Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2627726 пати)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7891
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #13275 на: 11 Септември 2023, 12:20:48 pm »
Сакаа денес да ми пишат казна за престројување во раскрсница, само заради тоа што имаше паркирано возило во моја лента за движење, на пешачкиот по раскрсницата. Практично, нема каде на друго место да го заобиколиш. И не ми се верува дека 15 минути морав ова да го разглабам и дека проблемот го најдоа кај мене. На крај ги прашав, на кој начин вие би поминале, влезете во кола да ми покажете? Среќа прашав за што ме сопреа, иако мислев дека е рутинска проверка. Ке ми ја наштанцаа казната, па после никој жив не ја средува.
Им објасни ли дека ако возилото е застанато, не станува збор за престројување туку за заобиколување застанато возило?

Кај ке влагаш со дебил во објаснување на техникалии.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3945
« Одговори #13276 на: 11 Септември 2023, 13:50:20 pm »
Се видов, заковано на 120кмч, ѕирка браник на Туранот, другото се одблесоци од 8 фара, 4 коли во тунелот бевме, една позади и две во лева лента.
Ако мислиш на опција зумирање и кој колку возел, нема, заклучена брзината на мене 120кмч., 120 мајки на шипото неук со едвај средно што пука со радарот.

Немам гледано снимки, ама по кажување, постои видео снимка од мерењето. На неа точно се гледа кој колку вози, кој од кого е побрз....
Незнам дали сите радари тоа го имаат или само последниве...

Другарче кога го казнија со одземање на возачката, на лице место му дале да ја гледа снимката, во град, возел 81 само 1 секунда од снимката...

Не беше таков радарот, одма тоа пробав да видам, трт...
Небитно, после 4ч. возење низ 4 годишни времиња, со еден цркнат бришач, среќа во несреќа посебни моторчиња има Туранот, па десното рикна само, со детево болно во кола, после пола саат објаснување се откажав, и тоа беше многу, викам налет нека се 1428ден. кога ми текна што се треба да поминувам за да се докажам дека не сум возел толку.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6995
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #13277 на: 11 Септември 2023, 14:00:47 pm »
Немаш ни време да се објасниш со болно дете во кола..

Отсутен ialeks

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 340
« Одговори #13278 на: 14 Септември 2023, 18:24:31 pm »
Нови локации на џандарите за мерење брзина....

Автопат велес-градско после 3-тата наплатна (од ск) во делот кај се гради после макпетрол и е 80 (времено).

Битола-Прилеп пред прилеп кај гентерм и новата макпетрол и е 80

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6995
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #13279 на: 14 Септември 2023, 18:34:16 pm »
Кај Гентерм тука да не мерат геодети?
Еднаш помислив дека се џандари на враќање од Бт, потоа видов дека не се.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15255
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #13280 на: 14 Септември 2023, 23:10:02 pm »
Абе на фосфорно елече на знак обесено кочам не па на геодети.
Трауми се тоа. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2322
« Одговори #13281 на: 14 Септември 2023, 23:21:09 pm »
Нека е на здравје,прва слика од 40е во Имачка.Пред месец пред Леверкусен нешто ме блицна,не бев сигурен но денес дојде честитката со сликичка.На знак 100км/ч сум возел 111км/ч на автопат каде се вршеле градежни активности.Крив сум,лепо фино ќе си ја платам,ако со пунто 1.2 кое едвај 130 оди,што ќе биде кога ќе се земе нешто посериозно.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен ialeks

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 340
« Одговори #13282 на: 15 Септември 2023, 06:03:59 am »
Кај Гентерм тука да не мерат геодети?
Еднаш помислив дека се џандари на враќање од Бт, потоа видов дека не се.
Џандари се, имаја радар на сталакот и запрено жртва ко врвев.
Плус јетито ги издава.

Отсутен Diesel

• Легенда
  • Пораки: 7003
« Одговори #13283 на: 15 Септември 2023, 07:01:25 am »
Нека е на здравје,прва слика од 40е во Имачка.Пред месец пред Леверкусен нешто ме блицна,не бев сигурен но денес дојде честитката со сликичка.На знак 100км/ч сум возел 111км/ч на автопат каде се вршеле градежни активности.Крив сум,лепо фино ќе си ја платам,ако со пунто 1.2 кое едвај 130 оди,што ќе биде кога ќе се земе нешто посериозно.

Да ти пратиме некој од нашиве експерти тука, да проверите блицот дали е баждарен?

Оти може на 100 ограничување, 120 си возел, ама не си крив, пред тунел, ово-оно...

А може и си возел 110.8, па 40 евра се многу, 39.2 треба да платиш.

Јако е ова со сликиве, брат ми стално ми праќа, го мава блиц и него, многу е фотогеничен.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4712
« Одговори #13284 на: 15 Септември 2023, 09:30:39 am »

Инсталирај Waze и ги имаш сите камери :)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #13285 на: 15 Септември 2023, 10:00:49 am »
не мојш да се ценкаш со надлежните ? за поголеми суми, за 40 секако нема резон.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5514
« Одговори #13286 на: 15 Септември 2023, 10:03:56 am »

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2322
« Одговори #13287 на: 15 Септември 2023, 12:09:01 pm »

Ги има само оние камери кои се фиксни или ги пoкажува и оние кои си ги местат каде што ќе им текне и стојат по неколку денови на една локација,па ќе ја поместат на друга?
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1085
« Одговори #13288 на: 15 Септември 2023, 12:15:24 pm »

биди среќен што се 40еур, кај мене е секој 1км/ч пута 10 евра

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5514
« Одговори #13289 на: 15 Септември 2023, 12:15:33 pm »

Ги има само оние камери кои се фиксни или ги пoкажува и оние кои си ги местат каде што ќе им текне и стојат по неколку денови на една локација,па ќе ја поместат на друга?
I tie gi ima najcesto. Funkcionira na baza deka nekoj ke prijavi kaj ima, koga ke projdes ti ke te prasa da potvrdis dali e seuste tamu.
Isto i ogranicuvanjata na brzina gi ima(maps gi nema vo germanija)

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk