Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1874027 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10487
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #135 на: 13 Ноември 2011, 16:34:50 pm »
hehehehe

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #136 на: 13 Ноември 2011, 16:43:25 pm »
pred toa za kais i za svetla.. so mi e najglup zakon...

Зашто глуп, тешко ти е каиш да ставиш ?

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14337
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #137 на: 13 Ноември 2011, 16:45:21 pm »
pred toa za kais i za svetla.. so mi e najglup zakon...

Зашто глуп, тешко ти е каиш да ставиш ?
Па глуп е законот за каиш,од две причини
-моја кола,и за  моја безбедност се работи....
п.с дали знаеш заради шо е изгласан овој закон?
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Igor

• Легенда
« Одговори #138 на: 13 Ноември 2011, 16:51:42 pm »
Мене ми е многу поглуп тој од 40кмх во населено место, каде може слободно 60-70, или на автопат каде што има 80, а може да се вози преку 120. А и никогаш не сум се нервирал кога ставам појас, ич не ми претставува проблем. Светлата не треба за во нашава земја, ама треба да се лапнат пари и тоа е тоа :)

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
« Одговори #139 на: 13 Ноември 2011, 16:57:17 pm »
Другар ја изгубил уплатницата иако веќе ја платил и ја однел во полиција ја дал се фино лепо ама својот дел го изгубил нит го фотокопирал...после 3 месеци му стигнала покана за суд за неплатена казна...а ја плати во рок од 7 дена...па бараше од поштата кај што ја уплатил и овие му дадоа документ и доказ дека е платено...маме им е*ам далаверско само да крадат...
koga uplakas vo banka pisuvas dve uplatnici, od koi na taa sto pisuvas ostanuva vo posta ili banka, a drugata si primoran da ja prilozis vo policija i da ja zavedat vo kniga i tamu ostanuva, a ti u princip ostanuvas so KU.OT u RAKA...zatoa iskopiraj si ja pred da ja prilozis i nema potreba od zaveruvanje, tebe ti se birni samo tie brojkite sto se pecatat pri uplakanjeto, i po niv moze da se proveri transakcijata vo banka.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #140 на: 13 Ноември 2011, 16:58:52 pm »
za kais objasni meceto, a svetlata trosat poveke gorivo, normalno za preku den msilev ne za na vecer. Ne se anglija sekoj den magla dozdovi... navistina ne ja razbiram poentata letno vreme preku den so svetla? osven neli so poradi zgolemenata potrosuvacka ke ima pogolem priliv na sredsta vo budzetot na nasata drzava za koja iskreno ne me boli mn mn glata...

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #141 на: 13 Ноември 2011, 16:59:43 pm »
Добро е што јас не сум бил уште казнет еве веќе 4 год ама ете и да ме казнат (не дај боже) си ја научив лекцијата од друг :D

Отсутен google

• Редовен
« Одговори #142 на: 13 Ноември 2011, 17:00:46 pm »
Мене ми е многу поглуп тој од 40кмх во населено место, каде може слободно 60-70, или на автопат каде што има 80, а може да се вози преку 120. А и никогаш не сум се нервирал кога ставам појас, ич не ми претставува проблем. Светлата не треба за во нашава земја, ама треба да се лапнат пари и тоа е тоа :)

ne tresete gluposti, aj i samite priznajte si deka e mnOOOGU pogolema preglednosta koga se ukluceni svetlata na kolata koja ide kon vas...

Отсутен Igor

• Легенда
« Одговори #143 на: 13 Ноември 2011, 17:04:55 pm »
Google, во сред бел ден, летно време? Како пред тоа да не се гледаа колите? Нели се вади лекарско кога се полага, значи секој што има возачка има исправен вид, или си носи наочари за таа намена. За зимно време има логика, или државава да ни беше некоја облачна преку целата година (додуше она облачна си е еден век, ама тоа е друго)  ;D

Присутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #144 на: 13 Ноември 2011, 17:05:08 pm »
Светлата,во сончева држава како нашата не треба да се користат до одредено време...пример во лето до 18 часот нема потреба,затоа тој закон за светла,ке претрпи корекции,а мислам дека веќе и го сменаа.....

Отсутен google

• Редовен
« Одговори #145 на: 13 Ноември 2011, 17:12:30 pm »
abe jas ne vikam deka nesto zakonot e sjaen ali na avtopat t.e na pat eve na primer kako sto e Prilep-Bitola, kolite koi ti naiduvaat se daleku povidlivi otkolku bez svetla

Присутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #146 на: 13 Ноември 2011, 17:17:07 pm »
abe jas ne vikam deka nesto zakonot e sjaen ali na avtopat t.e na pat eve na primer kako sto e Prilep-Bitola, kolite koi ti naiduvaat se daleku povidlivi otkolku bez svetla
Како и повеќето закони така и овој си има и свои маани и свои предности,е сега,немора да се казнува,нека го направат да биди со опомена и слично

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #147 на: 13 Ноември 2011, 17:18:22 pm »
arno ako go koregiraat, isto i zakon za registracija na motori treba da go napraat sezoncki, koj ke vozi motor na -20 na sneg? ali da sme zdravi zivi... od ova oste mn ne bva drzava, da se nadevame na podobro sepak... inaku voopsto ne mi menuvaat svetlata(osven na vecer i vo magla), barem mene...

Отсутен neno[]

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 142
« Одговори #148 на: 13 Ноември 2011, 18:58:19 pm »
Мене ме репнаа 300евра, за брза возња, али ми беше сумљиво шо ми покажа на радарот,возев повеќе од дозволеното ама не толку ко шо ми пишаа, а пред мене имаше еден др тип со бмв и него не му пиша нишо,мислам дека неговата брзина ми ја вметнаа мене... и сеа ќе чекам за на суд да ми стигне покана, па ќе видиме.. инаку не потпишав , и џандарот пиша дека одбивам...  и 150е е ако ја платам за 8дена..

Отсутен Dimac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 673
« Одговори #149 на: 13 Ноември 2011, 19:13:28 pm »
Мене за казна од 2006 година за прекорачување на брзината за која што бев на суд и регуларно си ја платив, ми стигна известување од извршител дека ми ја блокираат трансакционата сметка и вкупниот износ (казна+судски трошкови+извршител) изнесува 13000 денари, а казната беше 3000  ден + 1000 судски трошкови.
Се јавив кај извршителот во Берово( ме казнија во последното село пред Берово) и ми вика прати ми по факс копија од уплатницата и ке ти ја одблокираме сметката. Бев во главна пошта под железничка што е, ме најдоа во компјутер и ми дадоа копија од уплатницата.
Ми ја одблокираа сметката али ми земаа 300 денари од банка за деблокирање на сметката.