Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2103921 пати)

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #8640 на: 15 Јануари 2018, 01:31:55 am »
Ме застанува вечерва полицаец, од новите сега примен албанец.. Му давам документи ги гледа, ми вика абе дечко ти немаш атест за фолииве.. Чекај му викам кој фолии.. Абе како кој фолии види назад.. Му кажувам завеси дека се, така фабрички е дојдено, му покажувам дека се спуштаат.. Ме гледа чудно и вика ее свашта, што ти значи бмв.. браос..

Отсутен Knight_

• Редовен
  • Пораки: 1283
« Одговори #8641 на: 15 Јануари 2018, 01:44:44 am »
И јас у меѓувреме се распрашав никој неможе да ги види снимките викаат мора да се отвори „случај“ па да се дојде до нив ама како што даде пример додо и тогаш може ќе биде џабе. Искрено мислам дека не вреди да се мафтам по судови можда и јас си научив мала лекциа фала богу без последици дека секакви будали седат зад волан иако секогаш сум смирен во сообраќај без пцуења такви работи ама ете има исклучоци. 

Ситуацијата идеше вака возам по бул. Св. Климент охриски од влада према партизанска 3та лента за лево пред мене коли се пали зелено. Сиво поло од прва лента ги сече сите што тргнаа и врти лево пред сите нив на партизанска. Се изнасвиреа али нема врска помина тој и врти према рекорд улица даме груев се погодив јас позади него на семафорите сто се врти лево за рекорд. Трга човекот и со 10км/ч вози скоро до наредниот пешачки без никој пред него. Али Буквално 10 му блендирав еднаш џабе свират коли позади абер нема му свирнав двапати кратко глеам џабе е и го поминав од десно и возам пред него ~40 ме тица и на првите пешачки пак ме претицува и на 5 намали валда да ме фати црвено па ми пукна филм иссвирев сељачки и го поминав пак од десно и на следните пешачки пак црвено застанувам десна лента прв. Доаѓа пред мене и ми застанува пред кола  у косо ме блокира се пали зелено не трга и 20 секунди стоиме очекував дека ќе излезе да се тепа типот ама ништо. Се вратив назад застанувам до него од лево и го глеам си глеаат двајцава напред око не му мрда не ме регистрира и си продужив. Ме стига пред другите семафори ме претицува со 4 жмигавци и кочи. Си викам ако сакаше да се тепаш ке излезеше и на рекорд му стоев а башка јас можда 10 год помлад од нив и со девојками па можда тоа придонесе да се силат. Имаа од прилика 30тина години. Го поминав и тука од десно пак после семафорите висе кај зелен пазар ми доага од десно и ми иде у мене да ме мава а од контра идат коли морав да отидам преку 2 пуни за да не ме мавне еднаш не успеа вторпат пак проба ама или само сакаше да не заплаши или не му држеше гзот да ме мавне. Тука девојками се исплаши мн па викам океј да се тепам со овие неможам помал сум па и двајца а и не сум таков човек да му избегам најубаво а цело време возев ~40 одкако ке го поминев зошо не планирав нит да се тепам нит да му бегам. И кај билна на црвено коли стоеа тој пак иде залетан мислев да не ми ја удри колата од лево преку 2 пуни ги заобиколив сите на црвено и заминав десно накај рамстор. Застанав одма одкако свртев чекав да дојде зошто не му ја видов таблицата за да го пријавам ама не дојде натака. Тука се заебав мн што никој не ја виде таблицата во моментот.

Искрено дали се сметам крив НЕ. 90% од вас би му свирнале на некој ако буквално вози 10 на празна улица. Да иссвирев како вториот пат што опишав горе океј ќе речам сум го изнервирал ептен ама кратко свирење не беше толкава провокација. Провокација очигледно беше неговото возење и првејќи моабет одпосле со другар убаво ми кажа „некои луѓе излегуваат од дома со намера да напраат проблеми или да се истепаат со некого па мислам дека налетав на некој таков вечерва.

Сега веќе во мисла мие да не ме пријавил мене некој што прелетав така на црвено кај билна тие не знаеа што се случи претходно секако па за нив јас сум будалиот..
Или па тие што ги гледаат камерите да ми пратат честитка..
« Последно менување: 15 Јануари 2018, 01:49:50 am Knight_ »

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #8642 на: 15 Јануари 2018, 02:12:41 am »
Ме застанува вечерва полицаец, од новите сега примен албанец.. Му давам документи ги гледа, ми вика абе дечко ти немаш атест за фолииве.. Чекај му викам кој фолии.. Абе како кој фолии види назад.. Му кажувам завеси дека се, така фабрички е дојдено, му покажувам дека се спуштаат.. Ме гледа чудно и вика ее свашта, што ти значи бмв.. браос..

Бреееј, шо ти е технолоѓиа еј :D:D:D
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #8643 на: 15 Јануари 2018, 06:53:56 am »
Пијани, дрогирани, заборчени, убијци, самоубијци секакви има по патот. Гледаш од далеку дека се понаша девијантно, тури му кур, остсј го нека се оддалечи или ти гледај оддалечи се. Така се бркавме со еден од кочани со пасат ја со корса и ме помина и кочи на среде пат кочани штип ноќе, ми отвара врата и мислеше ќе застанам ако стои пред кола. Мислеше...

Отсутен Баги

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 794
« Одговори #8644 на: 15 Јануари 2018, 10:58:04 am »
И јас у меѓувреме се распрашав никој неможе да ги види снимките викаат мора да се отвори „случај“ па да се дојде до нив ама како што даде пример додо и тогаш може ќе биде џабе. Искрено мислам дека не вреди да се мафтам по судови можда и јас си научив мала лекциа фала богу без последици дека секакви будали седат зад волан иако секогаш сум смирен во сообраќај без пцуења такви работи ама ете има исклучоци. 

Ситуацијата идеше вака возам по бул. Св. Климент охриски од влада према партизанска 3та лента за лево пред мене коли се пали зелено. Сиво поло од прва лента ги сече сите што тргнаа и врти лево пред сите нив на партизанска. Се изнасвиреа али нема врска помина тој и врти према рекорд улица даме груев се погодив јас позади него на семафорите сто се врти лево за рекорд. Трга човекот и со 10км/ч вози скоро до наредниот пешачки без никој пред него. Али Буквално 10 му блендирав еднаш џабе свират коли позади абер нема му свирнав двапати кратко глеам џабе е и го поминав од десно и возам пред него ~40 ме тица и на првите пешачки пак ме претицува и на 5 намали валда да ме фати црвено па ми пукна филм иссвирев сељачки и го поминав пак од десно и на следните пешачки пак црвено застанувам десна лента прв. Доаѓа пред мене и ми застанува пред кола  у косо ме блокира се пали зелено не трга и 20 секунди стоиме очекував дека ќе излезе да се тепа типот ама ништо. Се вратив назад застанувам до него од лево и го глеам си глеаат двајцава напред око не му мрда не ме регистрира и си продужив. Ме стига пред другите семафори ме претицува со 4 жмигавци и кочи. Си викам ако сакаше да се тепаш ке излезеше и на рекорд му стоев а башка јас можда 10 год помлад од нив и со девојками па можда тоа придонесе да се силат. Имаа од прилика 30тина години. Го поминав и тука од десно пак после семафорите висе кај зелен пазар ми доага од десно и ми иде у мене да ме мава а од контра идат коли морав да отидам преку 2 пуни за да не ме мавне еднаш не успеа вторпат пак проба ама или само сакаше да не заплаши или не му држеше гзот да ме мавне. Тука девојками се исплаши мн па викам океј да се тепам со овие неможам помал сум па и двајца а и не сум таков човек да му избегам најубаво а цело време возев ~40 одкако ке го поминев зошо не планирав нит да се тепам нит да му бегам. И кај билна на црвено коли стоеа тој пак иде залетан мислев да не ми ја удри колата од лево преку 2 пуни ги заобиколив сите на црвено и заминав десно накај рамстор. Застанав одма одкако свртев чекав да дојде зошто не му ја видов таблицата за да го пријавам ама не дојде натака. Тука се заебав мн што никој не ја виде таблицата во моментот.

Искрено дали се сметам крив НЕ. 90% од вас би му свирнале на некој ако буквално вози 10 на празна улица. Да иссвирев како вториот пат што опишав горе океј ќе речам сум го изнервирал ептен ама кратко свирење не беше толкава провокација. Провокација очигледно беше неговото возење и првејќи моабет одпосле со другар убаво ми кажа „некои луѓе излегуваат од дома со намера да напраат проблеми или да се истепаат со некого па мислам дека налетав на некој таков вечерва.

Сега веќе во мисла мие да не ме пријавил мене некој што прелетав така на црвено кај билна тие не знаеа што се случи претходно секако па за нив јас сум будалиот..
Или па тие што ги гледаат камерите да ми пратат честитка..

крив си. Помини го и вози си го својот филм. Си му дал премногу големо значење на типот :)

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #8645 на: 15 Јануари 2018, 11:07:12 am »
Многу гонење за ништо.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен masterficx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 482
« Одговори #8646 на: 15 Јануари 2018, 11:34:35 am »
Трајни последици во врската остава јадење ќотек пред очите на девојчето. Ќе треба да почнеш неа да ја тепаш после тоа. Следен пат ќе си бидеш мирен и не свири кога не си се брзал нигде. Нема логика нели. А башка си крив што си поминувал како ники лауда на семафори. Јас би стаил каиш и би го оставил да ме лупне. Така ќе имаш за што да го тужиш.
Cheap + Reliable = Not Fast
Fast + Cheap = Not Reliable
Reliable + Fast = Not Cheap

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #8647 на: 15 Јануари 2018, 11:35:32 am »
Таквите се оставаат да кршат глава. Само треба искуство за да ги намирисаш.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #8648 на: 15 Јануари 2018, 11:41:04 am »

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #8649 на: 15 Јануари 2018, 13:20:56 pm »
Толкав пат си поминал зад и пред него и не си успеал да му ја запомниш таблицата. Си бил под стрес, те разбирам ама си можел ти или девојчето да го сликате. После ѕвони у милиција, друг ќе бил крајот на приказната.

Ни најмалку не те осудувам, да не ме разбереш погрешно.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Knight_

• Редовен
  • Пораки: 1283
« Одговори #8650 на: 15 Јануари 2018, 13:59:29 pm »
Пијани, дрогирани, заборчени, убијци, самоубијци секакви има по патот. Гледаш од далеку дека се понаша девијантно, тури му кур, остсј го нека се оддалечи или ти гледај оддалечи се. Така се бркавме со еден од кочани со пасат ја со корса и ме помина и кочи на среде пат кочани штип ноќе, ми отвара врата и мислеше ќе застанам ако стои пред кола. Мислеше...

Во право си најубаво да не се замара човек со таквите ама некогаш тие се замараат со тебе....

крив си. Помини го и вози си го својот филм. Си му дал премногу големо значење на типот :)

До негде и ти си у право не викам не ама онаа „friendly horn“ у стилот доста разгледуваше сега вози не е никаква провокација од моја страна за толку да се на*урчи типот :)

Многу гонење за ништо.

Тоа и му кажувам на Баги никаква провокација од моја страна за толку да се изнервира типот ама ај помина... дебили има и ќе има.

Трајни последици во врската остава јадење ќотек пред очите на девојчето. Ќе треба да почнеш неа да ја тепаш после тоа. Следен пат ќе си бидеш мирен и не свири кога не си се брзал нигде. Нема логика нели. А башка си крив што си поминувал како ники лауда на семафори. Јас би стаил каиш и би го оставил да ме лупне. Така ќе имаш за што да го тужиш.

Мирен бев јас у цела ситуација и ти да се најдеш у таква ситуација сите те тицаат од десно а типот пред тебе лази зошто така му се сака ќе му свирнеш 99%.. не беше тоа свирење да ја прегорам свирката за да се изнервира толку типот ама како што реков некој очигледно излегуваат од дома да напраат проблеми најверојатно налетав на некој таков вчера. Како мики поминав само кај билна секако не е океј тоа ама више бев сигурен дека ако застанам таму ќе ме удри. Каиш носам секогаш ама колата ми треба секојдневно па тој луксуз така лесно неможам да си ги дозволам.

Таквите се оставаат да кршат глава. Само треба искуство за да ги намирисаш.

Точно не сватив од одма.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Убаво викам јас си треба еден ;D

Толкав пат си поминал зад и пред него и не си успеал да му ја запомниш таблицата. Си бил под стрес, те разбирам ама си можел ти или девојчето да го сликате. После ѕвони у милиција, друг ќе бил крајот на приказната.

Ни најмалку не те осудувам, да не ме разбереш погрешно.

Потполно си во право ОГРОМНА грешка што на никој не ни текна да видиме таблица...

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #8651 на: 15 Јануари 2018, 15:50:38 pm »
Значи едниот не загинал туку утепал некој на мотор, а другиот којзнае што направил и излетал од пат на ограда од куќа.

Значи ....

откако ја купив мојата, во овие 8 години дознав за 2 смртни случаи со  Калибра во МКД и една потешка сообраќајка.

Јас уште ја памтам сообраќајката со Калибра пред Жито Лукс на Васил Ѓоргов, пред едно 20 и кусур години.

Рано сабајлечки фраер искача од ZZ Top и на автобуската гази неколку дечиња.... језиво!

http://vecer.mk/skopska/potresna-prikazna-stoi-zad-ikonata-na-drvoto-vo-skopje-koj-i-zoshto-ja-izrezbal

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1411
« Одговори #8652 на: 15 Јануари 2018, 15:58:50 pm »
Овие биле со корвета. И некако пресметката погрешна 22 години од 93ќа до сеа, веќе се осеќам две години помлад.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #8653 на: 15 Јануари 2018, 16:32:35 pm »
Работел у кафуле а возел корвета?
Hard to believe.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212