Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1851627 пати)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7833
  • Плинаш!!!
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #13515 на: 27 Септември 2024, 20:40:41 pm »
Алооо згрешена таблица, пробај на таа варијанта, не си бил ти. Уште поубаво ако можеш да набавиш некаков доказ дека тој ден во толку саат да речеме си бил во фирма, ама зборам доказ на хартија, не усмен. Они играат педерски играј и ти.

Sent from my 23124RA7EO using Tapatalk

Отсутен ialeks

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 303
« Одговори #13516 на: 28 Септември 2024, 09:17:46 am »
Штом згрешена таблица, негирај.
Иако, тешка работа... судовите не би да се занимаваат со вакви ситници, автоматски си крив
иначе ако не земаат вистинит збор на цајкан 95% случаи им пропаѓаат па нема и тие да си
наплатат такси.
Иначе, можат и само на суд да дадат опомена, ама до толку се ѓубриња крволочни зинати
за мито. А ако не дадат месеци, страв им е да не се речи дека се меки и затоа има жртви во
сообраќајот, не дај боже да ги разрешат.

Отсутен NiceNaumóski2000

• Почетник
  • *
  • Пораки: 39
« Одговори #13517 на: 24 Октомври 2024, 22:40:26 pm »
помина судењето без полиција и сведоци,но не ми кажаа пресуда,чекам писмо дома да стигне...

Отсутен ialeks

• Јуниор
  • **
« Одговори #13518 на: 25 Октомври 2024, 21:33:05 pm »
помина судењето без полиција и сведоци,но не ми кажаа пресуда,чекам писмо дома да стигне...
Ако има 2 год. од датумот на поднесено обвинение пред суд, застарено е, исто и ако е поднесено 2 год. по настанот.
А независно од сведоци или џандар, ќе те осудат и лупнат минимум 3 месеци забрана возење.
Доволно џандарот да кажи крив си.
Требаше да одложуваш (со лекарско) или бараш соочување со џандарот и пешакот што си го пресекол за да се утврди дали навистина имало поминување на пешачки и намера таква (многумина дремат покрај пешачки гледајќи мобилен или чекаат некој).
Можиш да пробаш апелација ама џабе, само трошок, ако не си се појавил или бранел. А да се бранип то му е основ за повисока казна да те заебат.

Правосудство најкорумпирано, можат покесно казни ама мито е во прашање, ете претседателката мафијаши помилува, друго не би била можна правда.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7277
« Одговори #13519 на: 25 Октомври 2024, 21:42:38 pm »
Во Куманово деновиве има некоја нулта толеранција акција. Дур мене ме пишуваа за 55 во 40 зона, на еден несреќник со мотор му штанцаа казна за 47 во 40 зона. Порано ако не си над 70, не се ни замараа во истата зона да стопираат. Се работи инаку за булевар.

Отсутен NiceNaumóski2000

• Почетник
  • *
« Одговори #13520 на: 26 Октомври 2024, 08:56:31 am »
Ако има 2 год. од датумот на поднесено обвинение пред суд, застарено е, исто и ако е поднесено 2 год. по настанот.
А независно од сведоци или џандар, ќе те осудат и лупнат минимум 3 месеци забрана возење.
Доволно џандарот да кажи крив си.
Требаше да одложуваш (со лекарско) или бараш соочување со џандарот и пешакот што си го пресекол за да се утврди дали навистина имало поминување на пешачки и намера таква (многумина дремат покрај пешачки гледајќи мобилен или чекаат некој).
Можиш да пробаш апелација ама џабе, само трошок, ако не си се појавил или бранел. А да се бранип то му е основ за повисока казна да те заебат.

Правосудство најкорумпирано, можат покесно казни ама мито е во прашање, ете претседателката мафијаши помилува, друго не би била можна правда.
бев на судењето,можи не појаснив..
не дојде полицаец ниту пак сведокот,така да само мене ме сослушаа но не ми кажаа одлука...

инаку настанот беше април 2022,обинението во суд септември 2022,а судењево октомври 2024...

Отсутен ialeks

• Јуниор
  • **
« Одговори #13521 на: 26 Октомври 2024, 13:45:30 pm »
ако е фер ќе прогласи застареност. ако не, пробај апелација иако танка работа.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #13522 на: 27 Октомври 2024, 09:15:25 am »
бев на судењето,можи не појаснив..
не дојде полицаец ниту пак сведокот,така да само мене ме сослушаа но не ми кажаа одлука...

инаку настанот беше април 2022,обинението во суд септември 2022,а судењево октомври 2024...
Одиш на апелација, ја оспоруваш претходната пресуда како застарена и на апелација добиваш 100% Нема фер/нефер, законот е таков.

Отсутен NiceNaumóski2000

• Почетник
  • *
« Одговори #13523 на: 28 Октомври 2024, 19:39:49 pm »
3 месеци забрана добив...

Отсутен NiceNaumóski2000

• Почетник
  • *
« Одговори #13524 на: 28 Октомври 2024, 19:40:40 pm »
ова е сигурно така дека до 2год застаруваат?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #13525 на: 28 Октомври 2024, 20:04:00 pm »
ова е сигурно така дека до 2год застаруваат?
Да, ако во рок од 2 години нема судско рочиште тогаш застаруваат. Ако има пресуда во рок од тие 2 години тогаш пресудата никогаш не застарува. Ѕирни го законот ќе видиш.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10460
« Одговори #13526 на: 28 Октомври 2024, 20:19:14 pm »
To po novo e ili...?

Отсутен ialeks

• Јуниор
  • **
« Одговори #13527 на: 28 Октомври 2024, 23:26:10 pm »
По закон за прекршоци од службен весник 96/19.
Застарување е кај член четириесет и некој.
А судот мора по службена должност да води сметка за застареност. Иако нема со оглед дека
ако се застари или ослободи, не се наплаќа судска такса... кој апсурд... конфликт на интерес,
за да наплати мора да те прогласи за крив.

Адвокат најдобро па апелација, иако тешко и то, а во рок од 8 дена од прием мора жалба.

Отсутен NiceNaumóski2000

• Почетник
  • *
« Одговори #13528 на: 28 Октомври 2024, 23:59:46 pm »
А судот мора по службена должност да води сметка за застареност. Иако нема со оглед дека
ако се застари или ослободи, не се наплаќа судска такса... кој апсурд... конфликт на интерес,

Адвокат најдобро па апелација, иако тешко и то, а во рок од 8 дена од прием мора жалба.
денес ја добив пресудата,утре ќе се распрашам,се двоумам дали да одам на апелација...кај нас таква е работава со судови и корупција,не знам дали и што можам да изгубам...

Отсутен ialeks

• Јуниор
  • **
« Одговори #13529 на: 29 Октомври 2024, 11:21:18 am »

денес ја добив пресудата,утре ќе се распрашам,се двоумам дали да одам на апелација...кај нас таква е работава со судови и корупција,не знам дали и што можам да изгубам...
види адвокат или поднеси сам жалба во 2 примероци (+1 за тебе), повикај се застареност
по член 41 од закон прекршоци, сл.вес.96/19