Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2100654 пати)

Присутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3143
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #13965 на: 07 Јули 2025, 00:22:08 am »
Вујкин @Nandor The Relentless  цел лонец азербејџански пасуљ изедов овие двајца уште натегаат за појас… и тоа без кромид пасуљот

Тетка, нема бе, тоа е...
Нема љубав и андерстендинг, а тоа од мал се учи, не на форум.

Се сеќаваш на нишлија во јавна куќа у Кајзерслаутен коа влегол и таму оп роднина и Оваа: лелел Чичоо! нема чича , чича платија!! така и ова само тврдо овој стега оној не пушта ... се учи како не роден никој не е учен ....

Абе, да зему каишо да изваду од панталоните, па да им дам ја на нив каиш...
Ама еластичан е, боле у пичку матер...

Задња надеж ми умре к'т виде дека ни на цицки не реагират више, па затој зема кромид да поделкам, да ги поплачу малце...

Teчин вади го како ПЕЏА ДЕ БОЈ што го вадеше у велики брат еве помина 00-00 а со каишот антилопа кожа вежи го да не бега... без точки и запирки у еден здив...

https://www.youtube.com/watch?v=UhTLsHPHkbo

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk
« Одговори #13966 на: 07 Јули 2025, 09:56:58 am »
Јас ја научив лекцијата за појас на задно седиште пред 10-тина години (па може и нешто повеќе) на промотивен настан на Mercedes. Меѓу другите демонстрации, ни покажуваа и системи за автономно кочење. Јас бев на задно седиште, без каиш. Колата закочи нагло и кога осетив како се двојам од задната клупа и инерцијата ме носи нагоре и напред, ми стана јасно. Од тогаш инсистирам и тие на задна клупа да носат каиш. Среќа во новата кола титка.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7562
« Одговори #13967 на: 07 Јули 2025, 10:25:42 am »
Пак ке кажам, во случај на судар, тој позади што не е врзан може да ти направи поголема штета од позади од самиот судар.
« Последно менување: 07 Јули 2025, 11:00:01 am Tommy »

Присутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2170
« Одговори #13968 на: 07 Јули 2025, 10:39:24 am »
Не можам да разберам како можете да го живеете животот без нималку возбуда.

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1725
« Одговори #13969 на: 07 Јули 2025, 10:43:55 am »
Јас ја научив лекцијата за појас на задно седиште пред 10-тина години (па може и нешто повеќе) на промотивен настан на Mercedes. Меѓу другите демонстрации, ни покажуваа и системи за автономно кочење. Јас бев на задно седиште, без каиш. Колата закочи нагло и кога осетив како се двојам од задната клупа и инерцијата ме носи нагоре и напред, ми стана јасно. Од тогаш инсистирам и тие на задна клупа да носат каиш. Среќа во новата кола титка.

Јас ја научив лекцијата како дете, јас и брат ми на задно седиште, тој врзан јас не. На одење накај Прилеп после кривина на сред пат застаната кола и татко ми мораше нагло да кочи. На брат ми ништо јас со лицето директ во предно седиште.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #13970 на: 07 Јули 2025, 10:47:21 am »
Kako ja citam temava, se poveke i poveke zaklucuvam deka ustvari soobrakjajnata policija na Balkanot e mnogu mnogu mnogu tolerantna i kon malce po-brzo vozenje, ne-nosenje pojas, i slicni drugi minimalni prekrsoci.

Iako imav dosta porazlicno mislenje. I mislam deka narodnata pogovorka: Kakva glava, takov bric pravi mnogu smisla.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4021
« Одговори #13971 на: 07 Јули 2025, 10:53:45 am »
Полицијата кај нас казнува за едно нешто, имаат акција за брзо возење, и казнуваат/контролираат само за тоа, дали ти притоа не носиш појас збраш на моб итн. тоа не е битно.

По две три недели кога ќе имаат акција за користење мобилен телефон, тогаш за тоа ќе гледаат :D
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен R2D2

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
« Одговори #13972 на: 07 Јули 2025, 11:02:39 am »
Полиција во Скопје, застанува кола што се враќаат од ергенска, сите комплет внатре напиени, вклучувајќи го и шоферот... Од старт му кажуваат на полицаецот дека се враќаат од ергенска и дека пиеле таму..., а тој им вели, а не, не сум јас за тоа, моментално само документи проверуваме дали е се во ред :)
Шкода Октавиа 1.5 ТСИ, (А8 2020) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,24484.0.html
Mercedes A160 (W168) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,2269.0.html

Присутен Bravo

• Редовен
« Одговори #13973 на: 07 Јули 2025, 11:37:31 am »
Треба да им донесат онакви куќички ко пред амбасадите, со ТоиТои до нив, на 20тина клучни точки низ Скопје и нема да има сообраќајќи веќе.

Толку треба. 20тина куќички и уште 40-50 прашинари. 30 години се тркаат по истите булевари.

Отсутен Lone

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 111
« Одговори #13974 на: 07 Јули 2025, 11:55:42 am »
На Партизанска, на 100тина метри од полициска станица, секој ден се тркаат со мотори...

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #13975 на: 07 Јули 2025, 12:09:29 pm »
Процесот на природна селекција, е клучен за еволуција на човештвото.

Затоа и целосно ги поддржувам тие што не се врзуваат со појас, додека возат возило.

Накратко Чарлс Дарвин:
Цитат
Природната селекција, основен концепт во Дарвиновата теорија за еволуција, е процес каде што организмите подобро прилагодени на нивната околина имаат тенденција да преживеат и да создадат повеќе потомство, пренесувајќи ги своите поволни особини. Ова води до промени во карактеристиките на популацијата со текот на генерациите.
Јас користам појас постојано, и целосно ги поддржувам тие што не користат.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #13976 на: 07 Јули 2025, 14:27:45 pm »
Истата селекција важеше и за со вакцините,истата мантра се церглаше и тогаш.
Па теоријата не се покажа баш како што очекуваа дресираните џукели.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #13977 на: 07 Јули 2025, 14:44:40 pm »
Што се десило со вакцините? Дека ја џукела па еве ти пит бул кажи просветли не како со појасиве.

Присутен Bravo

• Редовен
« Одговори #13978 на: 07 Јули 2025, 14:56:45 pm »
Братот може има студија направено заедно со контролна група. Оставете нека се произнесе.

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1863
« Одговори #13979 на: 07 Јули 2025, 15:30:37 pm »
Појасот и потпирачот за глава на седиштата се нештата што имаат најголем импакт во преживување на патниците при сообраќајка. Колку и да ни смета, да не дави, поти и слично, сметам дека барем за на отворен пат секој треба да го носи.

Инаку, од неносење појас на задно седиште во моментов ми текнува за двајца од Велес, 1 загинат на автопат Белград - Ниш летната низ задна шофершајбна трудница, и 1 тешко повреден и летнат од предна шофершајбна Прилеп - Битола.

Овде не станува збор за курчење, кабајдалук, правење паметен, шизик, фраер или како и да е, само за непотребна коцка со животот

И пак ќе се вратам на лед ламби во халогени фарови, оној што не носи појас се изложува на ризик себе си, а овој со Лед себеси и оние отспротива.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk