А може на пример да ги почитувате правилата и да не дојде до ситуација за одземање на возачка дозвола. Обично одземање возачка дозвола како мерка е доста сериозна работа/прекршок.
Ако на некој му се вози подинамично и брзо на автопат треба доста сериозна глупост да направиш за да дојде до прекршок за кој се одзема возачка дозвола.
Ако се прашувам јас, ќе ги земам возачките дозволи на сите и ќе давам годишни забрани за упрвување со МПС на луѓе со странски возачки дозволи, ќе гледам каде живеат, на кој адреса се пријавени. Не може во Швајцарија да биде мирно бубаче, влегува на Батровци во Србија и до Македонија е “Не може нам нико ништа, јачи смо од судбине“.
Шо не дираш само нас од Швајцарија
Се зезам, имаш право за сите гастајбајтери е исто.
Него чисто со возачкиве, мене ми ја зедоа во Свис, си дојдов у Мк и си извадив нова. Македонската не ми е валидна у Свис, али валидна е секаде другде.
Така да, ко возам кола у Мк на Мк табли на контрола си ја покажувам македонската дозвола. Ко возам на CH таблички покажувам Швајцарска дозвола.
Не памтам добро, мислам дека другар полицаец ми кажа дека не смеам да возам странска кола со мк дозвола низ мк, ама не сум сигурен. Може некој поупатен може да ме поправи.
Sent from my iPhone using Tapatalk