Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2104984 пати)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #9045 на: 07 Март 2018, 18:18:52 pm »
мене не ме малтретираат, ретко и ме стопираат, ама ми пречат такви возила во сообраќајот какви што ги набројав погоре

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #9046 на: 07 Март 2018, 21:32:46 pm »
Последниве 5 дена, двапати ме застанаа,разговорот со нив не траеше подолго од 30 секунди

- Добар ден,
  Добар ден

- Возачка и сообраќајна,
Повелете

- Ја чита 10тина секунди,
Повелете и пријатно.

Не знам како возите и во каква состојба ви се возилата што ве малтретираат.
96-та, каква да биде...

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #9047 на: 07 Март 2018, 21:57:19 pm »
Последниве 5 дена, двапати ме застанаа,разговорот со нив не траеше подолго од 30 секунди

- Добар ден,
  Добар ден

- Возачка и сообраќајна,
Повелете

Повелете и пријатно.

http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19485.0.html nisto posebno ne e voziloto.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #9048 на: 07 Март 2018, 22:04:16 pm »
Изгледа мутни типови сме :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #9049 на: 07 Март 2018, 22:07:08 pm »
6Kkm pominav od tuka do Germanija,Holandija,Belgija i nazad nikade ne me zastanaa na pat osven Avstrija na benziska mi napravija rutinska kontrola i cao prijatno...Ovde nepismenite neznat so da naprat kutrite...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #9050 на: 07 Март 2018, 22:20:34 pm »
6Kkm pominav od tuka do Germanija,Holandija,Belgija i nazad nikade ne me zastanaa na pat osven Avstrija na benziska mi napravija rutinska kontrola i cao prijatno...Ovde nepismenite neznat so da naprat kutrite...

Така и јас. Цела Европа ќе ја поминам, на влез во Радовиш палка. И Дечко, ти имаш нешто пијано, шашав си у очите.  ;D ;D
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #9051 на: 08 Март 2018, 13:28:47 pm »

- Добар ден,
  Добар ден

- Возачка и сообраќајна,
Повелете

Повелете и пријатно.

96-та, каква да биде...
Нерегистрирано сумљаат на тие у 90% случаи. Да ги научат на ум.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #9052 на: 09 Март 2018, 15:10:56 pm »
Поднесовме денес приговор, па ќе видиме.

Го уважија приговорот, така да едно гајле помалку.

Неофицијално, некои дечки од ПОЦ парите си ги делеле, не ги уплаќале. Нормално, добиле отказ па сеа околу овие случаеви се толерантни.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #9053 на: 09 Март 2018, 15:17:06 pm »
Одма им текнало видиш.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4002
« Одговори #9054 на: 09 Март 2018, 16:06:25 pm »
Клабери, поука за сите, учете германски ....

Отприлика вака им иде легалната кражба на ПОЦ

4. Плаќаш
6. Пак си плаќаш пошо сите знаеме кај живееме

„Алал“ нека им се, за цитостатици да ги арчат.

Не само тоа, него паркираш на необележано место, каде што не смееш (тротоар) во близина каде имаат ставено знак. На ПОЦ не може да му платиш пошто на местото е ограничено паркирање за нерезиденти до 15:00. Не ме казнува полиција, туку ПОЦ ми издава "дневна паркинг карта".

ПОЦ и Градски Паркинг се лоповска организации. Формирани се за узурпирање на јавна површина, за реализирање на грабеж.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #9055 на: 09 Март 2018, 22:20:43 pm »
Тоа е таа "креативност" за цицање пари од нешто што треба по стандард да си тера МВР.
Али оди по јавниве претпријатија и ќе сфатиш зошто цицаат толку пари, еден врз друг седат од што се напикани а во некои државни инстутуции неможеш да натераш некој да се вработи.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4022
« Одговори #9056 на: 21 Март 2018, 09:53:30 am »
Овие да дојдат кај нас малку да ја средат работата.

https://twitter.com/LancsRoadPolice

Не ти е регистрирана...ти ја запленуваат.

Vehicle stopped on M55 as driver using mobile phone. Also discovered that there was no insurance. Driver to court, car to compound.

Vehicle seized for no insurance, M6 northbound. Driver was going to Scotland so will now have to arrange further transport. Traffic offence report issued and looking at 6 points.

Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #9057 на: 01 Април 2018, 08:48:57 am »
skopje-aerodrom sofija-skopje
vo mkd nisto
1. proagjam granica i odma kaj tie pogranicnite sela kontrola. dobro vecer bla bla, mu davam sve sto imam vklucitelno i megjunarodna dozvola.. mi vika patnicko zdravstveno osiguruvanje? mu vikam preku rabota sum osiguran jas i mojata familija so svetska pokrienost. mi vika kaj ti e kartickata? neam karticka samo membership number. ne,kartickata kade ti e? otvaram mejlovi da mu pokazam, pa aj nekako se smiluva i prodolzivme.
2. se vrakjam od aerodrom i pred da izlezam od sofija pak kontrola. zastanuvam, doagja do mene i da otvoram prozor odma se secna. `aha,zatemneti stakla.kazna` cej bre vikam, odma kazna. ne smee vvaka, daj soobrakjajnata,sea kje odi vo stanica,vo ponedelnik kje si platis i kje si odis doma. a do ponedelnik? `ne znam`. i mi tekna deka se vpisani vo soobrakjajnata i mu vikam `abe legalni se, kilma folli se za UV zastita`. i pocna da go gleda toa, pa brise da vidi da ne e falc pa sto ti ja znam, ide do kaj kolegata vo dzipot`abe makedoncive smeat dda imaat folii?` `smeat` i se vrakja takov potishten i mi gi vrakja dokumentite`sleden pat koga kje doagjas vo bugarija da gi izvadis foliite`. `ok`
3. pred pogranicnite sela pak kontrola. zastanuvam,palam svetlo,gasam kola,vadam pojas,otvaram prozor i mu davam site dokumenti. i ovoj spomna`i megjunarodna dozvola imas?` `imas`. otide do kaj kolegata, se vrakja.... mi vika`oti ne nosis pojas?!` ti ebam bugarskite finti
i mu vikam, nosev, zaastanav,upaliv svetlo vo kabina,izgasiv kola, izvadiv pojas,otvoriv prozor. i taka malce se ubeduvavme pa dojde kolegata i mu shepna na uvo`nosese pojas` i ajde mi gi vrati dokumentite.
4. vo pogranicnite sela tamu kaj sto imaat fixna kukjarka `pogranicna policija` me zastanuva i ja se spremam so sve. otvaram prozor i me gleda deka sum sam i vika `teraj` tie pa samo gleddaat da ne shvercuvas lugje ili roba.
i taka, niedna kontrola ne merese niti pa mi spomna za brzo vozenje ili alkohol nesto. ova bese sabota megju 00 i 05h po bugarsko vreme.
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #9058 на: 01 Април 2018, 09:06:38 am »
Само еднаш ме запреле у бг мене после софија на излезот нагоре кај што имаат пункт оти возев брзо а и спорен некој нивни закон таблиците не ми биле чисти и видливи дрн мрн, сакашњ да ме пишива, лесно се договоривме

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #9059 на: 01 Април 2018, 10:09:47 am »
skopje-aerodrom sofija-skopje
vo mkd nisto
1. proagjam granica i odma kaj tie pogranicnite sela kontrola. dobro vecer bla bla, mu davam sve sto imam vklucitelno i megjunarodna dozvola.. mi vika patnicko zdravstveno osiguruvanje? mu vikam preku rabota sum osiguran jas i mojata familija so svetska pokrienost. mi vika kaj ti e kartickata? neam karticka samo membership number. ne,kartickata kade ti e? otvaram mejlovi da mu pokazam, pa aj nekako se smiluva i prodolzivme.
2. se vrakjam od aerodrom i pred da izlezam od sofija pak kontrola. zastanuvam, doagja do mene i da otvoram prozor odma se secna. `aha,zatemneti stakla.kazna` cej bre vikam, odma kazna. ne smee vvaka, daj soobrakjajnata,sea kje odi vo stanica,vo ponedelnik kje si platis i kje si odis doma. a do ponedelnik? `ne znam`. i mi tekna deka se vpisani vo soobrakjajnata i mu vikam `abe legalni se, kilma folli se za UV zastita`. i pocna da go gleda toa, pa brise da vidi da ne e falc pa sto ti ja znam, ide do kaj kolegata vo dzipot`abe makedoncive smeat dda imaat folii?` `smeat` i se vrakja takov potishten i mi gi vrakja dokumentite`sleden pat koga kje doagjas vo bugarija da gi izvadis foliite`. `ok`
3. pred pogranicnite sela pak kontrola. zastanuvam,palam svetlo,gasam kola,vadam pojas,otvaram prozor i mu davam site dokumenti. i ovoj spomna`i megjunarodna dozvola imas?` `imas`. otide do kaj kolegata, se vrakja.... mi vika`oti ne nosis pojas?!` ti ebam bugarskite finti
i mu vikam, nosev, zaastanav,upaliv svetlo vo kabina,izgasiv kola, izvadiv pojas,otvoriv prozor. i taka malce se ubeduvavme pa dojde kolegata i mu shepna na uvo`nosese pojas` i ajde mi gi vrati dokumentite.
4. vo pogranicnite sela tamu kaj sto imaat fixna kukjarka `pogranicna policija` me zastanuva i ja se spremam so sve. otvaram prozor i me gleda deka sum sam i vika `teraj` tie pa samo gleddaat da ne shvercuvas lugje ili roba.
i taka, niedna kontrola ne merese niti pa mi spomna za brzo vozenje ili alkohol nesto. ova bese sabota megju 00 i 05h po bugarsko vreme.
Си отишол во најмитаџиското време ама ете не си давал, инаку не се плаши спреми си по едно 10че ако одиш во ноќните часови.