alfata ke bide gotova do sabota znaci radilicata e napravena na vtora specijal smeneti lageri novi,se ee sklopeno motorot no majstorot deneska mi vika ne mozel da najde nigde klip,eden sto mu dale pa ne cinel toj,pa bara drug hmm sumljiva rabota malce mi e,no go cekam krajot sto ke ispadne pa posle znam sto ke napravam,inace garantira za ovaa sto ke go raboti,i vika deka glavata e vo red samo klip i klipnjace otideni se edni i radilicata i motorot ke bide top,kolku ke bide top i kolku ke tera ni toa ne mozam da znam,a kako sto procitav po nekoi forumi radilicata na vtora specijala ne moze da tera nad 10.000 km,po moe pak ke si imam problemi,znaci najdobra varijanta bila motor poloven no majstorot i taka od spetemvri ke si odel za italija pa ke donel nekoi motori pa ako ovaa ne se pogoduva kako treba remontot togas ostanuva da mu baram poloven motor,ke cekam do sabota trebase deneska da bide taka bese zborot no eve kako sto vika klip nemalo cudna rabota se nadevam utre ke najde i do sabota i jas mu dadov rok sto saka neka napravi mene kolata mi treba za na pat i sto ke ispadne ke treba da ja proveruvam
Еве за "velestrumf" што ми се прави многу паметен хехе,не вреѓам хехе,ке пишувам педантно и на кирилица
Една работа за колата ке ви кажам,колата има година и пол од како е донесена од италија за таму не знам дали стоела негде на плац или не,но тука во МК возена е година дена еве сега скоро два прави,јас ја зедов пред два месеци го знам човекот значи не го зедов од некој дилер на коли,ја возев и до охрид бев неколку пати и ја нагазев до даска,и немаше никаков проблем баш никаков проблем,од како му направив сервис сменив улје,филтри,ребрасти и сум ви кажал на прво палење на колата после мењане на ребрасти колата почиње да тропа,и го прашувам мајсторот зошто вака работи он ми одговара не е легнат ребрастиот кога ке си легне ке помине тој звук,и норманлно не прифатив така да тргнам,и отвара по втор пат и стега ребрастио кога легна на место колата почна да работи како треба,и после две недели возење по град,ми се појави проблемот со радилица,
сега кажете ми вие како е настанала штетата и кој е поточно крив,бидејки со сигурност и така не може да знае кривецот но дали има барем малку вина и мајсторот
и друг проблем сега ми ја прави ремонт а он самиот викаше не го бива од мотор,му најдов половен мотор ми се јавува ми вика не го бива тој мотор поарно ремонт ке ја направиме,и ок прифакам поради гаранцијата он што ми ја дава,но еве веке недела дена ништо не направил вчера му се јавив ми вика уште клип не нашол,се било готово само на клип останала,хммм што многу ми е сумлива работа и што ке испадне од таа кола бог знае,но јас го чекам крајот па ке видиме после што можам јас да превземам па ке се чуди после ке видиме како што викаат кој се смее на крак послатко се смее,изгледа така ке испадне