Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2104175 пати)

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7226
  • French diamond
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #10680 на: 14 Ноември 2019, 14:23:33 pm »
Имаш рок(законски) од 2 години да ја однесиш, терај си рает...едино ако при контрола џандарот се јави со станица и му кажат дека имаш забрана, ќе ти ја земи возачката, а тоа никогаш нема да се деси при обична контрола. Јас им ја однесов по некои 6-7 месеци, тогаш ми одговраше.

Отсутен Баги

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 794
« Одговори #10681 на: 14 Ноември 2019, 14:26:04 pm »
мене ми рекоа дека не можеш да ја однесеш кога сакаш ти, туку треба да ти стигне писмо одпошта дека треба да се јавиш да закажеш термин за нова возачка и од кога ќе ти ја впишат забраната, од тој ден почнува да важи.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #10682 на: 14 Ноември 2019, 14:30:49 pm »
Многу избрзуваш со заклучоци. Како и многу членови на форумов..

Океј, фала ти што издвои малку време.

Ретко некој нешто корисно да искоментира лејтли. Стануваме жолта штампа со елементи на сатиричен стрип.

Пробував да го задржам духот и да те осудам предвреме :)

Како и да е, се шегувам, немам намера да се ситам и слично, незнам за што и како си осуден, ама тоа е тоа, пресудата е донесена и не гледам друга опција освен да си го одработиш своето. И јас сум бил во ситуација каде 3 месеци останав без возачка и секако дека според мене барем, не бев ја крив, но не и според МеВеРе-то, ама си ја однесов возачката и во тие 3 месеци едвај чекав да поминам граница и да возам со меѓународна.
После таа казна, секако сум многу повнимателен во сообраќајот и не само повнимателен, туку и повеќе попуштам и оставам другите да кршат глава.

P.S. Имам дури и 4 викенди чистено парк како казна за нарушување на јавниот ред и мир, оддавање на психотропни сустанци на јавен простор и оставање на остатоци и ѓубре на истиот тој јавен простор. Нормално, ова беше тешка глупост, неколкумина пиевме пивце на клупа на форум во центар, ама некој не пријавил дека му сметаме и соодветно бевме казнети од другарот полицаец. Уредно си се пријавував секоја недела во 8 сабајле во паркови и зеленила.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #10683 на: 14 Ноември 2019, 15:02:45 pm »
Што се случува кога ќе добиеш покана да ја носиш возачката за забрана, а не се појавуваш и не ја носиш?

И да си задоцнил, сепак отиди и пријави се.

Во спротивно ќе ти дојде покана за суд и ќе сносиш одговорност за поените + казна што МВР ќе ја пропише а судот најчесто ја доделува.

Шет... од телефон читам, ова за книшка е што го пишав, на за забрана пардон.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
« Одговори #10684 на: 14 Ноември 2019, 15:05:51 pm »
Јас би ја однел сега и од кога ќе се разубави времето да можам пак да возам.

Sent from my Redmi

Присутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6436
« Одговори #10685 на: 14 Ноември 2019, 15:17:23 pm »
Имаш рок(законски) од 2 години да ја однесиш, терај си рает...едино ако при контрола џандарот се јави со станица и му кажат дека имаш забрана, ќе ти ја земи возачката, а тоа никогаш нема да се деси при обична контрола. Јас им ја однесов по некои 6-7 месеци, тогаш ми одговраше.

Поканата е доста специфична, со датум и час, согласно ЗОУП.

мене ми рекоа дека не можеш да ја однесеш кога сакаш ти, туку треба да ти стигне писмо одпошта дека треба да се јавиш да закажеш термин за нова возачка и од кога ќе ти ја впишат забраната, од тој ден почнува да важи.

Поканата е веќе пристигната, значи не би се однела кога сака сопственикот.

Многу избрзуваш со заклучоци. Како и многу членови на форумов..

Океј, фала ти што издвои малку време.

Ретко некој нешто корисно да искоментира лејтли. Стануваме жолта штампа со елементи на сатиричен стрип.

Пробував да го задржам духот и да те осудам предвреме :)

Како и да е, се шегувам, немам намера да се ситам и слично, незнам за што и како си осуден, ама тоа е тоа, пресудата е донесена и не гледам друга опција освен да си го одработиш своето. И јас сум бил во ситуација каде 3 месеци останав без возачка и секако дека според мене барем, не бев ја крив, но не и според МеВеРе-то, ама си ја однесов возачката и во тие 3 месеци едвај чекав да поминам граница и да возам со меѓународна.
После таа казна, секако сум многу повнимателен во сообраќајот и не само повнимателен, туку и повеќе попуштам и оставам другите да кршат глава.

P.S. Имам дури и 4 викенди чистено парк како казна за нарушување на јавниот ред и мир, оддавање на психотропни сустанци на јавен простор и оставање на остатоци и ѓубре на истиот тој јавен простор. Нормално, ова беше тешка глупост, неколкумина пиевме пивце на клупа на форум во центар, ама некој не пријавил дека му сметаме и соодветно бевме казнети од другарот полицаец. Уредно си се пријавував секоја недела во 8 сабајле во паркови и зеленила.

ОК.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
« Одговори #10686 на: 14 Ноември 2019, 19:18:16 pm »
Jas dozvolata ja odnesov otprilika 2 meseci otkako ja dobiv pokanata, nemase problem. Vo istata soba ja ostavas dozvola i odma te slika za nova i ti dava potvrda za nova  (ja podigas normalno za nekolku dena) so vpisana zabrana.

Dokolku imas polozeno poveke kategorii na samata potvrda ti skraba racno za koja kategorija e zabranata da mozes da vozis so "C"npr.

E sega, dokolku kola ti e neophodna vo toj period, posto na samata potvrda nemas pecat ni nisto, mozes da si sednes na komp. i da ne ti objasnuvam ponatamu :) . Ke vidis i sam.

I za kraj, otkako ke pomine zabranata ke si ja prijavis izgubena ili podobro izvitkaj ja, osteti ja  i vadi si nova vo koja nema da ja pisuva zabranata.
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
« Одговори #10687 на: 15 Ноември 2019, 12:37:19 pm »

I za kraj, otkako ke pomine zabranata ke si ja prijavis izgubena ili podobro izvitkaj ja, osteti ja  i vadi si nova vo koja nema da ja pisuva zabranata.

Овој последниов дел не разбирам зошто би го правел? Демек да немаш "дамка" во возачката?

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #10688 на: 15 Ноември 2019, 12:59:45 pm »
Цел автопат утна па му застари делото.
Тука све поштени.  Никој ни да помисли на такво нешто.

Очи ми насолзивте.

Отсутен Баги

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 794
« Одговори #10689 на: 15 Ноември 2019, 13:13:35 pm »

Овој последниов дел не разбирам зошто би го правел? Демек да немаш "дамка" во возачката?

Секогаш кога ќе ме застане џандар, ме прашува зошто ми била одземена возачката...

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
« Одговори #10690 на: 15 Ноември 2019, 13:31:40 pm »

Секогаш кога ќе ме застане џандар, ме прашува зошто ми била одземена возачката...

Е добро де, си правите муабетче, ти кажи му прегазив двајца џандари што сакаа да ме застанат... имаш среќа денес сум расположен :D

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3698
« Одговори #10691 на: 15 Ноември 2019, 13:51:01 pm »

Па кажи му искрено, возев како дивљак и ми ја одземаа.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #10692 на: 15 Ноември 2019, 14:02:44 pm »

Е добро де, си правите муабетче, ти кажи му прегазив двајца џандари што сакаа да ме застанат... имаш среќа денес сум расположен :D
Хахахахаха, не ми се верува дека истото тргнав да го пишувам.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7226
  • French diamond
« Одговори #10693 на: 15 Ноември 2019, 15:18:11 pm »
Како во различни држави да сме, кај нас во Битола ја оставаш возачката со соба бр. хх и по 3 месеци си ја земаш повторно назад, ни нова, ни забрана пиши на старата, ништо.

Јас вадев друга нова, за да можам М категорија да возам и на неа не пиши никаква забрана...старата не си ја ни побарав.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #10694 на: 15 Ноември 2019, 16:20:24 pm »
Како во различни држави да сме, кај нас во Битола ја оставаш возачката со соба бр. хх и по 3 месеци си ја земаш повторно назад, ни нова, ни забрана пиши на старата, ништо.

Јас вадев друга нова, за да можам М категорија да возам и на неа не пиши никаква забрана...старата не си ја ни побарав.
Зар се полага посебно за ///M категорија?