Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2104431 пати)

Присутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2469
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #10665 на: 12 Ноември 2019, 07:42:28 am »
Јас стварно не ги разбирам овие што блиндираат, а веќе ти претицуваш некој. Значи никогаш, ама НИКОГАШ не сум блиндирал на некој што претицува пред мене, макар он возел и 60 при претицувањето.

Не можам да разберам што сакаат да направам во тој момент, да се тргнам десно у тој што го претицувам? Некогаш ми се иде да го запрам некаде по автопат, да му сменам личен опис со искорнатиот прекидач за светла и да си продужам.

И јас толерирам претекнување набрзинка океј, али да го жилави пол саат у брза трака епа брат неможе тоа така, ја денес ги вртам од 300-500км низ Македонијава, сакам да дојдам дома и да одморам од глупости, а не да ме тормози некој што незнае да вози. Многу возачи незнаат да возат, секој ден сум по патишта секакви будали гледам, ме гледа дека сум убер залетан, тргнува на 3 коли дужина пред мене да претекнува некој што е поспор од него за 5км/ч и тера да пукам кочница ко будала... Не е за кочниците е*ем им матер на нив, за свеста е, нема да проценам ќе го влепнам ќе го земам со мене накај дома... Затоа рекле старите “не скокај ко прле пред магаре”, види почекај одземи гаста, види дали лета некоја будала ко јас, ако нема терај, ако има почекај, пушти ме, па претркувај после мене...

П.С: се е во рамки на дозволениот закон, до 170км/ч на автопат

Sent from my iPhone XS using Tapatalk

Aбе да, ама јас не зборам за тие што се убацуваат пред тебе од десна лента во лева (за тие треба посебен ќотек), него некој апла што претицува поспоро возило, не да вози паралелно.

Пример: има некоја колона возила (или едно) што возат по 80-90, јас ги претицувам со 130, веќе сум во таа лента и некој ми блиндира како ретардиран со 150. Епа нече мочи сине. Има да кочиш и ушите да ти пукаат. Не планирам да се притресувам (како еден куп возачи што сум ги видел како паничат во такви ситуации) за такви идиоти.
Или друг пример: возиме во лева лента со некој со слична брзина, чекам да се расчисти десна лента да се престројам, идиотот ми блиндира. Каде да одам, во банкина лево? Во возилата од десно?

Или ако толку му смета - паркирај се после некој километар да видиме кој чорап за која нога е.
« Последно менување: 12 Ноември 2019, 07:47:40 am balanar »

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #10666 на: 12 Ноември 2019, 10:49:47 am »
Каде да одам, во банкина лево? Во возилата од десно? -da nagazish. nekoj shto vozi 170+ nema da vidish koga kje dojde zad tebe, a to shto vozit tolkua brzo na mesto kaj shto e 120 e negov proglem ne moj.

Присутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2469
« Одговори #10667 на: 12 Ноември 2019, 13:26:35 pm »
Каде да одам, во банкина лево? Во возилата од десно? -da nagazish. nekoj shto vozi 170+ nema da vidish koga kje dojde zad tebe, a to shto vozit tolkua brzo na mesto kaj shto e 120 e negov proglem ne moj.

Зошто да нагазам?

Секако се претицува и се престројува за <10 секунди, нема потреба јас да додавам гас во паника како луд (ниту да се тргам од лента - НЕМА КАДЕ), туку тој да намали.
И што правиме ако се 3-4 возила во колона, ќе им се враќам во лента само за да го пропуштам говедото? Секако дека не. Ќе си почека додека завршам со мојот маневар.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #10668 на: 12 Ноември 2019, 13:33:13 pm »
Во склоп на темава. БМВ претекнува автомобил возејќи точно 140км/ч (законски пропис). Позади него има друг нервозен курташак со друго бмв кој што нема нерви и се прави шериф со тоа што подоцна му прави brake check и се лупаат. Среќа има камера дечково ама овој шерифов со другово бмв после 5-10 минути решил да избега и полицијата е известена.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #10669 на: 12 Ноември 2019, 15:36:42 pm »

Зошто да нагазам?

епа нз, ја не блендира, нека се изјасни некој што блендира, најверојатно да не заиде друго возило од спроти ако не е автопат.

Отсутен Johnny625

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 195
« Одговори #10670 на: 12 Ноември 2019, 17:10:19 pm »
Добро вие толку се потресувате дека некој ви блендира во погоре опишаната ситуација? Ама ич не ми чуе нека блендира нека свири...ако возам колку што е дозволено не знам што кур него му смета да почека 5 секунди.

Разбирам да се влечеш во лева трака, или да се движиш паралелно со возило во десната...ама да нема кај да одиш освен напред да претекнеш, А ВЕЌЕ ПРЕТЕКНУВАШ то треба некоја тешка будала да е за да ти блендира.

Друго ако не е автопат...ти тргнуваш да претекнуваш, што кур тој тргнува веднаш по тебе ко гуска во магла и тој да претекнува без никаква прегледност?
« Последно менување: 12 Ноември 2019, 22:39:35 pm Johnny625 »

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #10671 на: 12 Ноември 2019, 17:26:50 pm »
Факт е дека има такви будали со лопата да ринеш.
Исто така е факт дека со блендирањето ти врши притисок и не можеш да останеш рамнодушен.

Ќе го испсуеш, ќе пишеш на форум и малку ќе ти олесни :)

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #10672 на: 12 Ноември 2019, 20:05:30 pm »
I kje mu naprajs brake check xD

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6436
« Одговори #10673 на: 14 Ноември 2019, 12:22:28 pm »
Што се случува кога ќе добиеш покана да ја носиш возачката за забрана, а не се појавуваш и не ја носиш?

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #10674 на: 14 Ноември 2019, 12:28:14 pm »
Ќе те бараат по телефон, и ќе остават порака дека ќе мораат да ти дојдат со Марица ако не се појавиш.
Овака беше во далечната 99та ;D

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #10675 на: 14 Ноември 2019, 12:36:26 pm »
Не, сериозно..

Во денршни услови, некој попресен што искусил?

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #10676 на: 14 Ноември 2019, 13:44:17 pm »
Па претпоставувам дека ивеншли ке те сопре полиција ке видат дека имаш забрана и ке го јадеш најверојатно повеќе од вообичаено, ке имаш уште некоја казна плус. А инаку, ако имаш забрана, биди маж и сноси ги последиците на своето дивеење.

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #10677 на: 14 Ноември 2019, 14:06:11 pm »
Многу избрзуваш со заклучоци. Како и многу членови на форумов..

Океј, фала ти што издвои малку време.

Ретко некој нешто корисно да искоментира лејтли. Стануваме жолта штампа со елементи на сатиричен стрип.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #10678 на: 14 Ноември 2019, 14:12:58 pm »
Што се случува кога ќе добиеш покана да ја носиш возачката за забрана, а не се појавуваш и не ја носиш?

И да си задоцнил, сепак отиди и пријави се.

Во спротивно ќе ти дојде покана за суд и ќе сносиш одговорност за поените + казна што МВР ќе ја пропише а судот најчесто ја доделува.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #10679 на: 14 Ноември 2019, 14:20:06 pm »
Пресудата е правосилна. Изречена е забрана 3 месеци со 300 евра казна, која е платена 150 евра веднаш.

Наместо поени, изречена е парична казна. Платено, како што реков.

Паушал за судски трошоци 2000,00 платен.

За спроведување и евиденција на казна е задолжено МВР.

Не гледам како би се враќала постапката на суд.