Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Казна почетник после 11х - не може уполаКазна почетник над 75кв - не може упола ( воедно се иста казна)Казна пијанство - Не може упола ( можеби за помалку промили или како оди да има можност ( не знам не конзумирам алкохол)) Казна прекорачување на брзина - Не може уполаитн итн. По мое сознание само прекршочните од типот на забрането паркирање, поминување на црвено ( оваа е голема казна а може не ми е логично..), возење без светла итн. може да се платат упола. Пак ќе речам по мое сознание е ова, да не речете дека ширам дезинформации, претпоставувам има некој полицаец на форумов да ни ги разјасни овие работи.
Цитат: JezuzNoChill на 14 Август 2018, 22:57:24 pmМене неделата ме застанаа со радар ми викаат сум возел 94 во 50, а јас бев во прва што е максимум 75-80. Можам нешто да се пожалам сега да ми ја спуштат казната?Многу дугачка прва имаш бе бато. Во Мекларен возиш или за Торо Росо?
Мене неделата ме застанаа со радар ми викаат сум возел 94 во 50, а јас бев во прва што е максимум 75-80. Можам нешто да се пожалам сега да ми ја спуштат казната?
Цитат: Deni на 15 Август 2018, 20:24:40 pmНапротив важи за поголемите. Од 300 на 150еур.Ноуп.Прашај ме како знам. Цитат: FiLo на 16 Август 2018, 00:14:20 amИма закон кој ќе ти ги разјасни овие работи: http://moi.gov.mk/Upload/Documents/zbsp%20169-2015.pdf, а не полицаец, комшија, столар, рекла-казала.Или да ти олеснам, за прекршоци што е предвиден мандатен платен налог нема половина од сумата во рок од 8 дена. За прекршоци за кои се издава прекршочен платен налог може половина од сумата да се плати во рок од 8 дена.Ова е регулирано во членовите 383 и 384.Јеп.
Напротив важи за поголемите. Од 300 на 150еур.
Има закон кој ќе ти ги разјасни овие работи: http://moi.gov.mk/Upload/Documents/zbsp%20169-2015.pdf, а не полицаец, комшија, столар, рекла-казала.Или да ти олеснам, за прекршоци што е предвиден мандатен платен налог нема половина од сумата во рок од 8 дена. За прекршоци за кои се издава прекршочен платен налог може половина од сумата да се плати во рок од 8 дена.Ова е регулирано во членовите 383 и 384.
Цитат: InSides на 16 Август 2018, 00:35:23 amЈеп.Немам појма како знаеш. Два пати од 300 на 150 сум платил за брзо возење. По тоа се водев.
Јеп.
Немам појма како знаеш. Два пати од 300 на 150 сум платил за брзо возење. По тоа се водев.
И јас. Ама само еднаш.
Тоа се восокотуражни машини каков и издув да има пак брчи. Не е дизел, вртат по 8000 - 13000 rpm