Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1916049 пати)

Отсутен Влатко К.

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 446
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #5880 на: 17 Јануари 2015, 00:17:53 am »
Благодарам, господине Џонтра. Презимево нешто познато.... Што ти е тебе Алесандро Волта?

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
« Одговори #5881 на: 17 Јануари 2015, 00:31:23 am »
Интересен момент - на неколку луѓе што ги знам им стигнаа по пошта во Македонија честитки од по 500 евра, за брзо возење во Шпанија, снимени со камери. Нит полиција, нит бутур.
На еден не многу активен член на форумот исто му стигна честитка од Германија со слика како вози побрзо на автопат, колата со цол таблици и дури опција од неколку банки во Македонија каде сака да си плати :)

Да ми кажуваше друг мислев дека ме лаже. :) Е Немачка е Немачка ! :D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #5882 на: 17 Јануари 2015, 01:02:53 am »
затоа и нај често ја викаат Имачка.. на мајтап насмеа, ама и стои надимакот... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #5883 на: 17 Јануари 2015, 01:27:35 am »
И?
Каков механизам има Германија или Шпанија да те принуди да ја платиш казната?
Не тролам, навистина прашувам...
Да ти забрани влез во нивната држава или федерација.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #5884 на: 17 Јануари 2015, 02:44:02 am »
или да те уапси на следниот твој обид да влезеш кај нив, па да ти наплати со се камата за секој ден од испраќање до наплата на еститката...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5076
  • The Spartan General
« Одговори #5885 на: 17 Јануари 2015, 08:18:40 am »
Ништо нема да ти направат. Само ќе те имаат на список дека им должиш. И најверојатно еден ден ќе си ја наплатат.
Нема да ти земаат дозвола, нема да те апсат. Само ќе ти кажат дека е културно да си ја платиш. Нареден пат на аеродром ќе минеш пасош контрола, царина нема да минеш додека не си ја платиш казната.
Инаку над 20 км/ч од дозволеното е околу 30 евра (ништо посебно). Но ако не ја платиш, казната ќе расте пропорционално. 

Најдолу си имаат и калкулатор да си ја пресметаш казната сам.
http://www.bussgeld-info.de/bussgeldkatalog-geschwindigkeit/
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5076
  • The Spartan General
« Одговори #5886 на: 17 Јануари 2015, 08:20:14 am »
На еден не многу активен член на форумот исто му стигна честитка од Германија со слика како вози побрзо на автопат, колата со цол таблици и дури опција од неколку банки во Македонија каде сака да си плати :)

Ако е со цолл таблици, те има во германскиот систем со македонската адреса. Секое сликање ќе ти стигаат казните. Ако има оставено банкарска сметка за да си го плати данокот за времетраењето на цолл таблите, после 2-3 предупредувања ќе си ги земат сами парите.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43933
  • Il Moderatore
« Одговори #5887 на: 17 Јануари 2015, 09:07:26 am »

Инаку над 20 км/ч од дозволеното е околу 30 евра (ништо посебно). Но ако не ја платиш, казната ќе расте пропорционално. 

Ко` што рече еден пријател што живее во германија: Казните не се високи, ама се чести.. :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3892
« Одговори #5888 на: 17 Јануари 2015, 11:22:07 am »
Последниве неколку денови шема им е на полицајциве у Велес да бркаат некој со Јетињата, ги мрзи да стојат на ладно и кружат низград пуштаат ротација и сопираат. Вчера пробале да сопрат некој млади дечки со Пунто, ама не им застанале и се пробркале малце. На кривината кај касарната(кога се иде од кај Брако) дечките со Пунтото летнале во каналот а по нив и Јетито полицајско летнало во каналот :)

If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8157
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #5889 на: 17 Јануари 2015, 12:07:57 pm »
И?
Каков механизам има Германија или Шпанија да те принуди да ја платиш казната?
Не тролам, навистина прашувам...
Од искуство со шофер од прва рака, јас го водев тој камион.

Во Германија 250 евра го казнија, немаше 250 евра во него си плати 50 евра и го внесоа во тефтер и систем дека должи 200 евра. Го фаќаат после 4-5 месеца и му викаат - имаш 200 евра долг, он вика немам 200 имам 70 евра. Ок, дај 70 евра и го пуштаат и продолжува. Ден денес не знам дали му е доплатена казната.

Нормално, ова не значи дека така функционира секогаш но ова е навистина како што е напишано. Германија и Австрија посебно имаат функционален систем за наплата на казни а и имаат систем за повраток на пари ако си неправедно казнет и докажеш.

Во Шпанија на пример, со калашникови те стопираат, ти ставаат лента за дупење гуми на криминалци напред и назад. Дај документи, немаш ремен ставено, 40 евра казна. ти ставаат блокатор на волан и на педали, ти ги земаат сите документи и ти оставаат телефонски број да се јавиш и да си ги земеш документите одкога ќе ја платиш казната. Друг мубет ама / како / што, не ги интересира, чао и пријатно.

Во Шведска за немање светло на приколица (свесно тргнавме), го запира полиција и го отпрати до безбеден паркинг камионот и му рече спиј тука и утре поправи го и продолжи - добра ноќ, нит казна нит бутур. Нормално, се даде наредба да продолжи камионот без светла на приколицата за да фати брод :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #5890 на: 17 Јануари 2015, 12:13:36 pm »
^^ У Шведској проблами здраво.

П.С.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43933
  • Il Moderatore
« Одговори #5891 на: 17 Јануари 2015, 18:10:33 pm »
Последниве неколку денови шема им е на полицајциве у Велес да бркаат некој со Јетињата, ги мрзи да стојат на ладно и кружат низград пуштаат ротација и сопираат. Вчера пробале да сопрат некој млади дечки со Пунто, ама не им застанале и се пробркале малце. На кривината кај касарната(кога се иде од кај Брако) дечките со Пунтото летнале во каналот а по нив и Јетито полицајско летнало во каналот :)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Е па не за џабе им купија Љети. Има да љети! BTW, каде бе овие со Пунто 55-ка ?!?!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7080
« Одговори #5892 на: 17 Јануари 2015, 18:55:25 pm »
Need For Speed: Veles edition

Шала на страна, сите низ градов се во некој таков филм незнам што е со децава. До вчера гасеа коли на семафор сеа почнуваат да турираат. Што ти се вика поефтино гориво.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #5893 на: 17 Јануари 2015, 19:19:50 pm »
Налетале на осојница и правц канал ..

Отсутен Anton

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 825
« Одговори #5894 на: 18 Јануари 2015, 00:51:54 am »
Raport: od zlate nakaj amerikan koga se ide, na prvata raskrsnica stopiraat
Jay Leno: Racecar driving is like sex. All men think they are good at it but...