Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2104383 пати)

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #13695 на: 14 Април 2025, 15:30:51 pm »
И што значи бонус?

Вакви направии имаат во Пивара во возилата на комерцијалистите ама и со real time предупредување на возачите, а и real time мониторинг до тим што раководи возен парк.

Додека имав луѓе таму немаше реперкусии за возењето, а доста лошо возеа голем дел од комерцијалистите ;D

Platis 500 evra i na kraj na godina ti vratat do 25 - 30% nazad od toa sto go plakjas. Procentot se presmetuva so pomos na telemetrija koi gi sobira GPS senzor vo kolata koj e povrzan so aplikacija na telefon i povrzan so osiguruvanjeto.

So drugi zborovi, kolku podobro/porelaksirano vozis bez vleguvanje vo rizici, tolku pomalku osiguruvanje plakjas na godisno nivo.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #13696 на: 14 Април 2025, 15:54:17 pm »
Тоа ми требаше, на што е бонусот/попустот, бидејќи никој пред тебе не пиша :)

Фала на објаснувањето.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #13697 на: 14 Април 2025, 16:19:35 pm »
Јас ако ставам од тие чуда,ќе ме удрат 300% плус.😂
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7226
  • French diamond
« Одговори #13698 на: 14 Април 2025, 17:29:38 pm »
Neznam kako vozis i kaj ti e montirano kutivceto, ama mojot bonus e 21%. Vozam nekad pobrzo imam i nagli vrtenja i kocenja

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

На предна шофершајбна е залепено, не сум јас за вакво, не се ни трудам да возам по пропис, ама следува со осигурувањето кај Huk.

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
« Одговори #13699 на: 14 Април 2025, 19:09:58 pm »
Треба значи и кај нас апликација за примерно возење, јас имам таква тука во Германија, ама треба да си пензионер за да добиеш бонус, мојот е на 1 % веќе години.

Вакво сра*р

Vo Helmholtz Insitut li rabotis?

Зини да ти кажу.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7226
  • French diamond
« Одговори #13700 на: 14 Април 2025, 20:33:30 pm »
Ни приближно  :D Таму живеам, во близина.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
« Одговори #13701 на: 14 Април 2025, 21:53:24 pm »
Тргна оваа година на лошо ...дали е до Шкодата или друго треба да се размислам :|
...
Викендот ме сопре полиција поради претекнување на полна линија и добив казна по Член 50 ст 3 = 150 евра .
Прав пат со прегледност , местото каде почнав да претекнувам беше со испрекинати линии , но испадна дека се за вртење лево ..итн :(

Mи ја пишаа таа од 150 евра- без забрана , а не таа од 250 евра + со таа имало и забрана Член 30.
Во членот по кој е пишана казната не се споменува за забрана, но на други места каде што е споменато претекнување на полна пишува дека се пишува и забрана до 12 месеци .

Прашањето е :
Дали ќе добијам забрана ?
Мислам дека тука читав дека судот или МВР не се сеќавам, може да се жали и да побара да се пиши забрана ...
Дали покрај казната ти дадоа и записник? Ако ти дале и записник тогаш ќе добиеш забрана.

Sent from my 23124RA7EO using Tapatalk

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1554
« Одговори #13702 на: 15 Април 2025, 14:07:14 pm »
Тргна оваа година на лошо ...дали е до Шкодата или друго треба да се размислам :|
...
Викендот ме сопре полиција поради претекнување на полна линија и добив казна по Член 50 ст 3 = 150 евра .
Прав пат со прегледност , местото каде почнав да претекнувам беше со испрекинати линии , но испадна дека се за вртење лево ..итн :(

Mи ја пишаа таа од 150 евра- без забрана , а не таа од 250 евра + со таа имало и забрана Член 30.
Во членот по кој е пишана казната не се споменува за забрана, но на други места каде што е споменато претекнување на полна пишува дека се пишува и забрана до 12 месеци .

Прашањето е :
Мислам дека тука читав дека судот или МВР не се сеќавам, може да се жали и да побара да се пиши забрана ...
Малку нејасно е искажано. Дали ја плативте казната на лице место? Или само ја напишаа. Ако не е платена може да се плати во рок (мислам) од 8 дена, и тогаш се плаќа половина од сумата. Значи 75 евра.
Доколку добро ја сфатив ситуацијата, не може никој да се жали. Член 50 не предвидува забрана.
Платена на лице место 75.

...

Прашањето е :
Дали покрај казната ти дадоа и записник? Ако ти дале и записник тогаш ќе добиеш забрана.

Ми дадоа некои ливчиња . Не знам дали има записник во нив.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
« Одговори #13703 на: 15 Април 2025, 14:33:03 pm »
Ако ти дале две ливчиња, тогаш има и записник и ќе имаш забрана.

Отсутен Паланчански

• Почетник
  • *
  • Пораки: 20
« Одговори #13704 на: 15 Април 2025, 14:58:52 pm »

Платена на лице место 75.
Оваа казна е по член 50 и таму не е предвидено одземање на возачка дозвола.
Во секој случај погледнете на записникот кој ви го дале. Да не случајно сте казнети и по член 30, оти кај нас сѐ е можно.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2177
« Одговори #13705 на: 21 Април 2025, 17:39:30 pm »
На 200 метра пат има три знаци за дозволена брзина - 80, па 60, па 80.

Возам 80, после знакот 60 намалувам на 70, бидејќи го видов следниот 80, искача братот од позади дрво се размафтал со палката, и ме казни 20 еу. Сум возел 73. Ок викам баце дај пос терминалот. Бар тоа ме услужи, да не се ебавам до Пролече утре. Веројатно имаат некоја квота, не кожам да си објаснам другачије.

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1727
« Одговори #13706 на: 21 Април 2025, 17:44:42 pm »
На 200 метра пат има три знаци за дозволена брзина - 80, па 60, па 80.

Возам 80, после знакот 60 намалувам на 70, бидејќи го видов следниот 80, искача братот од позади дрво се размафтал со палката, и ме казни 20 еу. Сум возел 73. Ок викам баце дај пос терминалот. Бар тоа ме услужи, да не се ебавам до Пролече утре. Веројатно имаат некоја квота, не кожам да си објаснам другачије.

Јебига, ако одлучиле да казнат, ќе казнат. А мислам дека се шокираат кога ќе си побараш да платиш хахах. Мене еднаш ме фати радар 140 во 120, претицував камион на автопат и после угорницата одма радар да не го видиш. Почна да објаснува како ме фатиле 140 во 120 и само му викам Океј, може да си платам? И се збуни на момент, очекуваше да се бунам.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2177
« Одговори #13707 на: 21 Април 2025, 17:47:38 pm »
За 620 денари не кревам притисок ни на 125 со 85. Само е глуп, знае кај има можности и пеца. Ја си отидов, он и утре ќе биде џандар.

Скроз е океј да казнуваат и да има ред. Ама ова беше без никаква смисла и поента.
« Последно менување: 21 Април 2025, 18:05:54 pm Bravo »

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7565
« Одговори #13708 на: 21 Април 2025, 18:23:56 pm »
Имаат ваљда некои денови каде имаат нулта толеранција. Мене ме пишуваше за 53 во 40 зона, иако е булевар. Дечкото до мене го имаа сопрено со Јамаха Р1, го измериле 47, и него казна му пишуваа. Им вика дечкото, де бе, зар за 47 ке ме пишеш, и ја прснав да се смеам. Провлеков картичката, скинаа чинам 23 евра, и секој по својот пат. Смешното е што навечер на истиот булевар, 200 возат со мотори.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3929
« Одговори #13709 на: 21 Април 2025, 18:43:50 pm »
Гниди се, мене кај брико со доблото сакаа да ми пишат казна 3000€ за изгорено сијаличе на дневни светла....
Знаев дека враќајки се од Гевгелија изгоре сијаличето, одма му покажав дека имам резерва и дека неможам да го извадам пошто фарот е кинески. Само фасонката искочи а сијаличето остана заглавено во фарот...

Sent from my motorola edge 40 neo using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)