Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2629644 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45192
  • Il Moderatore
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #12990 на: 22 Март 2023, 20:28:19 pm »
Дечки денес пред Ист Гејт не пропуштив пешак на пешачки и ме застанува цајкан ми бара документи  му давам, и излегов да пробам да се спогодам со него. Пошо колата беше службена на фирма (државна институција), успеав да се спогодам со него и ми ги врати документите назад. Ме забележа само во тој листот дека направил контрола на возилото. Не пишуваше никаков записник нити пак ми даде мене некаков документ, нити потпишав било што. Дали сум се спасил овојпат?
Веројатно да. Веројатно ти простил. 
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен ialeks

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 340
« Одговори #12991 на: 23 Март 2023, 10:18:43 am »
Дечки денес пред Ист Гејт не пропуштив пешак на пешачки и ме застанува цајкан ми бара документи  му давам, и излегов да пробам да се спогодам со него. Пошо колата беше службена на фирма (државна институција), успеав да се спогодам со него и ми ги врати документите назад. Ме забележа само во тој листот дека направил контрола на возилото. Не пишуваше никаков записник нити пак ми даде мене некаков документ, нити потпишав било што. Дали сум се спасил овојпат?
можно е отпосле да те внел во системот. за неколку дена оди во полициска станица или најдобро во
сообраќајна полиција ново лисиче да прашаш со број на таблици и твој матичен број дали те има во системот.
ако те има плати им, па после види дали ќе те бараат на суд и во таков случај моли се да не се појави цајканот на рочиште.
или евентуално "пријателско убедување"... $€£

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #12992 на: 23 Март 2023, 16:20:06 pm »
Како отпосле ке ме внесе во системот? Или ке ти пише казна на лице место и ке добиеш записник и налог за плаќање, кој што можеш да го платиш за 7 дена на пола цена. Какво е тоа подоцна внесување во систем? Мислам дека такво нешто не е можно.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3945
« Одговори #12993 на: 23 Март 2023, 16:28:45 pm »
На татко ми така му пишаа за појас пред 10тина години.
Најтрагично е што стариот става појас па пали кола.
Ми се сипа мене, те фатиле, ќутиш...после му текна дека го застанале ама само го завеле.
Значи можно е ако му фали квота рандом да си пише на крај на ден. Стигна после неколку години од суд за да си плати инаку извршител, и си плати...

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1930
« Одговори #12994 на: 23 Март 2023, 16:30:35 pm »
А што го спречува отпосле да напиши белешка и да пиши дека си одбил да се потпишиш? Според мене не си на чисто дали ќе имаш казна или не со нашиве полицајци…
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #12995 на: 23 Март 2023, 16:39:37 pm »
А што го спречува отпосле да напиши белешка и да пиши дека си одбил да се потпишиш? Според мене не си на чисто дали ќе имаш казна или не со нашиве полицајци…
Битно прашање е, зошто би го сторил тоа? Зошто да не ти напише казна на лице место? Кој е неговиот бенефит од отпосле пишување казна?
Јас имав случка, во која направив прекршок, и тоа „несакајки“ (не бев внимателен во тој момент). Му објаснив на жацо дека стварно беше случајно, верувал он или не, и дека има поптполно право да ме казни, му објаснив зошто сум деконцентриран (постоеше причина), се извинив со арно, ми запиша у тефтер податоци, не ми пиша казна на лице место, еве после 5 или 6 години не стигна ништо.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен deanMKD

• Редовен
« Одговори #12996 на: 23 Март 2023, 16:46:18 pm »
Како сум одбил да потпишам? Тоа нека го каже пред суд! Ниту ме е понудил да потпишам нешто ни бутур. Мислам дека не може да напише дека си одбил да потпишеш, без да ти даде копија од платниот налог, нешто што јас го немам добиено од него.

Отсутен ialeks

• Јуниор
  • **
« Одговори #12997 на: 23 Март 2023, 17:03:49 pm »
зошто џандарот отпосле те внесува:
1. го мрзи одма да пиши.
2. не е сигурен дали да те пиши, зависно дали ја исполнил квотата дента, ако му треба џокер во игра печен си.
3. не сака да се занимава да се расправа со тебе требало не требало, зошто што како итн.
4. не си му симпатичен па да те заеби, особено ако му пружаш отпор на неговата/нејзината воља по било кој основ што си замислува.

иако, законски мора да ти понуди записник и покана за казна на лице место.
мене 2 пати последниве 18 год. ме запираат, ништо не велат дека сум казнет и по некое време оп, изненадување со покана на суд.

а на суд џабе ти е, и да лажи цајканот по автоматизам му се верува оти обвинетиот како таков сигурно мора да лажи за да се извлечи. така мислат судиите.
и плус да полнат државен буџет, а и својот судски - ако те ослободи не плаќаш судски трошок и ќе мора да живеат само од митото.

наравоучение - ако нема снимка (мора да ти кажат ако се снима) фрлаш на земја покрај џандарот банкнота од 1000 или 2000 зависно пиздаријата додека велиш "жалам, ќе пазам".
потоа, ако те пушти толку приказната, ако те приведи за обид за поткуп ќе се браниш со молчење а адвокатот ќе ти тврди дека случајно ти паднале парите.
најважно да се праша "дали се снима постапката?".

Отсутен deanMKD

• Редовен
« Одговори #12998 на: 23 Март 2023, 17:21:10 pm »
зошто џандарот отпосле те внесува:
1. го мрзи одма да пиши.
2. не е сигурен дали да те пиши, зависно дали ја исполнил квотата дента, ако му треба џокер во игра печен си.
3. не сака да се занимава да се расправа со тебе требало не требало, зошто што како итн.
4. не си му симпатичен па да те заеби, особено ако му пружаш отпор на неговата/нејзината воља по било кој основ што си замислува.

иако, законски мора да ти понуди записник и покана за казна на лице место.
мене 2 пати последниве 18 год. ме запираат, ништо не велат дека сум казнет и по некое време оп, изненадување со покана на суд.

а на суд џабе ти е, и да лажи цајканот по автоматизам му се верува оти обвинетиот како таков сигурно мора да лажи за да се извлечи. така мислат судиите.
и плус да полнат државен буџет, а и својот судски - ако те ослободи не плаќаш судски трошок и ќе мора да живеат само од митото.

наравоучение - ако нема снимка (мора да ти кажат ако се снима) фрлаш на земја покрај џандарот банкнота од 1000 или 2000 зависно пиздаријата додека велиш "жалам, ќе пазам".
потоа, ако те пушти толку приказната, ако те приведи за обид за поткуп ќе се браниш со молчење а адвокатот ќе ти тврди дека случајно ти паднале парите.
најважно да се праша "дали се снима постапката?".

На крајот откако ми запиша информации во тоа листот што го има за извршена контрола на возила,  ја зема собраќајната и ми вели што фирма е ова. И јас му одговарам Јавно Претприатие за тоа и тоа. И самиот ми го врати веднаш документите. Потоа се доближи еден човек (мислам дека е албанец) и ми рече почести го. Отидов до б***** и извадив ***. ***** му ги дадов на човекот што ми рече почести го (не сум луд при толку народ да му ставам **** во џ*** на цајканот), и го прашав дали ке имам некаква казна, тој ми рече "нема ништо" и го викна пајканот пак за да ми покаже во листот дека ме запишал само дека извршил контрола над возилото. Толку беше си земав колата и си заминав.
« Последно менување: 24 Март 2023, 12:50:45 pm deanMKD »

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #12999 на: 23 Март 2023, 17:31:13 pm »
Ааа, штом си почастил, уживај :)
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1930
« Одговори #13000 на: 23 Март 2023, 22:35:15 pm »
Причините за отпосле да ја пиши казната се тие што ги напишал Ialeks. Но штом си дал “кафана” немаш мака
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен ialeks

• Јуниор
  • **
« Одговори #13001 на: 24 Март 2023, 09:12:59 am »
Најдобро избриши што правеше, и тука можно е да читаат полициски агенти па да се расчуе и сузбива.
Дури и тебе да те гонат. Се наоѓа кој од каде пишал по ИП адреси.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #13002 на: 24 Март 2023, 09:47:29 am »
Како да не, ќе гонеле, на сите им одговара ;)

Отсутен ialeks

• Јуниор
  • **
« Одговори #13003 на: 24 Март 2023, 10:07:20 am »
освен на тие од внатрешна контрола кога ќе ги притегнат и нив дали нешто работат и ако треба
да прикажат дека фатиле некој корумпиран џандар за нешто, било што.
а секако ќе ги притегнат ако и кога видат дека не им се полни доволно буџетот за казни.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7638
« Одговори #13004 на: 24 Март 2023, 10:21:03 am »
Најдобро избриши што правеше, и тука можно е да читаат полициски агенти па да се расчуе и сузбива.
Дури и тебе да те гонат. Се наоѓа кој од каде пишал по ИП адреси.

Не знам дали си сериозен или саркастичен. ;D ;D ;D