Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2102527 пати)

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #13830 на: 22 Јуни 2025, 22:24:00 pm »

Колку?
Ве-Ск сум 100/105 на темпомат, обратно исто до Катланово, таму ставам 90.
Во глобала повеќе од 120 не возам. Од две причини: не е пријатно во Корсата над таа брзина и на 100/110 ми троши малку.

И да не бидам сватен погрешно, секогаш кога има некој зад мене, возам на помошна лента.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2172
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #13831 на: 22 Јуни 2025, 22:27:36 pm »
Знаците може се застарени ама затоа народот колку е исчуручен и 130 е многу.

Мене лично во кола не ми се влага. Небитно дали во во град или вон град. Еве бидејќи е сезона ќе го зеам патот до Охрид како пример. Коа ќе ми текне дека минимум три саати треба да се кљанкам по пат, со разно разни дегенерици од сите народи и народности, Охрид и на разгледница ми е многу да го глеам.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6434
« Одговори #13832 на: 22 Јуни 2025, 22:44:59 pm »
Цитат
Но, покажување курч, поготово битолски, веќе е видена работа и нема потреба толку да се нападни, знаеме. Не се работи само за нив, нивната неодговорност и преценување на возачки способности и "одржуван" автомобил може некој совесен и невин да го кошта многу.

И да, некои од нас отвараат очи кога купуваат кола и кога се женат.
Не знам од кај толку трауми од Битолскиот регион кај тебе,ама  ако +20 од дозволеното е толку опасно(а сигурен сум дека и ти тоа го практикуваш само ме мрзи да копам по коментари) тогаш се извинувам што ти предизвикуваме стрес и опасност.

А според тоа што го пишиш дека знаците се застатени испаѓа дека и џабе ти се извинувам.
И не е курч,it is way of life.
А за женачката,ваљда и чаршав се покажуваше за доказ. ;D

Не бе друже, не се трауми, напорни станавте.

Копај, слободно.

Да, застарени се. Но, индивидуална процена не е замена за сообраќаен знак.

Мене ми е way of life Нутела, па не гледаш секој втор пост за Нутела да ми е.

За женачката, оставам на твоја машта.

Знаците може се застарени ама затоа народот колку е исчуручен и 130 е многу.

Мене лично во кола не ми се влага. Небитно дали во во град или вон град. Еве бидејќи е сезона ќе го зеам патот до Охрид како пример. Коа ќе ми текне дека минимум три саати треба да се кљанкам по пат, со разно разни дегенерици од сите народи и народности, Охрид и на разгледница ми е многу да го глеам.

Не, готово. Се чувствувам инфериорен возач, покрај ваков битолски пудинг од возачи.

Ама па зато, на друго поле... Сеа уште две жени ќе оженам.

п.с. тркни до Косово. До Охрид песна ќе ти биде.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14719
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #13833 на: 22 Јуни 2025, 23:05:47 pm »
Не ни ги читај коментарите кога ти се напорни.Едноставно е.

На авто форум нема место за Нутела,а и да ја споменуваш доколку е во врска со тема не гледам проблем.

За возач не само да се чувствуваш,еве ќе ти кажам дека си инфериорен.Месечно поминувам колку ти во две години.Каде што имам возено ти немаш пешки одено на таков терен.

Затоа олабави се малку оди бркни некпка женска,смени мисли од нашето опасно возење.

God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Bravo

• Редовен
« Одговори #13834 на: 22 Јуни 2025, 23:29:23 pm »
Мислам дека затоа и возиш пребрзо. Ти има збоктисано од волан и глеаш да стигнеш што побрзо. Не се обидувам да те навредам, само е тоа мој впечаток. Да сум на твое место, веројатно и мене би ми дошло преку глава.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #13835 на: 22 Јуни 2025, 23:49:21 pm »
Возам побрзо од секогаш,но само возам побрзо и ништо друго.Не возам без обѕирно,не влегвам макази,го пратам текот на сообраќајот и пред и по мене.
Ми се дешавале "тенки" моменти,но за среќа не се десило никакво с***е до сега.
Е сега возењето плус 20-30 на автопат некој го доживува тука како урлање на тинејџер низ град со 200.Е не е исто.
Возам и 200+ ама кај шо има услови за тоа,а тоа е претежно по автопат низ Германија.

Збоктисано ми е од луѓе кои се заспани зад воланот,кои не знаат да го следат текот на сообраќајот,не знаат да сменат лента,иако возат споро или во рамки на дозволената брзина,нивната без обѕирност е поопасна од некој што вози +10-20-30.
Годишно поминувам 140-160Ккм само колку да се знае шо се има видено и доживеано во толкава километража.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #13836 на: 23 Јуни 2025, 00:00:03 am »
Возам и 200+ ама кај шо има услови за тоа,а тоа е претежно по автопат низ Германија.

Епа вози си ти и 200+ во Германија, ама не им кењај на другите што возат 130 во Македонија.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #13837 на: 23 Јуни 2025, 00:05:25 am »
Еве пример ти немаш возено 130 никогаш и никој ништо не ти вели,ама ти ни кењаш оти ние возиме 200 во Германија.
Ако не можите да сватите сарказам и контраподбивање на подбивањето,шта речи.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #13838 на: 23 Јуни 2025, 00:22:02 am »
Еве пример ти немаш возено 130 никогаш и никој ништо не ти вели,ама ти ни кењаш оти ние возиме 200 во Германија.
Ако не можите да сватите сарказам и контраподбивање на подбивањето,шта речи.

Подјебавањето е одлика на..... ај да си ќутам.

Отсутен Lone

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 111
« Одговори #13839 на: 23 Јуни 2025, 00:47:47 am »
Само рандом споредба, во Германија на автопат нема мачки, кучиња, петли и кокошки (излез од Скопје кон Велес, од десна страна), нема диви животни, одрони што стојат по цел ден, ѓубре (лименки, пластични шишиња, ќеси), дупки непополнети, дупки лошо пополнети, нема цигани со раскапани коли што возат 40кмх на средна лента, нема пијани возачи што возат непредвидливо, итн итн. Само дел од работите на кои налетуваме сите низ автопатите во Македонија. Колку и да си добар и внимателен возач, не можеш да постигнеш да внимаваш на сите препреки што ги нудат македонските патишта.

Има ли автопат во Македонија каде што можеш да возиш над 150 и да си безбеден ти и тие околу тебе? Мене ми е страв и 120 да возам заради причините од горе, а верувам има и други причини што не ми текнуваат во моментов.

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #13840 на: 23 Јуни 2025, 07:26:24 am »
Не ни ги читај коментарите кога ти се напорни.Едноставно е.

На авто форум нема место за Нутела,а и да ја споменуваш доколку е во врска со тема не гледам проблем.

За возач не само да се чувствуваш,еве ќе ти кажам дека си инфериорен.Месечно поминувам колку ти во две години.Каде што имам возено ти немаш пешки одено на таков терен.

Затоа олабави се малку оди бркни некпка женска,смени мисли од нашето опасно возење.

Важи, царе.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #13841 на: 23 Јуни 2025, 08:56:56 am »
Jas ne mislam deka znacite vo Makedonija niz soobrakjajot se zastareni. Nekade se premnogu defanzivni, ama so ogranicuvanjata na brzinata se vo 80-90% OK.

Problemot e vo samodoverbata na vozacite deka se podobri od drugite, a znacite i soobrakjajnata kultura kombinirani so opstestvoto i vrskite ne uspevaat da ja skrotat taa samodoverba.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1726
« Одговори #13842 на: 23 Јуни 2025, 09:03:04 am »
Има ли автопат во Македонија каде што можеш да возиш над 150 и да си безбеден ти и тие околу тебе? Мене ми е страв и 120 да возам заради причините од горе, а верувам има и други причини што не ми текнуваат во моментов.

E75 делницата нова кај Катланово и делницата Демир Капија до граница, Скопје-Тетово, Скопје-Штип.

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #13843 на: 23 Јуни 2025, 09:25:23 am »
Jas ne mislam deka znacite vo Makedonija niz soobrakjajot se zastareni. Nekade se premnogu defanzivni, ama so ogranicuvanjata na brzinata se vo 80-90% OK.

Problemot e vo samodoverbata na vozacite deka se podobri od drugite, a znacite i soobrakjajnata kultura kombinirani so opstestvoto i vrskite ne uspevaat da ja skrotat taa samodoverba.

Примера ради - автопатот околу Велес е очајна состојба - 130 е дозволено.

Демир Капија - Смоквица, релативно нов, убав пат, 120.

Отсутен Bravo

• Редовен
« Одговори #13844 на: 23 Јуни 2025, 09:28:45 am »
Некој спомна дека дегенерикот што уби жена во Охрид пред некој ден, го видел истиот ден на патот Кичево Охрид како дивее.

Плус орките доаѓаат овој период и секоја година е иста песна. Имам пријатели во Кичево, треба бар на еден ден да се најде човек на нивно место, за да разбере со каква тортура се соочуваат тие луѓе.

Малку било 130? Абе ко полицијата од Индија што тепа со стап, само кај нас со пендрек или тизер треба. Земи неутрализирај и директ притвор. Нека не критикува ЕУ за човечки права.