deneska bev vo gostivar za motor da vidam za alfata,si rekov i tamu da vidam kako se dvizaat cenite i kakvi ima,no nemase ni edna vo momentot imase samo 2.4 JTD,ok no pred da trgnam navrativ vo "automobile sk" i im raskazav za problemot i mi objasnia se do detali kako e dojdena do stetata,ok im se zablagodariv i trgnav za vo gostivar i kako sto vi rekov motor nemase no i niv gi prasav za mojot problem i deckite mi objasnia kako nastanala stetata so isti detali kako vo "automobile sk" znaci istiot muabet oni sto mi go kazaa toa i ovie mi go kazaa istoto, i se vrativ za skopje i pravo kaj sto go vidov motorot otidov kaj deckoto sto mi go nudi za 350 evra no ni on ne znae kakov e motorot i za toa ne moza da mi garantira,no ok zborot mi e deka deckoto sto mi go prodava motorot celo vreme mi vikase deka stetata ti e od majstorot i deneska se ubediv 100% deka stetata mi e od majstorot i mu rekov na ovoj sto mi go dava motorot mu vikam arno mi vikase istoto sto mi go kazuvase cela nedela deneska istoto mi go rekoa vo automobile i vo gostivar.....i on pocna da se smee normalno e
i sega mislam utre da mu pojdam so istite zborovi i da mu kazam deka vinata e negova (na majstorot) bar da znae
no stvarno u nezgodna situacija sum sto da mu kazam dali sega da mi stava motor sto nema ni on ni jas da znaeme vo kakava sostojba ili kako sto mi rekoa vo automobile sk celata kola da mi ja plati kolku sto sum ja zemal sto ne veruvam vo nieden slucaj deka ke prifati kola da mi plati
da mu prakam inspekcija ne znam pak ne bi odel na taa varijanta,sto bazhanakot moj sto raboti kako inspektor i toa direktor vo pazarna inspekcija e i celo vreme mi vika koj e toj kazi mi da mu pustam tuzba sto te zaebal,no jas sakam so dobri zborovi da zavrsi ovaa ako e covek i ako prifaka steta ako ne? ke vidime
kako prvo i prvo na pocetok on mi zimase mnogu pari so menuvanje na prednica,,prvin mi vika 3300 den. za menuvanje na cauri pa posle saat vreme mi se javuva i mi vika cela viluska se menja i plativ za dolni i gorni 19500den. a tie bile po 3500 novi a moite da gi nosam i da mi davaat drugi reparini 1000 gorni dolni 2000den bile,a on sto mi napravi mi gi smeni i tie starite gi zadrzi,no ajde za toa ne gi zalam parite no so ovaa krajnoto sto go napravi stvarno me zaebal i veke treta nedela e sto jas sum bez kola a uste nedela dena mi pominuva registracijata pa i tuka pari treba da davam a kolata uste ne ja vozev kako sto treba,
zatoa sakam utre da go viknam i da go sednam muabet da si pravime kako lugje
no kako ke bide podobro ne znam ni jas samiot
a on ako ne veruva neka pojde vo ponedelnik vo automobile sk pa oni neka mu objasnaat
inace ke vi objasnam vo detali kako e napravena stetata kako sto mi rekoa vo automobile sk i kaj drugite
on koga stegnal rebrasti racno sto ne smeeel vo nikoj slucaj bez specijalen kluc ,posle servis jas palam kola,kolata u toj moment pocna da tropa i jas mu vikam sto e ovaa a on mi vika ne e legnat rebrastiot koga ke si legne ke pomine tropkanjeto jas ne prifakam taka da trgnam i on otvara pak stega i vo toj moment na steganje vtoro i pred toa so tropanje sto rabotelo kolata on skrsil nekoj zupcanik sto mu otidela i na klipnjace sto vo toj moment klipnaca dobiva lufta kako sti mi objasnuvaat ne smee milimetar da dobiva lufta klipnace i da se zapali kola da raboti ni edna minuta,posle toa jas vozam klipnaceto kako sti ima lufta udira u radilica,,na radilica od udiranje mi ide semering i pocinje da kape ulje,toa utredenta go primetivme i mu vikam da smeni on mi vika ne e strasno sto i tuka mnogu zgresil kako sto mi vikaat drugi ne smee na alfa ni gram ulje da kapi,i sto se desava posle jas vozam i normalno na sekoe stiskanje gaz ulje poveke i poveke tece i tuka veke kraj izgleda veka na radilica ulje snemalo veke i doslo do stetata.........