Автор Тема: Alfa Romeo 4C  (Прочитано 14641 пати)

Отсутен MaNDiL

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 356
Одг: Alfa Romeo 4C
« Одговори #15 на: 16 Август 2011, 15:20:32 pm »
Многу е убаво кога не си пристрасен фан само не една марка на возило . Едноставно можеш да ја видиш убавината на сите коли
За крадење секој краде од секого, само прашање е како ќе го вклопи тоа во целина.
You can sleep in your car, but you can't race your house.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8531
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #16 на: 16 Август 2011, 15:21:12 pm »
Абе ти реков, сите дизајни си почнуваат од Алфа 155 и практично развојот на автомобилската индустрија и човештвото воопшто.

Жити очи, освен што и двете се седан, кои линии ги делат Алфа 156 и Мазда 6 МК1?

Никој ти си у право, така нека ти биде ...

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #17 на: 16 Август 2011, 15:22:57 pm »
Многу е убаво кога не си пристрасен фан само не една марка на возило . Едноставно можеш да ја видиш убавината на сите коли
За крадење секој краде од секого, само прашање е како ќе го вклопи тоа во целина.

Е ова е правилно размислување, ова се поштува.

А не ферари крадел ос изгледот на мекларен за ф1 болидите...

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #18 на: 16 Август 2011, 15:31:20 pm »
Члинк нема што да ми биде. Ако сакаш некој да те свати сериозно, еве искажи го тоа со аргументи.

Јас истото го направив кога го поткрепив мислењето на Дени дека 4С личи на Лотус-от. Ти ги потенцирав сите делови кои се практично идентични и слични. Значи не се работи тука за некаква пристрасност или не незнам што.

Еве кажи кога веќе спомнуваш, т.е. поткрепуваш некој паушален став на Куоре Спортиво, изнеси некој аргумент. А мене никако нема да ми биде. Т.е. сега ќе ми биде Мазда 6, претходно ми било Форд Фиеста, за некое време ќе ми биде нешто трето.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #19 на: 16 Август 2011, 15:38:02 pm »
Члинк нема што да ми биде. Ако сакаш некој да те свати сериозно, еве искажи го тоа со аргументи.

Јас истото го направив кога го поткрепив мислењето на Дени дека 4С личи на Лотус-от. Ти ги потенцирав сите делови кои се практично идентични и слични. Значи не се работи тука за некаква пристрасност или не незнам што.

Еве кажи кога веќе спомнуваш, т.е. поткрепуваш некој паушален став на Куоре Спортиво, изнеси некој аргумент. А мене никако нема да ми биде. Т.е. сега ќе ми биде Мазда 6, претходно ми било Форд Фиеста, за некое време ќе ми биде нешто трето.

Немам потреба да се докажувам, нити некому да докажувам, нема потреба никој да ме свати сериозно јас се трудам да бидам несериозен.

Како што ти кажав во детали не навлегувам, маздата ми личи на 156 и не сум го слушнал само од куоре , од многу луѓе. За маздата имам убаво мислење сум бил многу блиску и да ја имам.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #20 на: 16 Август 2011, 15:40:56 pm »

Случајно ми се намести Mazdata измеѓу двете 156 ки, и тогаш ми текна на текстот од Аутоклуб, во тестот за Мазда 3 каде јасно пишуваше дека

Цитат: Autoklub
Видљиво је да су маздини дизајнери како инспирацију користили 147 и 156.

Најди го бројот тоа ќе прочиташ. Не дека има нешто лошо во тоа да ја копираш Алфа, цел свет тоа го прави.

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #21 на: 16 Август 2011, 15:41:22 pm »
Јас лично мислам дека алфа порано дизајните ги правеше пре груби . Пример 155ката е убава кола ама има премногу груб дизајн нема заоблени линии , 145ка е исто убаво количе ама е исти случај како 155 , јас имав 164 и беше бетер од овие 2 ама е многу комфорна и брза , ама ова мислам дека се смени од 159 , 146 ,166 од тогаш сите алфи се со одличен дизајн .  А денес сите марки копираат нешто од другите затоа сите коли се исти . А пример порано 155ка се двоела со дизајн од мерцедес или бмв а да не збориме за грдите цитроени xm , bx и другите од тие години .

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43651
  • Il Moderatore
« Одговори #22 на: 16 Август 2011, 16:19:59 pm »
Ok, признавам, личи на ArtegaGT ако баш мора да бирам на што личи.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #23 на: 16 Август 2011, 16:59:33 pm »
Не сум јас закоравен алфист па да се лутам ако некој нешто каже проив Алфа. Туку ти реков, сите дизајни си почнуваат од Алфа 155 и практично развојот на автомобилската индустрија и човештвото воопшто.

Жити очи, освен што и двете се седан, кои линии ги делат Алфа 156 и Мазда 6 МК1?
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Изгледа јас сум глуп и слеп па неможам да ги пронајдам. Еве ајде соберете се конзорциум Алфисти и дефинирајте ги и потенцирај ги тие линиите на Мазда 6 кои се укредени од Алфа 156.

Твојата мазда има више допирни точки со алфата него ли со маздава што си ја постирал.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #24 на: 16 Август 2011, 17:00:45 pm »
Иначе 4C ќе ја користи шасијата од X-Bow на KTM.

Мотор 1.75 TB со околу 250 кс на 800 кила еднакво на 4.5 сек 0-100, максимална 250 км/ч и одлични возни особини.

« Последно менување: 16 Август 2011, 17:06:23 pm Cuore Sportivo »

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43651
  • Il Moderatore
« Одговори #25 на: 16 Август 2011, 17:20:13 pm »
Иначе 4C ќе ја користи шасијата од X-Bow на KTM.

Мотор 1.75 TB со околу 250 кс на 800 кила еднакво на 4.5 сек 0-100, максимална 250 км/ч и одлични возни особини.

Aх, да. Моја грешка.  Не е MiTo базирано, тој впечаток го имав поради малото меѓуосовинско растојание.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29609
    • CARclub.mk
« Одговори #26 на: 16 Август 2011, 18:35:21 pm »
Технолошки, сигурно ќе биде ептем добро направено. Дизајнерски, не ми се свиѓа нешто ептен многу. Фаровите се преголеми, а тоа е само почеток.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #27 на: 17 Август 2011, 08:28:08 am »
Твојата мазда има више допирни точки со алфата него ли со маздава што си ја постирал.

Да, да, секако:

Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #28 на: 17 Август 2011, 09:38:42 am »

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ;D ;D ;D ;D

Отсутен gOJDO

• Легенда