Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2097746 пати)

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #12315 на: 07 Декември 2021, 19:18:42 pm »
Тошо јас сум од твоја страна. Не дека имаш корист од тоа де. Штом имаш време и нерви слободно влегувај со клизачи на секој службеник.  :)
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2469
« Одговори #12316 на: 07 Декември 2021, 19:31:43 pm »
Некако... не е многу замарање да се инатиш (без потреба и тоа) наместо да се легитимираш кој си ти во сообраќајот и да завршиш работа за 2 минути или помалку?

За други прекршоци - бујрум, инати се и докажувај се (прво со џандарите/сообраќајците, па после и на суд) ако мислиш дека постои неправда. Ама за покажување возачка... LOL

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6433
« Одговори #12317 на: 07 Декември 2021, 19:41:24 pm »
Шо знаете вие...

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #12318 на: 07 Декември 2021, 19:43:51 pm »
Јас сум за Американците.
И за џиџки. Ама второво секако е со устав загарантирано.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3696
« Одговори #12319 на: 07 Декември 2021, 22:11:23 pm »
Можеле само да кажат дека е рутинска контрола и тоа е тоа.
Пред неколку години, во воз од Скопје накај Битола, во купе влегуваат двајца милицајци, во купето бев сам:
- Добар ден, лична карта на увид ќе те молам!
- Зошто, која е причината?
- Ти бркај си ја твојата работа, ние ќе си ја бркаме нашата работа. Дај лична карта!
Немав енергија да се докажувам и да барам нивна идентификација... им ја дадов, нека кршат гла.

Друга случка, околија на Скопје, Китка. Ноќе. Паркиран на ширинка покрај пат, со другарка, малку настрана од градски метеж, си пиуцкаме коњаче, чашите на хауба... застанува комбе и слегуваат двајца милицајци. Ни бараат документи за идентификација и не прашваат шо кур прајме таму. Другарка ми веднаш праша што ќе им е. Сосема културно ни одговорија дека од племето погоре, баш на тоа место, некој претходната вечер си ја убил женската и се самоубил и нивна препорака е да се преместиме на друго место, надвор од градскиот метеж...
Ги послушавме, ојдовме кај друго племе, на Матка :)

Муабетот ми е, се сложувам со членот кој ја начна конверзацијата, дека на неговото прашање, фер било кратко да му одговорат, ама најчесто тоа се неандерталци што мислат дека го фатиле госпо за мадиња :)

Сееееега ми е јасно од каде е изреката Китка-Матка... ;D

Во контекст на целиот муабет 😁
Agresivim, komplexliyim...  8)

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 535
« Одговори #12320 на: 08 Декември 2021, 04:44:49 am »
Тошо, во право си само за жал голем дел од пичкиве не го гледаат разумот кога си го бараш уставното загарантирано право. Џандариве од секогаш биле неписмени педерчиња (чест на исклучоци) кои откако ќе им поставиш легитимно прашање се криеле зад својот замислен авторитет и изигравале богови.

Треба да јадеме уште многу леб како нација за да стигнеме до некое поцивилизирано ниво, но цврсто верувам дека  "пасивниот" отпор како твојот ќе не приближи до тоа.

Со слепо слушање на наредби и непреиспитување на работите може само да си ги забиеме главите у земја и да чекаме да ни го накрца некој "ној" со 20 сантиметарски калабастер.

Секоја чест Тошо за храброста да  преиспиташ некоја џандарска одлука, доста се ретки таквите луѓе во државава.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #12321 на: 08 Декември 2021, 08:02:33 am »
Пред неколку години, во воз од Скопје накај Битола, во купе влегуваат двајца милицајци, во купето бев сам:
- Ти бркај си ја твојата работа, ние ќе си ја бркаме нашата работа. Дај лична карта!
Немав енергија да се докажувам и да барам нивна идентификација... им ја дадов, нека кршат гла.

Друга случка, околија на Скопје, Китка. Ноќе. Паркиран на ширинка покрај пат, со другарка, малку настрана од градски метеж, си пиуцкаме коњаче, чашите на хауба... застанува комбе и слегуваат двајца милицајци. Ни бараат документи за идентификација и не прашваат шо кур прајме таму. Другарка ми веднаш праша што ќе им е. Сосема културно ни одговорија дека од племето погоре, баш на тоа место, некој претходната вечер си ја убил женската и се самоубил и нивна препорака е да се преместиме на друго место, надвор од градскиот метеж...

Муабетот ми е, се сложувам со членот кој ја начна конверзацијата, дека на неговото прашање, фер било кратко да му одговорат, ама најчесто тоа се неандерталци што мислат дека го фатиле госпо за мадиња :)

Зафрканцијата Китка-Матка е за кога некој има силно воочлив страбизам. Попозната како и "еден гледа двајца се плашат" кај некој што држи огнено оружје со горенаведената медицинска дијагноза.
Не се однесува за другото.
Денес ретко се користи од младите генерации.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #12322 на: 08 Декември 2021, 17:25:10 pm »
Не е така, ете тој кај млечен отепа чоек трезен со 10 на саат. Капак и не одговараше и ако не му беше прв пат.
Да ти се десит да се начукаш, ете и ти се десило да возиш цврцнат или. И  баџото сега вели така, ама ко бил начукан не мислел така, јбг.
Тија со бенвињата се мафеаши и без ракија, остај ги ти ними, башка муабет се.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ко би заминал странство за да плаќам казна... па и не би се вратил, а најверојатно ако замине странство со повреме и не би могле да му наплатат казните. Е сега тамо вака ако напрај.... го оплодил ежот. А ако си странство можит и ќе немш прилина да пијаш.
Искрено не знам кој бил тој што отепал човек, ама со таа брзина да отепаш човек шансите се 1 од 10.000. Тоа дека не одговарал има доста случаеви и тука кај нас, каде што отепаа човек со 5 пати поголема брзина од пропишана во град, па не одговараа ништо, дали поради некој адвокат или поради мито на џандари/судеви и сл. не знам тоа.
Еднаш, само еднаш досега возев брзо низ град, со многу алкохол (можеби повеќе и од баџото). Среќа што беше рано сабајле и немаше ни човек ниту кола. Ако ми веруваш за тоа што го направив пред 5,6 години, ден денес се пцујам за таа глупост што ја направив. Фала Богу, не направив никаков инцидент или слично, но сам се пцуев уште вечерта кога паркирав.
Во глобала јас никогаш не ни возам брзо, на автопат не возам повеќе од 140/150км максимум.

Како и да е, стојам цврсто на тоа дека НИКОЈ дури ни брат ми не го оправдувам на таква глупост и стојам на тоа да биде казнет како што треба, согласно законите.

Џандарите - да не ги спомнуваме во директна корелација со настанов.
Сепак, не се виновни за сè (не се Бранко, јебига :D ).
ОСВЕН ако (а секогаш постои шанса) на сторителот му е насадено 1.9 промили бесправно.
Да, не се замешани директно џандарите овде, ама морав да ги спомнам бидејќи не ми се отвора уста да пишувам за нив. Повеќе прекршоци гледам од џандарски коли, него ли од останативе коли во сообраќајот.
И ќоро и сакато изнапикаа во Полиција и се прават Господ. Тој сиротиот 60кг, фанал ми се прекршува кога оди по улица. Ако го дувне појак ветер ке го однесе, ама битно он е џандар нели и се понаша како да е во роденото село...
ја го, ниеден немал пијано.
https://a1on.mk/macedonia/vinovnikot-za-straotnata-soobrakjajka-kaj-mlechen-dobi-uslovna-kazna-rodninite-na-zhrtvata-gnevni/
Имаше и некоја дешавка околу парк што згазија дете и никому ништо. Условна, или така нешто.

Абе мислиш баџото не се пцуе сега?
Митото е измислено за такви ситуации, јбг. Некад ќе дајш пари да се спасиш, некад некој друг ќе дади поќе пари од тебе, ситуацијата ќе ескалира и то е то.
Ни ја ни ти ќе ја опрајме.

Отсутен darkomic

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 382
« Одговори #12323 на: 08 Декември 2021, 17:30:12 pm »
Пред нецел месец бев во полициската станица во Ѓорче Петров да си ја земам личната карта. Мајмунот што стои пред станица ја имаше потпрено пушката на ѕидот со цевката надолу. Или толку знаел тој што му држел обука на курсот за полицајци или бил отсутен кога тоа го предавале. Во еден момент сакав да му кажам дека вака може да ја искриви цевката од пушката. На крајот реков кој сум јас да му кажувам може и виновен да испаднам. Се надевам дека само тој ја должи таа пушка.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #12324 на: 08 Декември 2021, 17:37:12 pm »
Џандарот има право да гледа, не смее да допра ништо. Ако почне да допира нешто прави претрес за што може да го јаде стапот.

Што се однесува до барање на документи сообраќајна и возачка се даваат за проверка на возилото и дали право да го ракуваш возилото.

не можи да те собери в станица како осомничен дека криеш нешто?

Апасиев, ти ли си ? :D

https://plusinfo.mk/policaec-sino-a-go-nateral-apasiev-da-duva/

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3696
« Одговори #12325 на: 08 Декември 2021, 17:40:25 pm »

Зафрканцијата Китка-Матка е за кога некој има силно воочлив страбизам. Попозната како и "еден гледа двајца се плашат" кај некој што држи огнено оружје со горенаведената медицинска дијагноза.

Јасно ми е за што се користи изреката, ама се погоди така мубаетот. :D

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #12326 на: 08 Декември 2021, 17:40:59 pm »
И шо му вика овој?
Не можам, друже, ќе се срушам.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8944
  • Пичлеме
« Одговори #12327 на: 08 Декември 2021, 19:01:34 pm »

По Битолски: Со едното око Пелистер со другото Кајмакчалан :)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #12328 на: 09 Декември 2021, 09:27:45 am »
Не е така, ете тој кај млечен отепа чоек трезен со 10 на саат. Капак и не одговараше и ако не му беше прв пат.
Да ти се десит да се начукаш, ете и ти се десило да возиш цврцнат или. И  баџото сега вели така, ама ко бил начукан не мислел така, јбг.
Тија со бенвињата се мафеаши и без ракија, остај ги ти ними, башка муабет се.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ко би заминал странство за да плаќам казна... па и не би се вратил, а најверојатно ако замине странство со повреме и не би могле да му наплатат казните. Е сега тамо вака ако напрај.... го оплодил ежот. А ако си странство можит и ќе немш прилина да пијаш.
Искрено не знам кој бил тој што отепал човек, ама со таа брзина да отепаш човек шансите се 1 од 10.000. Тоа дека не одговарал има доста случаеви и тука кај нас, каде што отепаа човек со 5 пати поголема брзина од пропишана во град, па не одговараа ништо, дали поради некој адвокат или поради мито на џандари/судеви и сл. не знам тоа.
Еднаш, само еднаш досега возев брзо низ град, со многу алкохол (можеби повеќе и од баџото). Среќа што беше рано сабајле и немаше ни човек ниту кола. Ако ми веруваш за тоа што го направив пред 5,6 години, ден денес се пцујам за таа глупост што ја направив. Фала Богу, не направив никаков инцидент или слично, но сам се пцуев уште вечерта кога паркирав.
Во глобала јас никогаш не ни возам брзо, на автопат не возам повеќе од 140/150км максимум.

Како и да е, стојам цврсто на тоа дека НИКОЈ дури ни брат ми не го оправдувам на таква глупост и стојам на тоа да биде казнет како што треба, согласно законите.

Џандарите - да не ги спомнуваме во директна корелација со настанов.
Сепак, не се виновни за сè (не се Бранко, јебига :D ).
ОСВЕН ако (а секогаш постои шанса) на сторителот му е насадено 1.9 промили бесправно.
Да, не се замешани директно џандарите овде, ама морав да ги спомнам бидејќи не ми се отвора уста да пишувам за нив. Повеќе прекршоци гледам од џандарски коли, него ли од останативе коли во сообраќајот.
И ќоро и сакато изнапикаа во Полиција и се прават Господ. Тој сиротиот 60кг, фанал ми се прекршува кога оди по улица. Ако го дувне појак ветер ке го однесе, ама битно он е џандар нели и се понаша како да е во роденото село...
ја го, ниеден немал пијано.
https://a1on.mk/macedonia/vinovnikot-za-straotnata-soobrakjajka-kaj-mlechen-dobi-uslovna-kazna-rodninite-na-zhrtvata-gnevni/
Имаше и некоја дешавка околу парк што згазија дете и никому ништо. Условна, или така нешто.

Абе мислиш баџото не се пцуе сега?
Митото е измислено за такви ситуации, јбг. Некад ќе дајш пари да се спасиш, некад некој друг ќе дади поќе пари од тебе, ситуацијата ќе ескалира и то е то.
Ни ја ни ти ќе ја опрајме.

го повторија судењето
лежи во затвор, не е на условна

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #12329 на: 09 Декември 2021, 13:06:27 pm »
imash info povekje ?