Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1985920 пати)

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3637
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #13860 на: 23 Јуни 2025, 16:58:41 pm »
Цепање кола на право маж ли те прави? 🤔
Покрај лесно достапни стази по смешна цена ќе цепам на автопат да пробувам звучен ѕид…

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7441
« Одговори #13861 на: 23 Јуни 2025, 17:09:21 pm »
Meракот со брза кола секогаш ке биде во меѓу забрзувањата, скоро никогаш на крајна брзина.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14517
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #13862 на: 23 Јуни 2025, 17:30:19 pm »
Не само маж,туку алфа мажјак.
Како шо реков,не сум доволно богат да се тркам на стаза,вака лечам комплекси од форум по аутобанот.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Rammlied

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 319
« Одговори #13863 на: 23 Јуни 2025, 17:32:01 pm »
Што се правите зорле девици, зар некој ќе остане имун кога има под себе јака кола и автопат без лимит? Океј и трака е доживување ама ова е поинаков адреналин (+поефтино е)

Отсутен Darius

• Почетник
  • *
  • Пораки: 10
« Одговори #13864 на: 23 Јуни 2025, 17:40:26 pm »
Поздрав дечки,
Скоро не сум имал случка ама мислам дека ќе ја имам во грчка, денес ќе вадев меѓународна возачка, за во Грчка, е арно ама ми треба потврда дека немам забрана и казни, а службеникот од полиција е на одмор а друѓите не сакаат да ми извадат, дали можам од службеник од друг град да ја извадам оваа потврда?

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8635
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #13865 на: 23 Јуни 2025, 18:49:40 pm »
Поздрав дечки,
Скоро не сум имал случка ама мислам дека ќе ја имам во грчка, денес ќе вадев меѓународна возачка, за во Грчка, е арно ама ми треба потврда дека немам забрана и казни, а службеникот од полиција е на одмор а друѓите не сакаат да ми извадат, дали можам од службеник од друг град да ја извадам оваа потврда?

Во Скопје се вади за сите други градови во зградата на МРТВ, а има и тема за меѓународни дозволи, најди ја - имаше некои екстра информации за правење истото на граничен премин - доколку ти е поблиску.
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен Darius

• Почетник
  • *
  • Пораки: 10
« Одговори #13866 на: 23 Јуни 2025, 20:28:32 pm »
Поздрав дечки,

Во Скопје се вади за сите други градови во зградата на МРТВ, а има и тема за меѓународни дозволи, најди ја - имаше некои екстра информации за правење истото на граничен премин - доколку ти е поблиску.
Благодарам

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17690
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #13867 на: денес во 18:02:50 »
Случка во Косово, пред два дена:

Слетувам на аеродром во Тирана во 9 навечер, си собирам кола од паркинг и гас за Скопје.

Секаде кај што беше над 100 ограничување, си возев 130-140 на темпомат, кај што беше 80 си цепав 110, и таму некаде во околина на Призрен - олд скул радар, застанати на дното на долга удолница и пецаат во ниедно време.

Се согласивме дека англиски ни е јазик за комуникација, вика "Господине се брзате некаде? 100 е дозволено, вашата брзина е 126. За тоа следува казна."

Ја, не знаејќи ни колку е казната, ни дали ќе ме тераат да ја плаќам одма пред да заминам од држава, ни дали ќе ми задежат документи, викам "дали може да направиме нешто друго?" на што добивам одговор "Не господине. Казната е 20 евра, дајте ми документи".

Си ја пиша, ми објасни дека имам две недели да ја платам за да биде 20 евра, иначе 40.

Идам денес да си ја платам до Елез Хан, во поштата, и човекот на искршен српски јазик ми вика "зашто плачаш ово?". ;D

Вика "не ти можат ништо штом немаш косовски документи, ако требаше да регистрираш кола, на технички ќе те провереа и тогаш ќе мораше да платиш. Имаше и други македонци денес, добро си поминал ти, нив косовски пресретачи им пишувале по 150 евра казни."

Така да, две поуки:
1. На автопатите низ Косово има пресретачи, претпоставувам исто Шкоди како кај нас зошто и обичните полициски возила им се Октавии.
2. Изгледа немаат врзани системи како да мониторираат казни кај нерезиденти, па ако ви се ризикува - казната можете и да не ја платите.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6294
« Одговори #13868 на: денес во 18:09:54 »
Мислиш дека за 20 евра вреди човечето во потсвеста секое одење за Косово да ти вика "еј, имаш казна неплатена тука"?

Односно, да му оставиш на било кој можност некогаш во иднина да те дрка за било што, поготово за 20 евра? Плус на муабет од непознат да веруваш? Вработен во пошта?
How you do anything is how you do everything.

М - Прв мобилен дитејлер

2008 Suzuki Splash 1.2 Exclusive

[Архивирана] 2002 VW Polo 9n 1.4

[Архивирана] 2008 Opel Astra Classic II 1.4 16

Присутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2639
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #13869 на: денес во 18:12:55 »
Да не биде после од 20 евра- 200 евра плати си на време...