Автор Тема: New Honda Civic 2012  (Прочитано 12843 пати)

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
Одг: New Honda Civic 2012
« Одговори #45 на: 16 Септември 2011, 15:37:10 pm »
леле колку се разочарав значи, ужас е цивиков. ај од напред ми се допаѓа не е така лош, али позади е
ај ваљда у живо нема да биде толку ружен.

Отсутен Sarach

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
Одг: New Honda Civic 2012
« Одговори #46 на: 25 Септември 2011, 02:19:38 am »
sme se navikale da gledame VW konzervi sto licat eden na drug kako copy-paste, a koga gledame vakvi malce neobicni ili nesekojdnevni modeli ni izgledaat kako vselenski vozila........ ni se zagadi vkusot...... bravo za HONDA...... edno golemo LIKE!!!!!!!!!

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Новата Honda Civic е најтивка
« Одговори #47 на: 25 Септември 2011, 10:21:56 am »
Наскоро пристигнува новата генерација на Honda Civic чија премиера е закажана за претстојниот салон на автомобили во Франкфурт, а во предвечерје на настанот Honda објавува неколку нови детали за неа.

Според информацијата која доаѓа од Honda најзначајно кај новата генерација на Civic е тимот на конструктори и инженери кои работеле на нејзиниот развој, а доаѓаат директно од светот на Формула 1 каде конструирале болиди.

Новиот Civic ќе биде исклучително тивок и квалитетен автомобил со одлични динамички карактеристики каков што до сега не е напреване во оваа класа. Најважниот елемент е одличната аеродинамика.

Имено инженерите кои работеле на проектите во Формула 1 биле задолжени да ја скројат шасијата и аеродинамиката на Civic и успеале да постигнат неверојатна комбинација од низок отпор на воздух и одлична стабилност при високи брзини.

Долгите часови минати во воздушен тунел условиле значително да се намали шумот од струењето на воздух со новодизајнираната линија на кровот и аголот на премин на предното стакло во кровот.

Шефот на развојниот тим на Civic, Казуо Сунаоши истакнува дека кај новата генерација на Civic нивото на вибрации и шум е пониско од нивото на шум на најголемите конкуренти во сегментот.

http://www.vozi.com.mk/vesti/novata-honda-civic-e-najtivka.html

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need