Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2106397 пати)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #10620 на: 30 Октомври 2019, 12:42:47 pm »
Ааа, намалени биле казниве, ама ги укинале гратисите.... Или со други зборови, нема веќе поени у книшка, све има да си платиме.
А и испаѓа дека оние „скупите“, пребрзо возење, пиано возење и сл, не се намалени...

Не се радувај кога феникијанците носат дарови - древна поговорка...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #10621 на: 30 Октомври 2019, 14:31:12 pm »
Пред некоја вечер, ми се случи да закочам ептен кнап на пешачки (возев 30 или така нешто, а и угорница фаќа), а двајца минуваа преку него. Или минувале, не ги ни видов бидејќи зјапав во мобилниот, а беше темно. Мноогу ретко го чепкам додека возам, да се јавам на повик или така нешто, добро ми дојде вакво предупредување. Им се извинував 2 минути. Едвај се разбравме дека беа студенти од Турција. Ме уби совест цела вечер и уште се чувствувам грдо. Они веројатно ми отерале мајки - шајки отпосле и ми заборавиле, јас уште им ја памтам фацата и на двајцата, не им беше со страв, туку со гнев и чудење.

Сместа би си ја одзел возачката да можев. Иако ми е потребна премногу дека возам секој ден до работа и назад. Веќе чепкање по телефон за мене додека возам - амин.

немаат новие коли сама да застане ако има нешто испред ?

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7514
« Одговори #10622 на: 30 Октомври 2019, 14:34:52 pm »
А и испаѓа дека оние „скупите“, пребрзо возење, пиано возење и сл, не се намалени...

Тие и не смеат да се намалат, треба да се зголемат. ;D

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #10623 на: 30 Октомври 2019, 14:36:22 pm »
Ааа, намалени биле казниве, ама ги укинале гратисите.... Или со други зборови, нема веќе поени у книшка, све има да си платиме.

копилето нимно

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #10624 на: 30 Октомври 2019, 14:37:53 pm »

Тие и не смеат да се намалат, треба да се зголемат. ;D
ебаго, да не мојт чојк да се напиет раат

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2469
« Одговори #10625 на: 30 Октомври 2019, 14:52:44 pm »
Пред некоја вечер, ми се случи да закочам ептен кнап на пешачки (возев 30 или така нешто, а и угорница фаќа), а двајца минуваа преку него. Или минувале, не ги ни видов бидејќи зјапав во мобилниот, а беше темно. Мноогу ретко го чепкам додека возам, да се јавам на повик или така нешто, добро ми дојде вакво предупредување. Им се извинував 2 минути. Едвај се разбравме дека беа студенти од Турција. Ме уби совест цела вечер и уште се чувствувам грдо. Они веројатно ми отерале мајки - шајки отпосле и ми заборавиле, јас уште им ја памтам фацата и на двајцата, не им беше со страв, туку со гнев и чудење.

Сместа би си ја одзел возачката да можев. Иако ми е потребна премногу дека возам секој ден до работа и назад. Веќе чепкање по телефон за мене додека возам - амин.

немаат новие коли сама да застане ако има нешто испред ?

Имаат... ако сме 2001-ва. Тогаш ќе ми е нова.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #10626 на: 30 Октомври 2019, 15:04:02 pm »
e... jbg...

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #10627 на: 30 Октомври 2019, 22:17:45 pm »

Обично не колнам во 22:17, ама да умрат во бавна и болна смрт, најкасно до задутре паметњаковичиве што не погалија и после ни го начукаа со испревртени зборови.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #10628 на: 30 Октомври 2019, 23:12:52 pm »
...не давање предност на пешаците!

Ќе треба со микроскоп да ги бараме остатоците од зебрите.

Отсутен Johnny625

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 195
« Одговори #10629 на: 30 Октомври 2019, 23:39:33 pm »

Абе друже камо повеќе да имаше како тебе.

Инаку мене и другар во Прилеп, бонтоно ќе не собереше на пешачки сред бел ден, на главната улица низ Прилеп, пред Комерцијална банка. Наведнат дупи во телефонот, застана за не пушти да преминеме улица, таман кога дојдовме пред колата тргна напред и не промаши за можда 5 сантима.

И бонтоно е прекар на тупакот, ироничен прекар ваљда ;/

Не се ни сврте назад да види...а камо ли да се извини. Простаклук.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7231
« Одговори #10630 на: 31 Октомври 2019, 01:17:50 am »
Казнуваат за застанување пред Силбо, пренесете му на Коке.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #10631 на: 31 Октомври 2019, 07:16:37 am »
Бонтоно бил прецизен xD

Отсутен Johnny625

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 195
« Одговори #10632 на: 31 Октомври 2019, 09:09:11 am »
Абе прецизен шо да ти зборам. Да ја видиш колата што ја вози на колку места е изгребана и удрена ќе ти стане јасно каков
возач е. А далеку од тоа дека нема пари да ја среди.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #10633 на: 31 Октомври 2019, 10:24:58 am »
се зеза де, не реди одма све при срце :D

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2469
« Одговори #10634 на: 04 Ноември 2019, 07:23:48 am »
Клабери, писмено предупредување (стоеше ПРЕДУПРЕДЕН) над местото за потпис  - не е казна, така?