Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2629638 пати)

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4415
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #12975 на: 27 Февруари 2023, 16:17:29 pm »
Германците се посебни :D

Ама да плаќаш казна и возиш, нема забрани од 3,6,12 месеци.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3507
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #12976 на: 27 Февруари 2023, 17:18:09 pm »
Незнам дали е баш така, во Германија при превод на македонската во германска, им ја оставаш таму македонската и добиваш само германска.

И да, мене лично ми ја одзедоја германската во Македонија поради прекршок и ми ја вратија од ко ја платив казната.

Isto e i vo bugarija ako odis so proces na zamena ti ja zemaat makedonskata i ti davaat bugarska. Ako polagas odnovo si dobivas bugarska i si ja zadrzuvas makedonskata.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15255
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #12977 на: 27 Февруари 2023, 21:36:00 pm »
Кога менуваш возачка имаш само една,за да имаш две пример Мк и плус Америчка,мора да положиш во Америка.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5261
  • The Spartan General
« Одговори #12978 на: 28 Февруари 2023, 06:38:37 am »
А може на пример да ги почитувате правилата и да не дојде до ситуација за одземање на возачка дозвола. Обично одземање возачка дозвола како мерка е доста сериозна работа/прекршок.

Ако на некој му се вози подинамично и брзо на автопат треба доста сериозна глупост да направиш за да дојде до прекршок за кој се одзема возачка дозвола.

Ако се прашувам јас, ќе ги земам возачките дозволи на сите и ќе давам годишни забрани за упрвување со МПС на луѓе со странски возачки дозволи, ќе гледам каде живеат, на кој адреса се пријавени. Не може во Швајцарија да биде мирно бубаче, влегува на Батровци во Србија и до Македонија е “Не може нам нико ништа, јачи смо од судбине“.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3507
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #12979 на: 28 Февруари 2023, 08:23:58 am »
Za da bide taka mora policijata da ima kredibilitet. Ne moze ministerot da drzi pres i do nego tepana policajka da ja natera da kaze deka sama se udrila vo pajakot i takva policija na mene da mi pisuva kazni.
Se dodeka policijata e partiska masinerija i vo nea se primaat samo partiski debili na sekoj mozen nacin treba da se sabotiraat.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5514
« Одговори #12980 на: 28 Февруари 2023, 10:53:05 am »
Mirennnn....

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 619
« Одговори #12981 на: 01 Март 2023, 22:05:02 pm »
А може на пример да ги почитувате правилата и да не дојде до ситуација за одземање на возачка дозвола. Обично одземање возачка дозвола како мерка е доста сериозна работа/прекршок.

Ако на некој му се вози подинамично и брзо на автопат треба доста сериозна глупост да направиш за да дојде до прекршок за кој се одзема возачка дозвола.

Ако се прашувам јас, ќе ги земам возачките дозволи на сите и ќе давам годишни забрани за упрвување со МПС на луѓе со странски возачки дозволи, ќе гледам каде живеат, на кој адреса се пријавени. Не може во Швајцарија да биде мирно бубаче, влегува на Батровци во Србија и до Македонија е “Не може нам нико ништа, јачи смо од судбине“.
Шо не дираш само нас од Швајцарија :)

Се зезам, имаш право за сите гастајбајтери е исто.

Него чисто со возачкиве, мене ми ја зедоа во Свис, си дојдов у Мк и си извадив нова. Македонската не ми е валидна у Свис, али валидна е секаде другде.

Така да, ко возам кола у Мк на Мк табли на контрола си ја покажувам македонската дозвола. Ко возам на CH таблички покажувам Швајцарска дозвола.

Не памтам добро, мислам дека другар полицаец ми кажа дека не смеам да возам странска кола со мк дозвола низ мк, ама не сум сигурен. Може некој поупатен може да ме поправи.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #12982 на: 01 Март 2023, 22:11:31 pm »
Само некој со пореметена логика би се понашал бахато низ Србија,Македонија со брзо возење,а притоа иди од Германија каде на добар дел е неограничена брзината.
Хрватска,Србија практикувам 150 на темпомат,ако има нешто хитно за да се вози побрзо,спремам 150е на страна,ако помини арно,ако не на суд ќе се оди.Досега сум немал проблем.
Мада и Германија е лоша со тие пунктите,брзо се собираат,па мора да се служиш со Балкански методи да преживееш.
Уствари,најфобро е да не пишам на оваа тема. ;D

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #12983 на: 01 Март 2023, 22:13:36 pm »
Сите возат брзо, се додека не влезат во Австрија.  ;D
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5261
  • The Spartan General
« Одговори #12984 на: 01 Март 2023, 22:15:18 pm »
Шо не дираш само нас од Швајцарија :)

Па последната година релативно често шетам/возам во Швајцарија и во европските држави со камери списокот по број на подвижни камери на километар ми се:
1) Швајцарија
2) Австрија
3) Холандија
4) Германија

Статични:
1) Германија
2) Австрија
3) Франција

А за тоа со каква возачка дозвола си:  Ако си уредно пријавен во МВР дека не живееш во Македонија, можеш слободно да си возиш со швајцарската. Јас така возам во Македонија со германска дозвола, затоа што ја дадов македонската кога полагав.

Сите возат брзо, се додека не влезат во Австрија.  ;D

На мене сите мои коли најмалку ми трошат во Австрија (оти имаат убаво и евтино гориво).
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #12985 на: 01 Март 2023, 22:16:31 pm »
Не е толку страшна,таму исто 10-20 од ограничувањето плус досега сум немал проблеми.
Пред околу 3г на обиколница Виена на 80 со околу 140-150+ ме изнасликаа убаво тие камерите,ама ништо не стигна,така да нема ни да стигни сега.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #12986 на: 01 Март 2023, 22:24:52 pm »
Не е толку страшна,таму исто 10-20 од ограничувањето плус досега сум немал проблеми.
Пред околу 3г на обиколница Виена на 80 со околу 140-150+ ме изнасликаа убаво тие камерите,ама ништо не стигна,така да нема ни да стигни сега.
Не те сликале, рокале камерите ;D

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #12987 на: 01 Март 2023, 22:27:05 pm »
3-4 камери се наместени една до друга уствари стапови за сликање,тие ти прават и екг,мр,панорама на заби,крвна слика...
Ќе болеше многу таа казна,ама ете среќа ништо не стигна.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #12988 на: 01 Март 2023, 22:32:27 pm »
"Рокале камерите"

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #12989 на: 22 Март 2023, 20:27:19 pm »
Дечки денес пред Ист Гејт не пропуштив пешак на пешачки и ме застанува цајкан ми бара документи  му давам, и излегов да пробам да се спогодам со него. Пошо колата беше службена на фирма (државна институција), успеав да се спогодам со него и ми ги врати документите назад. Ме забележа само во тој листот дека направил контрола на возилото. Не пишуваше никаков записник нити пак ми даде мене некаков документ, нити потпишав било што. Дали сум се спасил овојпат?