Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1873885 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20680
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #150 на: 13 Ноември 2011, 20:57:32 pm »
Јас порано, и пред да биде законот за светла, кога искачав на отворено, пуштав светла... Едноставно, полесни се колите за приметување, кога возат со светла. Е сеа, нормално дека има таленти, што пцуеа и колнеа коа се донесе законот за возење со светла, па сеа возат со сите можни светла, абе и дугачки, и за магла, у багажник сијаличката итн итн... Ако треба и фрижидер ќе земе со себе, и ќе му држи отворена врата, чисто колку да свети уште нешто...

А без појас не можам да возам. Се осеќам као да ми фали нешто... Уште на само влагање во кола, прво нешто што правам, е ставање појас. Никогаш нити ми пречело, нити ми пречи, а се надевам дека нема ни во иднина да ми пречи :)

До сега сум јадел 2-3 казни за брзо возење. Толку (пу-пу да не се урочам :D)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #151 на: 13 Ноември 2011, 21:21:57 pm »
А без појас не можам да возам. Се осеќам као да ми фали нешто... Уште на само влагање во кола, прво нешто што правам, е ставање појас. Никогаш нити ми пречело, нити ми пречи, а се надевам дека нема ни во иднина да ми пречи :)

Потпуно исто :)

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #152 на: 13 Ноември 2011, 22:19:58 pm »
Законот за светла е на место........ прегледноста на колите што доаѓаат е далеку подобра особено кога возиш контра сонце.

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #153 на: 14 Ноември 2011, 00:07:57 am »
Да почнеме по коливе да монтираме системи како што имаат камионите.. Целиот пат е испишан. Сега по ново мислам е во електронска форма.. го печати само по потреба. Па со тоа и брзини и се можеш да докажеш ако си во право.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14336
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #154 на: 14 Ноември 2011, 01:19:08 am »
Пазете малку со тоа радарите,џандарите се гнаси смрдени и на секој начин гледа да ти го начука...Имено,одам од Бт према Демир Хисар,и по патот има едно село низ кое треба да поминиш,а во тоа село знаат да си застанат џандарите и перкаат со радарот,пошо патот е добри 5км прав и се вози брзо....И,јас си возам 100км/х,а во селото е ограничено на 60км/х,а јас го видов дека џандарот ме мери и постепено како шо се наближувам до селото така и намалувам со брзината....Ме застанува и радосно ми вели,ај честито 300 евра,а јас му велам зошто бе....Па ми вели возиш 100км/х а овде е ограничено на 60км/х,значи возиш +40км/х од дозволеното...И на тоа јас му одговарам дека тој мене ме мери дека возам 100км/х скоро еден километар пред селото,каде шо брзината е ограничена на 80км/х,(а со тоа автоматски врвам со 35евра казна),и дека како шо се приближував до селото јас си намалвав и низ селото си врвев со 60-70км/х.....После пола саат тегнење ,ми вели ај бегај неможам да се расправам поќе со тебе...И си заминав без ништо....
Поука - Џандарите знаат да застанат до некој знак каде е ограничено 50км/х,а ти да возиш 80-90км/х,и ке ти стегнат казна од 300 евра,ги бунат луѓето на некој начин....ограничувањето е после знакот а не пред знакот,ама кој ке куртули арно,кој нема да куртули ке си плати  :D :D :D :D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #155 на: 14 Ноември 2011, 01:25:02 am »
Мечето колку пати си се извадил од плаќање казна ;D ;D ;D

Еден ден ќе утепаш човек и пак ќе се извадиш некако :D ;D ;D

Да не ги молиш случајно на колена ? и оние финтите немам пари за сметки за храна и тн и тн ;D ;D ;D

А возиш БМВ :D

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #156 на: 14 Ноември 2011, 01:32:25 am »
Па Даре,да речеме од 100 запирања(бројките се земени онака од око :)),80% сум бил казнет,а 20% сум куртулил...Е сега,тоа шо сум куртулил,се случува некогаш и самиот џандар да не обрни внимание на нешто(можи да ти пиши казна,ама ке се збуни и ке куртулиш),нешто сум се спасил сам,а дел од шо му беше жал те едно исти џандари да ми пишуваат по 10 казни во еден ист месец  ;D ;D ;D :D :D :D

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #157 на: 14 Ноември 2011, 01:36:13 am »
Па Даре,да речеме од 100 запирања(бројките се земени онака од око :)),80% сум бил казнет,а 20% сум куртулил...Е сега,тоа шо сум куртулил,се случува некогаш и самиот џандар да не обрни внимание на нешто(можи да ти пиши казна,ама ке се збуни и ке куртулиш),нешто сум се спасил сам,а дел од шо му беше жал те едно исти џандари да ми пишуваат по 10 казни во еден ист месец  ;D ;D ;D :D :D :D
Мечето со парите што си ги дал за казни , ќе си купел сега една алВа 156 2.4 на нафта ;D ;D

И не пиј бе човек кога возиш :))))))

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #158 на: 14 Ноември 2011, 01:40:50 am »
Па досега имам платено колку едан Алфа 156 2.4џтд,а рачунај дека голем дел од казните не ми стигнаа,пошо заглавени беа во судските лавиринти и се поништија со некои измени во законот  ;D ;D ;D ;D ;D

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #159 на: 14 Ноември 2011, 01:44:02 am »
Едно прашвање сеа - пример ме застануваат после 11, и треба да ми стегнат казна. Да се потпишувам или не?
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20680
« Одговори #160 на: 14 Ноември 2011, 01:45:24 am »
Шо има врска коа те застануваат? Или имаше нешто со возраста и колку време имаш дозвола?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #161 на: 14 Ноември 2011, 01:47:17 am »
Абе со тоа „искуство нивно“ - први две години после 11 шо е, пошто некако сум мн слободен не гледам на времето :D
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #162 на: 14 Ноември 2011, 01:48:48 am »
Едно прашвање сеа - пример ме застануваат после 11, и треба да ми стегнат казна. Да се потпишувам или не?
Исто ти се фаќа и да потпишеш и не....На суд се смета за релевантно мислењето ан скапаниот џандар шо те пишал ;D ;D ;D
п.с за ова ‘дело‘,можеш да се вадиш дека си се збунил со времето,знаеш летно,зимско сметање,па не си го имал сменето часовникот  :D :D :D :D :D
се разбира треба да те фата околу 12 да се извадиш на овој начин....

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9197
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #163 на: 14 Ноември 2011, 02:24:58 am »
Се вадиш со муабетот ''сега бегам за дома'', ако е до кај 12 сатот.
"Си го носев чупето" такви ми ти работи некој. :D

Јас една недела пред да стекнам две години искуство куртулив од казна.
Не можев да се лижам ништо оти смеа ме фаќаше од џандарот.
Цитирам:
"Не моеше море чоек да се стрпиш уште една недела ? "
''Се пишвало море четрстоевра за една недела ? ''

На крајот се погоди арен џандаров и ми рече:

"Бегај сега море и да не те вида ова недела уштеднаш"
:D

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #164 на: 14 Ноември 2011, 02:28:30 am »
Шо не му рече,не ќе се пишам сам,ти ке ме пишиш ако ме пишиш ебате тиквар  :D :D :D :D :D