Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2104410 пати)

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1411
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #10650 на: 08 Ноември 2019, 22:31:27 pm »
Главно толерирам туѓи грешки пошо и јас правам грешки, толерирам дури и намерни и сељачки прекршоци само гледам да не направам беља, ама и мене сеа ме малтретираше бмв со македонски брод таблици по патот виница-пехчево со фаровите у ретровизор, намалив да ме претица, не напраи ништо не можев да заклучам за какво возило се работи викам ај може е комбе ќе стиснам ќе му избегам, возам 90+ он пак со фаровите у ретровизор, пробав да сигнализирам со задната магленка ништо,
на крај стигнав до проширеното се тргнав настрана го пуштив да оди.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #10651 на: 08 Ноември 2019, 22:32:51 pm »
Вчера ме застана полиција кај Св Николе. И испадна сообраќајната ми ја нема, сум ја изгубил некаде. Сеа треба да ја најдам или да вадам нова. Рече дека казната е 50 евра за неносење на сообраќајна ама рече дека сум му изгледал како некој на кому не би требало да му објаснува.... и ме пушти ;D

Фин човек, полицаецот.

Абе ќутии... све смо поштени, у пичку материну...

У ствари тај може е бил од друг град. Затоа те оставил.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #10652 на: 08 Ноември 2019, 22:34:15 pm »
petle = petlja?

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #10653 на: 08 Ноември 2019, 23:48:51 pm »
Распетие :)

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
« Одговори #10654 на: 09 Ноември 2019, 02:23:29 am »
Главно толерирам туѓи грешки пошо и јас правам грешки, толерирам дури и намерни и сељачки прекршоци само гледам да не направам беља, ама и мене сеа ме малтретираше бмв со македонски брод таблици по патот виница-пехчево со фаровите у ретровизор, намалив да ме претица, не напраи ништо не можев да заклучам за какво возило се работи викам ај може е комбе ќе стиснам ќе му избегам, возам 90+ он пак со фаровите у ретровизор, пробав да сигнализирам со задната магленка ништо,
на крај стигнав до проширеното се тргнав настрана го пуштив да оди.
Мене тоа ми доаѓа како во бутик или друга продавница кога продавачот ти диши во врат, или те тапка по рамо како да ти е другар со години. Незнам дали ви се случило, така да ви се лепат неучтиви продавачи...
Ова е слично, само со кола. Мене ми е срам и незгодно така

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Последно менување: 09 Ноември 2019, 07:46:53 am Deni »

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #10656 на: 09 Ноември 2019, 08:58:18 am »
petle = petlja?
Во секојдневниот јазик некои користат петља, некои петле.
Се утепав барајки по речници и најадекватен збор е јамка, но не сум слушнал некој да го користи во таа смисла.

Распетие :)
Распаќе.
http://www.makedonski.info/show/%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%BF%D0%B0%D1%9C%D0%B5/%D1%81%D1%80
Се зезав со Нуме ;D

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #10657 на: 09 Ноември 2019, 22:13:44 pm »
Тоа не е ништо, денеска на пластичарска во тој пола саат што го изгубив како примерен возач видов ситуации кои што не е можно да се опишат а да не се вмеша виша сила. Поминување на црвено, трчање меѓу коли, возење ви контра насока со 100тка и за чудо никој не се удри или погина...

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

prv pat vozis niz plasticarska a ? :D Nonsgtop e taka tamo, i ako ne si od tamo poarno da pazish i za drugite. Tamo vladeat drugi pravila.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2469
« Одговори #10658 на: 10 Ноември 2019, 23:19:18 pm »
Јас стварно не ги разбирам овие што блиндираат, а веќе ти претицуваш некој. Значи никогаш, ама НИКОГАШ не сум блиндирал на некој што претицува пред мене, макар он возел и 60 при претицувањето.

Не можам да разберам што сакаат да направам во тој момент, да се тргнам десно у тој што го претицувам? Некогаш ми се иде да го запрам некаде по автопат, да му сменам личен опис со искорнатиот прекидач за светла и да си продужам.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #10659 на: 11 Ноември 2019, 07:50:08 am »
Демек види колку воза брзо. Додуша имат и такви што возат паралелно.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #10660 на: 11 Ноември 2019, 15:02:23 pm »
Тоа не е ништо, денеска на пластичарска во тој пола саат што го изгубив како примерен возач видов ситуации кои што не е можно да се опишат а да не се вмеша виша сила. Поминување на црвено, трчање меѓу коли, возење ви контра насока со 100тка и за чудо никој не се удри или погина...

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

prv pat vozis niz plasticarska a ? :D Nonsgtop e taka tamo, i ako ne si od tamo poarno da pazish i za drugite. Tamo vladeat drugi pravila.

Истовремено и единсрвеното место во СК каде некој ќе те пушти одма ако сакаш 360 на полна линија, да се убациш у сообраќај итн.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #10661 на: 11 Ноември 2019, 16:14:53 pm »
nz ama mene mi e ok za vozenje toj del.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2735
  • Шалабајзер
Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #10662 на: 12 Ноември 2019, 02:06:20 am »
Јас стварно не ги разбирам овие што блиндираат, а веќе ти претицуваш некој. Значи никогаш, ама НИКОГАШ не сум блиндирал на некој што претицува пред мене, макар он возел и 60 при претицувањето.

Не можам да разберам што сакаат да направам во тој момент, да се тргнам десно у тој што го претицувам? Некогаш ми се иде да го запрам некаде по автопат, да му сменам личен опис со искорнатиот прекидач за светла и да си продужам.

И јас толерирам претекнување набрзинка океј, али да го жилави пол саат у брза трака епа брат неможе тоа така, ја денес ги вртам од 300-500км низ Македонијава, сакам да дојдам дома и да одморам од глупости, а не да ме тормози некој што незнае да вози. Многу возачи незнаат да возат, секој ден сум по патишта секакви будали гледам, ме гледа дека сум убер залетан, тргнува на 3 коли дужина пред мене да претекнува некој што е поспор од него за 5км/ч и тера да пукам кочница ко будала... Не е за кочниците е*ем им матер на нив, за свеста е, нема да проценам ќе го влепнам ќе го земам со мене накај дома... Затоа рекле старите “не скокај ко прле пред магаре”, види почекај одземи гаста, види дали лета некоја будала ко јас, ако нема терај, ако има почекај, пушти ме, па претркувај после мене...

П.С: се е во рамки на дозволениот закон, до 170км/ч на автопат

Sent from my iPhone XS using Tapatalk
No turbo, no fun :)

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #10663 на: 12 Ноември 2019, 06:55:25 am »

П.С: се е во рамки на дозволениот закон, до 170км/ч на автопат

Sent from my iPhone XS using Tapatalk

Ова германски рамки се?  :)