Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1909196 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43919
  • Il Moderatore
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #10980 на: 10 Јули 2020, 08:16:50 am »
ПП апарат е згодна работа да се има, некогаш може да се случи да го употребиш за туѓо возило, не мора само за своето да мислиш.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
« Одговори #10981 на: 11 Јули 2020, 16:57:10 pm »
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #10982 на: 11 Јули 2020, 17:45:38 pm »
Ги читам по весници - браво МВР!
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #10983 на: 11 Јули 2020, 18:24:20 pm »
MVR ako si ja raboti rabotata sekoj den , ili ovaa rabota tripati vo nedelata togas BRAVO MVR :D
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34146
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #10984 на: 13 Јули 2020, 21:35:54 pm »
Јас гласам право на столица да ги носат.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #10985 на: 13 Јули 2020, 21:55:36 pm »

После кај тебе, додека не се оладиле.

Присутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1670
« Одговори #10986 на: 13 Јули 2020, 22:44:40 pm »

Па пак на столицата и пак кај Миле :)

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

• Легенда
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #10987 на: 13 Јули 2020, 22:56:26 pm »

А, за клецкање што праиме?
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34146
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #10988 на: 13 Јули 2020, 23:55:44 pm »

Клецање иде на крај ;D

• Легенда
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #10989 на: 14 Јули 2020, 00:02:37 am »

Клецање иде на крај ;D

Само еднаш, бре?!

Си остарел, тиеамтоа...
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43919
  • Il Moderatore
« Одговори #10990 на: 14 Јули 2020, 07:25:17 am »

Клецање иде на крај ;D

Само еднаш, бре?!

Си остарел, тиеамтоа...
На крај, коа ќе се распаднат ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #10991 на: 19 Јули 2020, 01:40:50 am »
Си беше еден април во далечната 2017та година и решив во 1 часот по полноќ да се провозам на бул. Словенија. Во 2016та скоро секоја вечер поминував тука, често и побрзо возев, ама никогаш сум немал проблеми. Изгледа ми бил судниот ден (или вечер тогаш).

Како што возев на лева лента со 90тина km/h, позади мене се залепи старо Ауди А4ка и ми блендираше да се тргнам за да ми престигне. Се тргнав во десна лента, ме престигна Аудито и на семафорите (кај Мида/KFC што и да има сеа тука) не фатија двајцата на радар. Со него се поздравија, пола минута, мене ме казни за брзо возење :) И прилепските таблици во равенката ако ги ставиш, ќе сфатиш зошто добив 50 негативни.

Додека ме испрашуваше и ослепуваше со ламбата во фаца и во гепек да не имам нешто „суспектно“, тука прелетаа двете M6-ки на црвено кои постојано се тркаа. Порано додека живеев во Карпош, постојано навечер на Партизанска се тркаа, па така ги научив. И го прашав полицискиот службеник зошто јас сум запрен, а не тие? Тој беше као „да не се грижиш за нив“

Fast forward, уз муабет со Жаре, нели при редовна визита, ми кажа дека секако ќе одам на суд за одземање на возачката. И баш тоа се случи крајот на 2019та, на домашна адреса ми стигна пресуда, без да се појавувам на суд, со црвена дрвена боичка напишано зАдОлЖиТелНо  ;D

Имав као поволност - да си одберам кои три месеци од наредната година (оваа 2020та) да ми биде возачката одземена. И одбрав као одма да биде, зимава 2020та, да не ја мислам после тоа. Па како бидна ситуацијава, се утепав возење, ене ја уште стои под липи во Центар.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
« Одговори #10992 на: 19 Јули 2020, 07:36:56 am »
Затоа практикувај да не возиш повеќе од 30кмч над дозволеното. Односно не повеќе од 50кмч на автопат. Зборувано е ова многу пати, тие брзини се повеќе од доволни за секого. Над тоа веќе следат казни.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1815
« Одговори #10993 на: 19 Јули 2020, 07:41:13 am »
Си беше еден април во далечната 2017та година и решив во 1 часот по полноќ да се провозам на бул. Словенија. Во 2016та скоро секоја вечер поминував тука, често и побрзо возев, ама никогаш сум немал проблеми. Изгледа ми бил судниот ден (или вечер тогаш).

Како што возев на лева лента со 90тина km/h, позади мене се залепи старо Ауди А4ка и ми блендираше да се тргнам за да ми престигне. Се тргнав во десна лента, ме престигна Аудито и на семафорите (кај Мида/KFC што и да има сеа тука) не фатија двајцата на радар. Со него се поздравија, пола минута, мене ме казни за брзо возење :) И прилепските таблици во равенката ако ги ставиш, ќе сфатиш зошто добив 50 негативни.

Додека ме испрашуваше и ослепуваше со ламбата во фаца и во гепек да не имам нешто „суспектно“, тука прелетаа двете M6-ки на црвено кои постојано се тркаа. Порано додека живеев во Карпош, постојано навечер на Партизанска се тркаа, па така ги научив. И го прашав полицискиот службеник зошто јас сум запрен, а не тие? Тој беше као „да не се грижиш за нив“

Fast forward, уз муабет со Жаре, нели при редовна визита, ми кажа дека секако ќе одам на суд за одземање на возачката. И баш тоа се случи крајот на 2019та, на домашна адреса ми стигна пресуда, без да се појавувам на суд, со црвена дрвена боичка напишано зАдОлЖиТелНо  ;D

Имав као поволност - да си одберам кои три месеци од наредната година (оваа 2020та) да ми биде возачката одземена. И одбрав као одма да биде, зимава 2020та, да не ја мислам после тоа. Па како бидна ситуацијава, се утепав возење, ене ја уште стои под липи во Центар.

Јебига,  си немал врски. Да си имаш врски како паразитите во МК, и 250 да возиш нема да ти ја земат возачката.

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #10994 на: 19 Јули 2020, 09:34:20 am »
Затоа практикувај да не возиш повеќе од 30кмч над дозволеното. Односно не повеќе од 50кмч на автопат. Зборувано е ова многу пати, тие брзини се повеќе од доволни за секого. Над тоа веќе следат казни.

Дап, learned the hard way. Оттогаш ми се нема случено ништо такво, а и како што рече @AngelSK сум немал врски, а и се уште немам. Нејсе, само како искуство сакав да го споделам :) Бидна што бидна, си добив нова возачка