Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2096667 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #12210 на: 05 Декември 2021, 11:21:00 am »
A licno da ti se deseit ?
Ти тоа озбилно?
Како би можело да ми/ти се случи такво нешто ако сум/си трезен? Во Велес е дозволено 40км/ч во град, така да со таа брзина верувам дека Ибицата а и било која кола ке закочи до тој степен да успее само да се подкачи на тротоарот, не да помине преку него, преку дрво и сл. Така?

Сите возиме, недај Боже, се може да се деси секому, ама ова не. Ова ниту јас лично (иако сум возел многу пати со алкохол во мене, не сум некој што ке рече не возам и сл.) не можам да си го опростам, ниту пак брат или некој друг мој близок. Ова заслужува ПЕРМАНЕНТНО земање возачка и уште еднаш да не помислиш на кола од казната. Ако некој од Вас мисли обратно од мене, слободно повелете демантирајте ме за нешто.

И да, Роци да не си помислиш дека имам нешто против баџанак или што и да ти е, ова го зборувам општо. Бидејќи мафеаши низ град ме прелетуваат редовно, особено оние со БМВ -ња без таблици, без светла само со магленки и сл.

Само, бидејќи ние живееме во оваа вукојебовина, џандарите да дремат по казината и бензинските наместо да си ја бркаат работата, затоа не не бива за к**ац!
Не е така, ете тој кај млечен отепа чоек трезен со 10 на саат. Капак и не одговараше и ако не му беше прв пат.
Да ти се десит да се начукаш, ете и ти се десило да возиш цврцнат или. И  баџото сега вели така, ама ко бил начукан не мислел така, јбг.
Тија со бенвињата се мафеаши и без ракија, остај ги ти ними, башка муабет се.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ко би заминал странство за да плаќам казна... па и не би се вратил, а најверојатно ако замине странство со повреме и не би могле да му наплатат казните. Е сега тамо вака ако напрај.... го оплодил ежот. А ако си странство можит и ќе немш прилина да пијаш.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #12211 на: 05 Декември 2021, 14:31:29 pm »
Jbg, sranja se desavaat

Za 1.9 promili treba najmalku 10 mali piva, ako jadel dodeka pijel i 15 moze da se malku

Sto se odnesuva za kazna i placanje odsteti hmmm, mozebi nekoj mesec u stranstvo na pecalba bi pomognalo ( ne znaeme kakva mu e financijska sostojba) ama tie 5 dusi sto pobarale pomos vo bolnica sigurno ke tuzat

Sto se odnesuva do advokat, ako sakas mozam da ti preporacam eden, od najdobrite po muabeti vo Mk, raboti samo saobracajki ama ne veruvam deka e evtin a ima primeri kade sto vadel 100% vinovni

Некој месец во странство? Со кривична пријава, статус криминалец и полициско досие? I don't think so.

Иначе да му ебам мајката ја на тој адвокатот.

Отсутен Ang95

• Почетник
  • *
  • Пораки: 1
« Одговори #12212 на: 05 Декември 2021, 19:07:42 pm »
A realno badzo osven pivo drugo ne pie, prasanjeto mi e so kolku piva moze da dostignes 1.9 promili  ;D

Па види вака, со оглед на тоа што во Велесов секој викенд после 23ч ме запираат да дувам, со лигавење на едно пивце не покажува ништо. Е сега пресметај баџото колку испил ...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #12213 на: 05 Декември 2021, 21:19:13 pm »

Зошто? Тој носи пресуди?! Или успеал да ги извади и кривите, зошто некој друг не си ја завршил работата?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #12214 на: 05 Декември 2021, 21:22:10 pm »

Зошто? Тој носи пресуди?! Или успеал да ги извади и кривите, зошто некој друг не си ја завршил работата?
У право си. Но сепак да му ја ебам мајката што брани виновни. Ако тој победи значи невината жртва губи...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #12215 на: 05 Декември 2021, 21:28:31 pm »

У право си. Но сепак да му ја ебам мајката што брани виновни. Ако тој победи значи невината жртва губи...

Пресумпција на невиност. Секој е невин, додека не се докаже обратното.
Во Уставот, членот 13 вели: лицето обвинето за казнено дело ќе се смета за невино сé додека неговата вина не биде утврдена со правосилна судска одлука.

А  ти секако е*и му ја мајката, тоа е твое уставно право ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6433
« Одговори #12216 на: 05 Декември 2021, 21:31:38 pm »
Тоа е исто како келнерот да го пцуеш што куварот ја сјебал чорбата.

Таа му е работа...

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2614
« Одговори #12217 на: 06 Декември 2021, 09:22:12 am »
Баџото сигурно ќе одговара кривично, ќе го гони ЈО по службена должност, е сега, дали ќе го гонат по „поблагиот“ член (297 од КЗ) или по „построгиот“ член (300), зависи од тоа колкава е материјалната штета и дали има оштетени со тешки телесни повреди. Кај член 300 казната е со затвор од 1 до 10 години. Отежнувачка околност му се 1,9 промили, затоа што над 1,5 промил се смета за кривично дело со умисла.
Претпоставката е мајката на сите заебувања

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #12218 на: 06 Декември 2021, 09:38:40 am »
Како бе над 1.5 со умисла, која умисла кога мозокот не ти мисли со толку алкохол!  ;D

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2614
« Одговори #12219 на: 06 Декември 2021, 09:50:42 am »
Си седнал човекот да пие со умисла да се учука со 10 пива  :)
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #12220 на: 06 Декември 2021, 10:13:51 am »
кој е тој после 3-тото шо ги брои пивата?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #12221 на: 06 Декември 2021, 10:16:58 am »
кој е тој после 3-тото шо ги брои пивата?
Келнерот.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #12222 на: 06 Декември 2021, 18:33:49 pm »
kje sednis na edno pivo kje ti se javi nekoj kej se iznerivirat kej pojt sve uqurac. Da ne si mu vo kozhata na badzoto sega. A i vcera.
abe arno si vozevme porano atmosversi so edvaj 100 ks ( te beshe premija), na primer stoedenot dur krenit 80 ( realno)  vekje si stignal doma.
Ene sega go ugasif fordi na semafori demek ekologija a-u, da bev pijan dur go zapalev kje se otreznev, nakisnav ko garvan xD
Ali akohololizmot i drogata zavzemaat sve pogolem zamav i treb da se klat nekako toa v dzonija, ne mora saobrakjajka da naprajs, imat dosta nus pojavi. Realno mnogu raboti treba da se klat v dzonija, tija mozda se samo posledica na eden gnilez. nego nejse, dobroe  shto nemalt zrtvi i se nadevam trajni posledici.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
« Одговори #12223 на: 06 Декември 2021, 18:52:53 pm »
Advokat ko advokat, ne daj boze da ti zatreba... togas ke si baras najdobro sto mozes da si dozvolis.
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #12224 на: 06 Декември 2021, 19:09:20 pm »
и доктор такоѓе.