врати. Ништо поразлично од рандом арамивчиња шо си пробуваат по врати по дома и по коли на паркинзи.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7836
  • French diamond
« Одговори #14402 на: 25 Август 2026, 22:34:02 pm »
Не не, на дубакот кај мене се гледаат онакви курала што се гледа за одклучено и заклучено, копиљакот уште ми ги заклучил вратите т.е ги прицнал тие, каишот ми беше закачен за да не свири, ми го откачил и ливчето од казната го пикнал кај што влегва каишот...значи влегол внатре. Го пријавив во полиција, ама не верувам дека ќе напрат нешто, требаше да пријавам дека ми фали мобилен, лап топ...копиљак, само на лице место тупајнцата и после извини мислев дека си крадец.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30833
    • CARclub.mk
« Одговори #14403 на: 25 Август 2026, 22:42:49 pm »
Значи некој џандар е арамивче, пробува по врати. Ништо поразлично од рандом арамивчиња шо си пробуваат по врати по дома и по коли на паркинзи.

Не баш. Во неколку европски земји има казни за оставање отклучени возила или отворени прозори. Ни имаат спомнато на возење низ Германија и низ Италија.

Не не, на дубакот кај мене се гледаат онакви курала што се гледа за одклучено и заклучено, копиљакот уште ми ги заклучил вратите т.е ги прицнал тие, каишот ми беше закачен за да не свири, ми го откачил и ливчето од казната го пикнал кај што влегва каишот...значи влегол внатре. Го пријавив во полиција, ама не верувам дека ќе напрат нешто, требаше да пријавам дека ми фали мобилен, лап топ...копиљак, само на лице место тупајнцата и после извини мислев дека си крадец.

Верувај, ако влегол во кола, сигурно е снимено. Среќа не си пријавил дека ти фали мобилен или лаптоп, па уште да те гонат кривично за лажно пријавување. А ставањето казна каде што е каишот е најверојатно некоја стандардна процедура, бидејќи смета дека си здраворазумен човек кој ќе стави каиш кога ќе седне да вози и ќе ја види казната.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6424
« Одговори #14404 на: 26 Август 2026, 03:52:45 am »
@zeroSignal  Е како не баш, ете кај мене на колата нема никаков показател дека  не е отклучена.Некој треба арамија да изиграва буквално за да докажи, да ми отвори врата. Капак на тоа да ми влези внатре во мој имот за да ми остави казна. Казни се лепат или оставаат на бришач, не е мајка му в кола да ја бара. Еу фашизам ако е вака.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7836
  • French diamond
« Одговори #14405 на: 26 Август 2026, 09:08:25 am »
Исто и јас му реков на џандарката, нема апсолутно никакво право да влегва в кола, ми вели да во право си. Ѓупци со некој селски закони, мое право дали ќе ја заклучам или не.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2982
« Одговори #14406 на: 26 Август 2026, 09:15:45 am »
Како бе вака влегување во кола е оправдано?

Па ќе ти подметне нешто, ќе те приведат на наредно влегување во колата, оди докажувај се после дека не е твое и дека првпат го гледаш.
« Последно менување: 26 Август 2026, 09:20:56 am balanar »

Отсутен nikola98

• Редовен
  • Пораки: 1049
  • The best or nothing.
« Одговори #14407 на: 26 Август 2026, 11:40:15 am »
Лесно е на нас културна раја да ни воведат Еес систем, да не казнуваат заради отклучено/заклучено, додека се прават слепи на проблемите што ги прават инжинерите и докторите од другите земји. На бркатиот сликар треба ребрастиот да му се смени...

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4721
« Одговори #14408 на: 26 Август 2026, 11:45:49 am »
Ако имаш докази/фотки, пушти пријава/тужба, не ги жали.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2982
« Одговори #14409 на: 26 Август 2026, 11:50:25 am »
Лесно е на нас културна раја да ни воведат Еес систем, да не казнуваат заради отклучено/заклучено, додека се прават слепи на проблемите што ги прават инжинерите и докторите од другите земји. На бркатиот сликар треба ребрастиот да му се смени...

Да не го гледаш и ти Kurt Caz на YouTube?
Ова со инжинерите и астронаутите ме потсети на него кога ги именува во видеата што му се низ Европа хахах

Јас сум запрепастен како во Јужна Америка проаѓа доста полабаво него у центар на факинг Европа.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4721
« Одговори #14410 на: 26 Август 2026, 11:56:20 am »
Зашто во центарот на факинф Европа дојдоа најголемите пакосници кои не се научени на никакви вредности и се деструктивни.

Отсутен nikola98

• Редовен
  • Пораки: 1049
  • The best or nothing.
« Одговори #14411 на: 26 Август 2026, 12:37:02 pm »

Да не го гледаш и ти Kurt Caz на YouTube?
Ова со инжинерите и астронаутите ме потсети на него кога ги именува во видеата што му се низ Европа хахах

Јас сум запрепастен како во Јужна Америка проаѓа доста полабаво него у центар на факинг Европа.

Ноу, не го знам господинот. Имам роднини кои сакаат да си одат од таму. И пази сеа, планираат за Франција/Англија да одат. А таму ги има многу повеќе...

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15264
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #14412 на: 26 Август 2026, 15:56:39 pm »
Не знам кај ти се сега роднините,ама да им кажеш дека многу,многу,најмногу грешно размислувааѕ.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2605
« Одговори #14413 на: 26 Август 2026, 17:53:19 pm »
Зашто во центарот на факинф Европа дојдоа најголемите пакосници кои не се научени на никакви вредности и се деструктивни.

Среќа низ Македонија беа само во транзит. Што е зачудувачки ако се земе во предвид дека сме трета економија во Европа.

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1282
« Одговори #14414 на: 27 Август 2026, 09:46:56 am »
Знаеш дека има(ше) план да ни ги вратат, наводно????