Автор Тема: Alfa Romeo 4C  (Прочитано 14637 пати)

Отсутен MaNDiL

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 356
Alfa Romeo 4C
« на: 16 Август 2011, 11:27:27 am »
Прва промоција на алфата беше како концепт во Женева.

Сега ја спремија за конечна промоција во Франкфурт.

Во превод кажано, како да му еб*ш матер на германецот на домашен терен :D :D :D

<iframe width="560" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/YSwcUJ2wwRQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
You can sleep in your car, but you can't race your house.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
Одг: Alfa Romeo 4C
« Одговори #1 на: 16 Август 2011, 11:31:20 am »
Lotus?

Ова следново е фаца, а тоа погоре кујзнае што е.

Отсутен MaNDiL

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 356
« Одговори #2 на: 16 Август 2011, 13:22:38 pm »
Lotus?

Ова следново е фаца, а тоа погоре кујзнае што е.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Lotus ?!?

Ако тоа е Лотус , тогаш Пумата на паркинг ми е ГТР-че
You can sleep in your car, but you can't race your house.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17454
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #3 на: 16 Август 2011, 13:44:59 pm »
Козата на комшијата - муабетов. Фаца е 4C, од инает ако зборите, тогаш да, личи на Лотус.
Колава би била уште веча фаца во мат златножолта, нешто као Меган-рејсинг жолта...

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #4 на: 16 Август 2011, 14:25:11 pm »
Сега ќе дојдат Гојдо и Спортекс да ја упропастат темава :D ;D ;D ;D
Инаку алфава е гром ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43651
  • Il Moderatore
« Одговори #5 на: 16 Август 2011, 14:42:24 pm »
Мене многу ми се свиѓа, ама мислам дека ми е некако... малечка.. (со оглед дека е на база на MiTo). Јас гласам за поголемиот и постар брат - 8c Competizione:

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #6 на: 16 Август 2011, 14:48:38 pm »
Шо сме ние бе Даре? Зликовци ли, па упропастуваме теми? Ние може да упропастиме само некој закоравен алфист, дури и тоа не е ништо лично.

Што се однесува до спортскиот автомобил, одлично изгледа и навистина има линии „украдени“ од Lotus Elise:
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20634
« Одговори #7 на: 16 Август 2011, 14:50:28 pm »
Свашта... личи на помала 8С, не знам што е муабетов уопште... Мене ми е апсолутно прекрасна и едната и другата...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43651
  • Il Moderatore
« Одговори #8 на: 16 Август 2011, 14:56:06 pm »
Ако баш сакате да знаете од каде инспирација (нормално, од Лотус не е - сигурно):

http://www.insideline.com/alfa-romeo/4c/alfa-romeo-4c-meets-33-stradale.html

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #9 на: 16 Август 2011, 15:00:04 pm »
Шо сме ние бе Даре? Зликовци ли, па упропастуваме теми? Ние може да упропастиме само некој закоравен алфист, дури и тоа не е ништо лично.

Што се однесува до спортскиот автомобил, одлично изгледа и навистина има линии „украдени“ од Lotus Elise:
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Абе Гојдо се заебевам јас ;D дека гледам ги заебаваш алфистиве со спортекс затоа спонав ;D

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8531
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #10 на: 16 Август 2011, 15:01:07 pm »
Со тие крадења на линии и агли ко ќе почнете нема крај муабетот, ќе идеме до дедо Ное.

Добро е и тоа и тоа. Ако некој рече дека не е убава колава гомца да јаде, а остајте муабетите на ова личи на она.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #11 на: 16 Август 2011, 15:09:20 pm »
Члинк, се знае дека сите дизајни почнуваат од Алфа 155, исто како што сите луѓе потекнуваат од Африка.
Туку земи спореди од почеток хаубата со испакнатините над тркалата, па фаровите, па муцката. Па страниците со дупките за ваздух и гепекот со испакнатата муцка место спојлер. И тн. Дефинитивно има премногу заеднички линии во дизајнот за да се нарече коинциденција.

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #12 на: 16 Август 2011, 15:12:31 pm »
Члинк, се знае дека сите дизајни почнуваат од Алфа 155, исто како што сите луѓе потекнуваат од Африка.
Туку земи спореди од почеток хаубата со испакнатините над тркалата, па фаровите, па муцката. Па страниците со дупките за ваздух и гепекот со испакнатата муцка место спојлер. И тн. Дефинитивно има премногу заеднички линии во дизајнот за да се нарече коинциденција.
Во право си сега убаво ги гледав и нема голема разлика , само алфата е поголема :D

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8531
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #13 на: 16 Август 2011, 15:13:59 pm »

Немам толку многу јако око за воочување детали или сличности но како и да е алфата личи со лотусот но и на таа што ја постави Куоре. Како и да е многу коли имаат сличности една со друга како што има твојата мазда со 156ката (не се љути) ама сега ти ќе ми извадиш 1000 коли што предходно имале слични линии истото ќе го напраам и јас.

Битно е дали е убава или не е колата. А дека има големи сличности со лотусот има.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #14 на: 16 Август 2011, 15:19:28 pm »
Не сум јас закоравен алфист па да се лутам ако некој нешто каже проив Алфа. Туку ти реков, сите дизајни си почнуваат од Алфа 155 и практично развојот на автомобилската индустрија и човештвото воопшто.

Жити очи, освен што и двете се седан, кои линии ги делат Алфа 156 и Мазда 6 МК1?

Изгледа јас сум глуп и слеп па неможам да ги пронајдам. Еве ајде соберете се конзорциум Алфисти и дефинирајте ги и потенцирај ги тие линиите на Мазда 6 кои се укредени од Алфа 156.
« Последно менување: 16 Август 2011, 15:25:06 pm gOJDO »