Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1919283 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #5955 на: 30 Јануари 2015, 17:33:24 pm »
Онак не викам дека не биле криви,мора да застане да истовари роба треба малку разбирање да имаат .

законот сообраќаен е и за мене и за тебе и за колегите твои дистрибутери ист. велес има обележано паркинг места на сите улици, по десна страна. знам пошто сум бил мноооогу во велес и ден денес идам... и не е зонско паркирање БЕСПЛАТЕН Е!

ако може мене пајак да ми го земе комбето, и претходно 6 месеци да ми пише казна затоа што сум се паркирал во улица на РЕЗИДЕНТИ каде што никој не смее да се паркира, освен станарите, а сум бил да работам во објект кој е баш на та улица, притоа во поц и во градски паркинг АПСОЛУТНО да не ги интересира што сум правел и кај кого сум бил, тогаш и во велес, можел да се паркира на обележано паркинг место, па со количка или што и да е, да ги добутка до дуќанот 30-40 метри материјалите-робата што ја носи... нека не го мрзи!

секое сабајле се објаснував СО КОПИТА ОД ДИСТРИБУТЕРИ што комплетно го блокираат пролазот и излезот од паркингот кај рамстор во лисиче... абе сум дремел и по 15 минути со крената рампа, затоа што копитото го паркирал комбето пред рампа и истовара роба... неколку пати и до жолчна расправија дошло, и до кревање раце, тупаници и хебли... али за наша среќа, се досели комшија (мој познаник од порано)  со малку по краток фитиљ од мене (да и таков имало) во рок од 10-тина дена на двајца им ја преврти робата од палетите, на еден му расцепи аркада, а еден си доби машки ќотек... од тогаш навака ниту еден дистрибутер не блокирал рампа.. смао што ке застане некој, одма од рамстор истрчува обезбедувањето или шефот на магацин и го брка, да си иде во колона... ги има не ретко и по 10 комбиња и тек тук по некое камионче, ама си се редат од страна и еден по еден идат... а не дека претходно и на обезбедувањето и на шефот на магацин и на шефот на маркетот не му е укажувано, и дискутирано за овој проблем... едноставно не сакаа да се замараат... е сега очигледно МОРААТ да се замараат, а ете, имало и начин
неможе бе заради тоа што он сака побрзо да си оди дома вечер, да изблокира паркинг со регистрирани 110 паркинг места, само за он да си заврши работа....

едит....

е ваков комшија се досели:

;D ;D ;D ;D
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 590
« Одговори #5956 на: 30 Јануари 2015, 18:12:36 pm »
Утре ги имам двата рамстора во лисиче немој да се тепаме :D
Онак друже проблемот е многу подлабок ........

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #5957 на: 30 Јануари 2015, 18:59:36 pm »
проблемот внатрешно во дистрибутивните фирми... внатрешен длабок проблем..
 јасно ми е, ама сепак, не е мој... ако ме сваќаш..
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29801
    • CARclub.mk
« Одговори #5958 на: 30 Јануари 2015, 19:53:08 pm »
Пред 2-3 дена, одам накај Центар.. Чекам на семафорот после мостот Обединети Нации, и џандар во Јети реши од средна лента кон Центар да заврти полно лево и да се врати преку мостот кон Влае.. И колку добро го насади Јетито на дигнатиот врв од пешачкиот остров, душа ме заболе.. Со пуштена музика во кола го слушнав како го изренда одоздола.. И си продолжи, нормално.

Втора дешавка, прееска. Возам од Александар Палас кон Тојота, со желба да завртам лево кај Тојота и да одам во перална. На влезот на паркингот на Хубо што е од страната на булеварот (одма после мостот) стои џандарско Јети. Еден талент, 2-3 коли пред мене, реши дека сака да пројде преку двете полни линии и да влезе на паркингот. Само што сврте, џандарот му пушти ротации. Глуп.

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #5959 на: 31 Јануари 2015, 13:00:29 pm »
Позитивно сум изненаден од полицијата... Пред некоја недела, на Илинденска. позади Сити Мол уште од далеку видов паркирано џандарско Јети во едно „паркингче“ на десната страна од булеварот (од центар накај карпош). И го гледам џандарот си праеше муабет со некој човек, и си викам ајде нема ваљда да почне да стопира. Возев 90тина км на час, без возачка, регистрација, без зимска опрема, без кратки светла и со по некој промил алкохол у крв...
И од никаде џандарот претрча скоро до левата лента, вади палка и почнува да покажува со другата рака на колата позади мене... Гледам во ретровизор, за браник ми се залепил бел мерцедес Е-класа ваљда, и него го стопираше... Изгледа џандарот видел дека се лепи на мене па затоа и го стопирал...

Каква среќа човече... При таа неисправност од моја страна, да го стопираат тој што е позади мене, иако јас бев најнапред, односно немаше никој пред мене...

:)

П.С. Со југото бев, не видело сервис ни нови делови едно 7 год минимум.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #5960 на: 31 Јануари 2015, 13:17:31 pm »
Некој да ми кажи што како е со возач почетник што несмее да вози кола после 23 часот?
Имено со братучедми (23години) треба да земиме од аеродромот Скопје другари, арно ама слетуваат во 23:30, ние цел ден ќе бидиме низ скопје ама после 23:30 уште 2 часа треба да се враќаме за Кичево...

Полицијата прави проблеми поради тоа (возење после 23) ? Ќе можиме некако да се разбериме или ? 

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #5961 на: 31 Јануари 2015, 13:19:59 pm »
Доволно е еден од вас да не е возач почетник и да седи напред.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #5962 на: 31 Јануари 2015, 13:23:02 pm »
Тој е почетник, јас исто... сега другава недела ќе почнам со полагања :)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7440
« Одговори #5963 на: 31 Јануари 2015, 13:38:33 pm »
Одете во  диско до 05.00 и после бегајте си за Кичево ;D :D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17608
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #5964 на: 31 Јануари 2015, 13:39:28 pm »
Мислам дека законот е возачот почетник да биде придружуван од искусен возач со полни 25 години.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6676
« Одговори #5965 на: 31 Јануари 2015, 13:43:58 pm »
(1) Возач – почетник кој поседува возачка дозвола од категориите ,,А”, ,,Б”
и ,,Ц”, односно од поткатегориите ,,А1” и ,,Ц1”, не смее да управува со возило со
брзина поголема од 60 километри на час на јавен пат, односно со брзина
поголема од 80 километри/час на пат наменет исклучиво за сообраќај на
моторни возила, односно со брзина поголема од 100 километри/час на автопат,
а со велосипед со мотор повеќе од 40 километри/час, ниту смее со возилото да
влече приклучно возило или да врши организиран превоз на деца, во рок од две
години од денот на издавање на возачката дозвола.
(2) Возачот од ставот (1) на овој член, не смее да управува возило во
патниот сообраќај во времето од 23 часот до 05 часот, освен ако со него во
возилото се наоѓа лице –возач постаро од 25 години, на кое не му е изрекувана
прекршочна санкција забрана за управување со моторно возило.
(3) Возачот од ставот (1) на овој член, кој поседува возачка дозвола од ,,А”
категорија, не смее да управува со возило чија сила на моторот е поголема од 25
киловати.
(4) Возачот од ставот (1) на овој член кој поседува возачка дозвола од ,,Б”
категорија не смее да управува со возило чија сила на моторот е поголема од 75
киловати.
 (5) Глоба во износ од 400 евра во денарска противвредност ќе му се
изрече на возачот кој постапува спротивно на одредбите од ставовите од (1) до
(4) на овој член.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
« Одговори #5966 на: 31 Јануари 2015, 16:31:33 pm »
Прееска бев сведок на една дешавка, не е со сообраќај ама ај ќе споделам тука. Кај Вили кај тобако 2 на ќошот што е, се вртка едно дете 20тина год издрогиран напраен сателит, од кај изникнаа дали го пријави некој или го виделе  2ца алфи доаѓаат почна да им дава малку отпор ама каде кутриот за секунда ипол го свиткаа, му испадна тоа кесето амфос којзнае шо беше и го држат. Дојде у меѓувреме еден дечко од обезбедување мислеше дека се некои да го тепаат, само го тргнаа на страна му викаат од полиција сме дечки...  Откако го свиткаа не поминаа ни 2 мин дојдоа 2 екипи алфи, значи секоја чест како се организирани. Му земаа тоа шо имаше го кренаа значи не можеше да стои момаков, не го удрија не го тепаа го пикнаа у кола и заминаа. Жално млад дечко толку упропастен...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55053
  • Махер
« Одговори #5967 на: 31 Јануари 2015, 16:34:11 pm »
„Од кај изникнаа“. А тие за него дошле. :)

Слично кај Соборен храм. 13 души искочија од нигде никаде за 30 секунди откога беше посочен разбојник.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #5968 на: 31 Јануари 2015, 16:48:15 pm »
Убаво професионално сегде да работат, ама тука како пички се стиснале особено тој што пукал...

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20145
« Одговори #5969 на: 31 Јануари 2015, 16:51:33 pm »
Насегде има Алфи не е чудо тоа. По региони се поделени и во својот регион ги знаат и повеќето луѓе кои се. Драјвер не коментирај за работата на полицијата во такви ситуации.