Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2105350 пати)

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5205
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #9390 на: 27 Август 2018, 09:20:09 am »
Kameri nema ima dzandar piknat vo shumata i slika. Normalno se javuva dolu na kolegite da te zastanat.

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
« Одговори #9391 на: 27 Август 2018, 10:03:09 am »
На тоа место џандарите на иста финта работат веќе триесетина години. Во шумата понекогаш има полицаец, проверено.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #9392 на: 28 Август 2018, 23:29:55 pm »
Проверено, мене ме фукнаа 300 евра и забрана од еден месец. Мислам дека платив 150 евра.
Казната е забрана од 3 до 6 месеци ама јас на суд имав расправа. Мојот случај не беше претекнување на полна линија туку заобиколување на ТМВ.
На суд заклучија дека треба да ме ослободат ама за да не се комплицира ситуацијата со апелации и глупости од страна на сообраќајна полиција ми пресудија само еден месец наместо 3.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #9393 на: 28 Август 2018, 23:31:16 pm »
Проверено, мене ме фукнаа 300 евра и забрана од еден месец. Мислам дека платив 150 евра.
Казната е забрана од 3 до 6 месеци ама јас на суд имав расправа. Мојот случај не беше претекнување на полна линија туку заобиколување на ТМВ.
На суд заклучија дека треба да ме ослободат ама за да не се комплицира ситуацијата со апелации и глупости од страна на сообраќајна полиција ми пресудија само еден месец наместо 3.

Ако си бил ослободен, требало да одиш до крај. Вака не си крив, ама си ебан за секој случај (профилактика).
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #9394 на: 28 Август 2018, 23:35:48 pm »

Ако си бил ослободен, требало да одиш до крај. Вака не си крив, ама си ебан за секој случај (профилактика).

Одење до крај е многу повеќе болно отколку да ми одлежи возачката месец дена во ќорка.
Судиката ми рече дека ако ми ја укине казната дека сообраќајна полиција Тетово ќе ја обжали пресудата и ќе ја даде на друг суд некаде каде за инает и да не стане праска, ќе ме фукнат до година дена + судски трошоци извадени од ракав, за да не ми текне друг пат да барам правда. Целта на полицијата е да обезбеди финансии, не да тера правда или безбедност во сообраќајот, таков беше заклучокот на судиката.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #9395 на: 28 Август 2018, 23:42:41 pm »
Одење до крај е многу повеќе болно отколку да ми одлежи возачката месец дена во ќорка.
Судиката ми рече дека ако ми ја укине казната дека сообраќајна полиција Тетово ќе ја обжали пресудата и ќе ја даде на друг суд некаде каде за инает и да не стане праска, ќе ме фукнат до година дена + судски трошоци извадени од ракав, за да не ми текне друг пат да барам правда. Целта на полицијата е да обезбеди финансии, не да тера правда или безбедност во сообраќајот, таков беше заклучокот на судиката.

Шајзе. Испланирај барем период кога нема да ти треба возачката дозвола (или си во странство).
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #9396 на: 28 Август 2018, 23:49:27 pm »
Откако ќе стигне пресуда за забрана управување колку време имам за да ја однесам возачката за да ми ја одземат впишат забраната? Башка и кај да ја однеасам појма немам?

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #9397 на: 29 Август 2018, 22:45:14 pm »
Kameri nema ima dzandar piknat vo shumata i slika. Normalno se javuva dolu na kolegite da te zastanat.

Исто и на патот Кавадарци-Неготино пред влез во Неготино. А и возилото што си го претекнал го застануваат за сведок.

Додека горниот цајкан да му објасни на тој што требаше да ме застане долу шо кола возам, за малку ќе му киднев Среќа нивна ретко се црвени седаните

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #9398 на: 30 Август 2018, 01:33:03 am »

Шајзе. Испланирај барем период кога нема да ти треба возачката дозвола (или си во странство).
Бидна тоа од дамна

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7226
  • French diamond
« Одговори #9399 на: 30 Август 2018, 05:03:42 am »
Откако ќе стигне пресуда за забрана управување колку време имам за да ја однесам возачката за да ми ја одземат впишат забраната? Башка и кај да ја однеасам појма немам?

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk

Две години, ако во меѓувреме не те застани џандар кој ќе провери по радио дека имаш забрана и да ти ја "заплени".

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1080
« Одговори #9400 на: 30 Август 2018, 16:18:04 pm »
Да прашам овие што снимаат со камери и не застануваат пишуваат казни ? И доколку пишуваат како ги праќаат ?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #9401 на: 30 Август 2018, 19:56:15 pm »
Да прашам овие што снимаат со камери и не застануваат пишуваат казни ? И доколку пишуваат како ги праќаат ?

Не. За да ти пише казна мора да те застане. како иначе ќе знае кому да ја пише казната ако не те застане и легитимира? Да речеме дека си баран криминалец, уште и казна ли ќе ти стигне а они спремаат на столица да те стават? ;D

Присутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #9402 на: 30 Август 2018, 23:20:56 pm »

Кај нас не постои начин да добиеш казна врз основа на слика или снимка без да бидеш легитимиран од службено лице.

Во случај да си направил прекршок, и да те има документирано на снимка службеното лице, но те НЕМА застанато на легитимирање и пополнување на записник не ти можат ништо.

Кратко кажано, и да те снимиле уживај си.

Ова важи само за територија на Македонија, за во странство исказот од погоре не го земајте како вистинит. Таму практикуваат други методи.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7514
« Одговори #9403 на: 31 Август 2018, 00:42:19 am »
Пред некој ден накај 03:00 се враќам накај дома, и кај палас правам маневар лево десно за да избегнам кученце, па на семафорите кај хубо- лево малце побрзо да не ми затвори и кај систина со ротација ме застанаа. Господине добро вечер, документи и напуштете го возилото, алкотест да ви направиме. (јас мислев да не речат на црвено пројде). Немав ништо пиено нормално, два пати дував 0.0, а едниот полицаец вика аууу јас мислев дека си над 2 промила, судејќи според движењата на колата. ;D :D :D :D

Ова е за пофалба, затоа што порано само немо посматраа прекршоци. Во последно време знаат често да се пуштат во движење и да уловат некој. Полека полека почнуваат да работат и да си ја заработат платата. ;D :D

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #9404 на: 31 Август 2018, 07:21:35 am »

Кај нас не постои начин да добиеш казна врз основа на слика или снимка без да бидеш легитимиран од службено лице.

Во случај да си направил прекршок, и да те има документирано на снимка службеното лице, но те НЕМА застанато на легитимирање и пополнување на записник не ти можат ништо.

Кратко кажано, и да те снимиле уживај си.

Ова важи само за територија на Македонија, за во странство исказот од погоре не го земајте како вистинит. Таму практикуваат други методи.
Sakas da kazes primer pogresno sum parkiran, i gledam deka ima policija te ceka pokraj kolata, mozes slobodno da gi batalis i da ja ostavis kolata da si zamines, i da se vratis koga ke si otidat, i nikomu nisto, dzabe ja slikale oni prethodno ?  ;D