Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1909014 пати)

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #10995 на: 19 Јули 2020, 20:48:12 pm »
Си беше еден април во далечната 2017та година и решив во 1 часот по полноќ да се провозам на бул. Словенија. Во 2016та скоро секоја вечер поминував тука, често и побрзо возев, ама никогаш сум немал проблеми. Изгледа ми бил судниот ден (или вечер тогаш).

Како што возев на лева лента со 90тина km/h, позади мене се залепи старо Ауди А4ка и ми блендираше да се тргнам за да ми престигне. Се тргнав во десна лента, ме престигна Аудито и на семафорите (кај Мида/KFC што и да има сеа тука) не фатија двајцата на радар. Со него се поздравија, пола минута, мене ме казни за брзо возење :) И прилепските таблици во равенката ако ги ставиш, ќе сфатиш зошто добив 50 негативни.

Додека ме испрашуваше и ослепуваше со ламбата во фаца и во гепек да не имам нешто „суспектно“, тука прелетаа двете M6-ки на црвено кои постојано се тркаа. Порано додека живеев во Карпош, постојано навечер на Партизанска се тркаа, па така ги научив. И го прашав полицискиот службеник зошто јас сум запрен, а не тие? Тој беше као „да не се грижиш за нив“

Fast forward, уз муабет со Жаре, нели при редовна визита, ми кажа дека секако ќе одам на суд за одземање на возачката. И баш тоа се случи крајот на 2019та, на домашна адреса ми стигна пресуда, без да се појавувам на суд, со црвена дрвена боичка напишано зАдОлЖиТелНо  ;D

Имав као поволност - да си одберам кои три месеци од наредната година (оваа 2020та) да ми биде возачката одземена. И одбрав као одма да биде, зимава 2020та, да не ја мислам после тоа. Па како бидна ситуацијава, се утепав возење, ене ја уште стои под липи во Центар.
Арно ме потсети да застанам у Охридски суд, да видам што ми се дешава со пресудата, да си ја остаам ако почне со вирусов пак

Sent from my iPhone XS using Tapatalk
No turbo, no fun :)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #10996 на: 19 Јули 2020, 21:09:23 pm »
За случка на 22 Април 2018 та мене ми стигна покана за суд за што ги известив судот со цела медицинска документација дека не сум во состојба да дојдам бидејќи ногата ми беше имобилзирана поради скршен палец..баш тој период.

Пролетта 2019та ми стигна пресуда за одземање возачка за 3 месеци (донесена во мое отсуство)  на што следеше 5 страни навремена жалба до Апелција која сам си ја составив.

Оттогаш штама.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #10997 на: 19 Јули 2020, 21:18:18 pm »
Системот е побавен од самата човечка еволуција.
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #10998 на: 19 Јули 2020, 21:22:43 pm »
Арно ме потсети да застанам у Охридски суд, да видам што ми се дешава со пресудата, да си ја остаам ако почне со вирусов пак

Да не има само контра ефект, да ги тизнеш кога ќе ги прашаш, па да ти ја пресудат веднаш  ;D Али да, најпаметно провози се сеа летово, после на есен кога ќе почне некој шести бран со вирусов, нека си тече тогаш

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14380
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #10999 на: 19 Јули 2020, 21:30:23 pm »
Vozackata se ostava koga ke ti stigni pismoto od policija,a ne koga Vas ke vi tekni.Ke se pogodi nekoj nepismen tamu vo sluzbite ke vi ja zemi i na krajot ke vi reci dzabe ti ja drzev vozackata zabranata ne vi tecela.
Cekajte go pismoto od policija,togas se nosi vozackata.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #11000 на: 19 Јули 2020, 21:35:22 pm »
Vozackata se ostava koga ke ti stigni pismoto od policija,a ne koga Vas ke vi tekni.Ke se pogodi nekoj nepismen tamu vo sluzbite ke vi ja zemi i na krajot ke vi reci dzabe ti ja drzev vozackata zabranata ne vi tecela.

Затоа му викав на @Kikac , да не му ја пресудат и веднаш да му ја одземат. Кога ќе ти стигне писмото тогаш ќе ја однесеш, во меѓувреме моли се да поминат 3 години за да биде застарен случај  ;D А ако е некој „помал“ прекршок за одземање на возачката на 3 месеци на пример, во секој случај ќе биде пресудена во твое отсуство

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6191
« Одговори #11001 на: 19 Јули 2020, 22:04:41 pm »

Не е точно. Забраната почнува да тече со денот на евидентирање во возачката, односно кога ќе ја носиш. Не ти ја зимаат возачката на чување (без разлика дали имаш положено за сите категории или за една, што е глупо - ако имам една категорија, земи ја, чувај ја, ќе си ја зеам после забраната), туку таа се поништува, те сликаат пак и ти издаваат нова, дупликат, со впишана забрана, која почнува да тече од денот кога си сликан за новата.

А за предвремено носење, се согласувам, треба да се почека поканата. Всушност, мислам и дека не можеш да ја носиш пред да ти стигне покана.

Нив кога ќе им прдне, тогаш да ја носам? Еве, се слагам, исправно е. Но, што кога си стварно спречен баш тогаш да се појавиш во МВР?

Можат да се заебаваат и да бидат неписмени на друго место, со некој друг.

• Легенда
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #11002 на: 19 Јули 2020, 22:28:32 pm »
Ама тоа писмо никако да стигне...
Еве јас чекам година и пол...
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #11003 на: 19 Јули 2020, 23:09:49 pm »
Вака, на 7.3.2019 ме фати радар, на 1 или 2ри јули 2019та бев на судење во Охрид каде што првично ми беа доделени 3месеца, не потпишав ништо(глуп шо не побарав никаков записник од судењето) за магично кон крајот на ноември да стигне пресуда дека возачката ќе ми се одземе на 6месеца(што според прекршокот е така од 6-12 месеца), поднесов жалба но ништо, џабе беше све ја одбија жалбата, и одтогаш до сега нема никакво известување, па сакав да прашам у Основен суд Охрид до каде е постапката, затоа пишав така “да проверам”

No turbo, no fun :)

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14380
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #11004 на: 19 Јули 2020, 23:18:49 pm »

Не е точно. Забраната почнува да тече со денот на евидентирање во возачката, односно кога ќе ја носиш. Не ти ја зимаат возачката на чување (без разлика дали имаш положено за сите категории или за една, што е глупо - ако имам една категорија, земи ја, чувај ја, ќе си ја зеам после забраната), туку таа се поништува, те сликаат пак и ти издаваат нова, дупликат, со впишана забрана, која почнува да тече од денот кога си сликан за новата.

А за предвремено носење, се согласувам, треба да се почека поканата. Всушност, мислам и дека не можеш да ја носиш пред да ти стигне покана.

Нив кога ќе им прдне, тогаш да ја носам? Еве, се слагам, исправно е. Но, што кога си стварно спречен баш тогаш да се појавиш во МВР?

Можат да се заебаваат и да бидат неписмени на друго место, со некој друг.
Porano ne izdavaa nova,tuku ti ja zemaa na cuvanje,posle 1g (odkako gi vovedoa novite),pocnaa so izdavanje novi.Zaboraviv poso toa bese odamna,skoro 3g kako ne sum vo Mk.
Jas ednas im ja odnesov poso imav dve vo mene i mi ja zede.Po 2 meseci mi stigna pismo doma da im ja odnesam.Odam vo policija im vikam tuka e vozackata vi ja ostaviv.Taa mi veli abe kako tuka koj ti rece da ja donewis,treba da go cekas pismoto.
Jas i odgovoriv pa ti kako mi ja zede bez pismoto,ajde pocna da ja bara po fioki,nemozese da ja najdi si zaminav i ne se vrativ uste ednas.Ama veke imav izvadeno nova.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

• Легенда
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #11005 на: 19 Јули 2020, 23:22:14 pm »
Вака, на 7.3.2019 ме фати радар, на 1 или 2ри јули 2019та бев на судење во Охрид каде што првично ми беа доделени 3месеца, не потпишав ништо(глуп шо не побарав никаков записник од судењето) за магично кон крајот на ноември да стигне пресуда дека возачката ќе ми се одземе на 6месеца(што според прекршокот е така од 6-12 месеца), поднесов жалба но ништо, џабе беше све ја одбија жалбата, и одтогаш до сега нема никакво известување, па сакав да прашам у Основен суд Охрид до каде е постапката, затоа пишав така “да проверам”

Во првото писмо за на суд ти пишува колку МВР предлага.
Ако тие напишале предлог за 3 месеци, судот тоа го зема само како предлог - не е секогаш исто.
Судот на крај ти одредува колкава ќе биде казната.

А, за проверката, ти посакувам среќа.
Јас бев 4 пати. ЧЕТИРИ ПАТИ! :D

Последниот пат ми рекоа: "Ај бе па ти, кај ти се брза толку, да га ебу"
Веќе не одам. Чекам писмо. :)

Може Охрид се поажурни па ќе те опраат :D:D:D
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2652
« Одговори #11006 на: 26 Јули 2020, 17:49:51 pm »
Тоа ти е таа банана држава...

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
« Одговори #11007 на: 28 Јули 2020, 19:13:36 pm »
Deneska sreca u pupak za site pari. Kaj Sarlota odamna nemam videno policija plus sonce u oci i nemanje koli na izlezot od gradot, bitno si ja opustiv nogata i 120 uste od pred nadvoznikot.
Sreca sto drugo mece vozese pred mene 50-60-70 nemam pojma i od brza lenta se skloni vo sredna i kako da namali brzina (a moze vozel i on pobrzo pa go fatile na radar).
Normalno go  pominav so 110-20.  Koga go vidov dzandarot kako iskaca si rekov toa e toa, brzam, ni svetla ni pojas pisi cao dozvola i pari (ne znam dali e tamo dozvoleno 50 ili 80).
Jbg jas pominav nego go soprea.
Me happy :) :)

Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11751
  • Архитект
« Одговори #11008 на: 28 Јули 2020, 19:23:20 pm »
Таму ми блендираат уште од Макпетрол тие шо му се брза.
Држам 60 до Шарлота, после тоа е веќе Автопат.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
« Одговори #11009 на: 28 Јули 2020, 19:44:39 pm »
Таму ми блендираат уште од Макпетрол тие шо му се брза.
Држам 60 до Шарлота, после тоа е веќе Автопат.
Нормално, стално јадат таму.