Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2106511 пати)

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #5190 на: 19 Октомври 2014, 20:48:28 pm »
Енивеј, бек ту Трапстер.

Тоа е проблемот што и јас го гледам со таквите механизми - нема да ги користат доволно луѓе за да бидат релевантни и ап ту дејт. А дека Дева Марииве од форум глумат поштењачини, глумат. И Филенџи и Филентије возеле над дозволено, за двајцата сум бил сведок.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #5191 на: 19 Октомври 2014, 20:52:37 pm »
Треба на луѓево да им ги извадат километражите и да ги пуштат да извозат една делница по осет. 1000000000000000000000000% сите до еден ќе прекорачат, заклучно со наш драги и цењени ФилипВ.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #5192 на: 19 Октомври 2014, 20:54:50 pm »
Имаше едно.. Како знам дека возам побрзо него што треба? Кога ќе приметам дека го стискам воланот, возам пребрзо.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #5193 на: 19 Октомври 2014, 21:00:34 pm »
@Zero
Не ја шириме, доволно е дискутирано. ;D
Само незнам кај виде дечкото знак 110 на таа делница. :)

Прво и основно НЕ РЕКОВ дека таму има знак 110, туку тоа прашање го извлеков од одговорите што ми ги дадовте, поточно Дени ја посочи 110 км/ч како најреална и најнормална брзина на Тетово Гостивар.
Еве ја што сум прашал:
Ја вас ве прашувам, од вас очекувам одговор како вие ке се однесувате ако утре место 80, видите знаци 130 на тетово-гостивар, а не како некаде тестирале, па виделе што прават возачите.
Очигледно ке постапите како што јас кажувам, пошто долго се мислевте што да кажете, еве симо го нема да се искаже, очигледно со мене е лесно да се разберете, со вас е малце зезната работата да се разбере човек пошто си сакате брза вожња и тоа е тоа. :)
И затоа и 200 да ви е ограничувањето, глава ставам дека и тоа ке го прекорачувате пошто ке ви биде малце.

Еве ти Игор што си ми одговорил:
Епа ако има знак 130, ќе возиш 130 сосема мирен. Вака возиш 130 ама гледаш по грмушки да не има скриено некој џандар и можеш од пазење беља да направиш. :)

Еве го Дени како ми одговорил:
Не е поентата возење брзо, туку возење нормално. Во моментов нормално возење таму е 110кмч, не зошто јас возам толку, туку зошто 85% од возачите возат приближно толку. Секогаш ќе има некој што ќе вози +215кмч, но тоа е помалку од 1%. Слично како што и заклучиле дечките од истражувањето.

А еве и зеро што ми одговорил:
Кими и Фило - јас не можам да сфатам зошто ви е толку тешко да разберете дека не значи дека ако се покачат ограничувањата, сите автоматски ќе возат побрзо, и дека не секогаш ако некаде е дозволено 150, дека сите возат таму 150. Луѓето генерално возат онолку колку што им дозволуваат условите на патот. Дали некогаш ви се случило да излезете на некој пат и да не знаете колку е ограничувањето? И што сте направиле во тој момент, сте ја застанале колата и не сте продолжиле? Ајде ве молам, да не глумиме деви марии овде, Кими од тебе имаше видео како „го дрифташ“ Кадетот околу Штип..
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Филентије возеле над дозволено, за двајцата сум бил сведок.

Не сум светец и сум возел. АМА не го оправдувам тоа и си кажувам дека сум крив. А не тука 2-3 членови кои го бранат тоа. Тука е разликата меѓу мене и поборниците за брзо возење. ;)
И ај кажи кај си ме видел како возам побрзо од што треба ? :D Баш ме интересира.

Отсутен Igor

• Легенда
« Одговори #5194 на: 19 Октомври 2014, 21:04:08 pm »
Па убаво сум ти рекол. Ако стават знак колку што е нормално, ќе си возиш толку али лабаво (ете нека е 110) пошто си во ограничување. Вака има знак 80, ти пак возиш 110 ама гледаш таму негде у даљини да не има радар и не си спокоен. Или пак не ме разбра? ;D

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #5195 на: 19 Октомври 2014, 21:07:05 pm »
Не сум светец и сум возел. АМА не го оправдувам тоа и си кажувам дека сум крив. А не тука 2-3 членови кои го бранат тоа. Тука е разликата меѓу мене и поборниците за брзо возење. ;)
И ај кажи кај си ме видел како возам побрзо од што треба ? :D Баш ме интересира.

Кога одевме накај Гевгелија, сигурен сум дека го подстисна Мерџанот. Не издржа срце јуначко.

И утињаш малку - не сме ние поборници за брзо возење. Ние сме поборници за нормално возење, соодветно на условите на патот, автомобилите кои ги возиме и генералните услови во ситуацијата.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #5196 на: 19 Октомври 2014, 21:12:03 pm »
И јас сум поборник за нормално возење и не ми сметаат знаците. Но грешкинсе прават и нема некој што не ги направил само кој ке спаси гз е муабетот. Еве денеска грешка направив и си признавам ама спасив гз - возев 220 на магистрален пат ама пусти мерак колата беше таква.

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #5197 на: 19 Октомври 2014, 21:14:31 pm »
Па убаво сум ти рекол. Ако стават знак колку што е нормално, ќе си возиш толку али лабаво (ете нека е 110) пошто си во ограничување. Вака има знак 80, ти пак возиш 110 ама гледаш таму негде у даљини да не има радар и не си спокоен. Или пак не ме разбра? ;D

Ја многу добро те разбирам и многу добро ти го знам ставот за возењето и брзината. ;)
Мене што сега ми паѓа во очи е твојата контрадикторност. Еве сега со овој пост ми викаш дека е нормално 110, а во овој пост викаш неможам на раат да ја испукам колата:
Останува само Стража за испукуење, таму нема кај да стават радар. А и да стават, ако те измерат нагоре/надоле- те ебаа заувек.

Ти со 110 км/ч ја испукуваш колата ? Не си на раат 110 што возиш, 20 евра казна или 10 поени ?
Еве успат и совет ни имаш дадено:
Ја и Дени редовно ве потсетуваме како да возите за сите нерви да ви останат здрави, а притоа и новчаникот да не ви биде многу олеснет.

Град +30
Автопат +50

Раат ти е животот за 50 евра, живо џабе.

И сега нервите здрави ти се на Тетово Гостивар да возиш 110 км/ч односно до 30 над дозволеното ? Или неспокоен си ? А ?
Многу контрадикторен си станал. ;)
Така да јасен ми е твојот возачки профил.

Кога одевме накај Гевгелија, сигурен сум дека го подстисна Мерџанот. Не издржа срце јуначко.

Ахаххахахах лол. Прво мерцедесот не беше мој, второ ЈАС НЕ ВОЗЕВ. Возеше овој член ;) Ја воопшто до сега тој мерцедес го немам возено. ;)
Ти текнува дека кај патарина Градско излегов од сувозачка врата и ти реков дај успорете, качи потрошња мечево ? Ти ми врати: -Ви отиде преку 5 а ? И после со The Ghost се поздрави.
« Последно менување: 19 Октомври 2014, 21:33:24 pm FiLo »

Отсутен Igor

• Легенда
« Одговори #5198 на: 19 Октомври 2014, 21:37:38 pm »
Абе не дека е сеедно и 50 евра, ама па 300 евра ич не е. Бирај го помалку болното во секоја ситуација. ;D

Иначе на стража 50 км/ч е, а 110 е убава за просечна брзина за таму. :)

Сигурно 110 не е испукување на пушка прав автопат (или што и да е). Не ми е ни интересно на автопат да се испукувам, пошто ниту имам кола што иде преку 200, ниту пак ми се интересни правци.

Отсутен Diablo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 465
« Одговори #5199 на: 19 Октомври 2014, 21:50:39 pm »
Абе не дека е сеедно и 50 евра, ама па 300 евра ич не е. Бирај го помалку болното во секоја ситуација. ;D

Иначе на стража 50 км/ч е, а 110 е убава за просечна брзина за таму. :)

Сигурно 110 не е испукување на пушка прав автопат (или што и да е). Не ми е ни интересно на автопат да се испукувам, пошто ниту имам кола што иде преку 200, ниту пак ми се интересни правци.

110 km просечна брзина накај Стража? Ова ми е некако не реално.

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #5200 на: 19 Октомври 2014, 21:52:17 pm »
Реално е, само ке сечеш ленти и плус тие што ке се возат со тебе во кола со главите ке се маваат лево/десно од едно во друго стакло. Е тоа е безбедно и нормално возење, незнаете вие.

Отсутен Diablo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 465
« Одговори #5201 на: 19 Октомври 2014, 21:57:10 pm »
Реално е, само ке сечеш ленти и плус тие што ке се возат со тебе во кола со главите ке се маваат лево/десно од едно во друго стакло. Е тоа е безбедно и нормално возење, незнаете вие.
110 km на час да извадиш просек, значи на некои делници да возиш 160 км, што накај Стража е скоро невозможно, но можеби грешам :)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #5202 на: 19 Октомври 2014, 22:00:52 pm »
Не е битно да има група, може тоа да се рашири на браќа комшии и пријатели. Нешто ко` Илинден `903-ќа. Битно е да се отвори акаунт и да се бележи секој е*ан краучинг џандар, хиден ќопек во државава! Да си ја олесниме работата. Во Петок има сигурно преку 10 контроли на територија на Скопје, младиве ако се асални, ќе се спасат од 100-тици казни, само ако бележат кај има џандар да демне!

Со Трапстер би можело во реално време и на лесен начин да се маркираат Скриени Непријатели и да се прави пуш кон други корисници?
Колку што видов - да... Само ти треба акаунт..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #5203 на: 19 Октомври 2014, 22:07:03 pm »
Ниту апликација треба ниту ништо,треба само да ти блендира тој од спротивен правец,поверодостојна и понавремена информација од тоа нема,ама гледам во последно и тоа им е тешко на луѓето.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен pero sipino

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 220
« Одговори #5204 на: 19 Октомври 2014, 22:39:08 pm »
вистина им е тешко да го повлечат блендерот 2-3 пати да знаеш дека има нешто на патото или некој непријател на возачите