Автор Тема: Бизнис идеи  (Прочитано 73828 пати)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
Одг: Бизнис идеи
« Одговори #315 на: 19 Август 2021, 19:21:42 pm »
Imam kolega kumanovec e sega neznam tocno kolku kokoski cuva doma ama znam so sigurno deka site domasni jajca mu se odnapred prodadeni. Ni tezga ni pazar samo po rodnini,prijateli,kolegi.
Samo jas kolku mu zimav maliot moj koga pocna da gi jade,za majkami bidejki e alergicna od konzervansot na kupeckive jajca.
So tie 150 kokoski nemas potreba od tezga. Ako mozes po kolegi,rodnini od uvo na uvo kje se prodadat kako alva bitno da se 100% bez konzervansi.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7998
  • Плинаш!!!
« Одговори #316 на: 19 Август 2021, 19:36:13 pm »
Не мора фала.(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Овој секој ден го гледам пред беверли го пуни со струја.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5197
« Одговори #317 на: 19 Август 2021, 20:04:40 pm »
Toa punenjeto, gaga e?

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2165
« Одговори #318 на: 19 Август 2021, 22:59:43 pm »
Не мора фала.(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Овој ваљда е кочанскиот е-голф. 20000 евра му бараа и мислам дека немаше ни 200км range.

Можда сега му се исплати на типов да го вози такси и да го пуни гага, ама ако го задеси квар отиде ќарот.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #319 на: 20 Август 2021, 10:57:33 am »
Голф е. Во тетово ќе најди се шо му треба по поволни цени.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7998
  • Плинаш!!!
« Одговори #320 на: 21 Август 2021, 20:56:25 pm »
Toa punenjeto, gaga e?

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk
Ваљда е гага.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Отсутен JezuzNoChill

• Редовен
  • Пораки: 1015
« Одговори #321 на: 22 Август 2021, 11:34:10 am »
Една година е гага

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #322 на: 22 Август 2021, 15:24:32 pm »
Колку што знам на ЕВН полначите уште се бесплатни. Имаше некој муабет дека ќе почне да се плаќа, ама мислам дека не воведоа плаќање уште. Можеби грешам.

Во секој случај, и да плаќа фул цена за струја, пак му е многукратно поисплатливо него да го вози на фосилни горива. Ме радува дека некој размислува вака.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #323 на: 22 Август 2021, 15:45:11 pm »
Такси е најлогична работа за електрично возило, многу пати тука е дискутирано и останува многу добра опција.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #324 на: 25 Септември 2021, 19:39:40 pm »
Генијално!

Присутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #325 на: 25 Септември 2021, 21:41:50 pm »
Погенијално е што никој нема на суд да одговара за измама околу квадратите. Никад.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #326 на: 26 Септември 2021, 10:27:47 am »
Не можам да сфатам како ги краделе во кв кога во секој купопродажен договор стои дека при прием ќе се изврши финално мерење на кв.

Во превод, ангажираш приватна фирма геодетска, вршат мерење, даваат извештај, го приложуваш и во катастар и со продавачот.

Отсутен darkomic

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 382
« Одговори #327 на: 26 Септември 2021, 13:13:14 pm »
Не можам да сфатам како ги краделе во кв кога во секој купопродажен договор стои дека при прием ќе се изврши финално мерење на кв.

Во превод, ангажираш приватна фирма геодетска, вршат мерење, даваат извештај, го приложуваш и во катастар и со продавачот.
Прво дали стоело во договорот дека ќе има финален премер и ако има кој е обврзан тоа да го направи, купувачот или продавачот. Ако тоа го прави купувачот тогаш прашање е колку од нив го направиле тоа.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #328 на: 26 Септември 2021, 17:57:58 pm »
Епа затоа пред да потпишеш договор, плати 50е на некој адвокат и ќе ти каже кои се заебанциите на твоја сметка. Така јас откажав во Порта Аеродром, зошто имаше мн штетни одредби што не сакаа да се менуваат.
Реално, за мои пари, тешко заработени, подобро без стан со пари во рака отколку со стан и нервози.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #329 на: 26 Септември 2021, 18:08:21 pm »
Епа затоа пред да потпишеш договор, плати 50е на некој адвокат и ќе ти каже кои се заебанциите на твоја сметка. Така јас откажав во Порта Аеродром, зошто имаше мн штетни одредби што не сакаа да се менуваат.
Реално, за мои пари, тешко заработени, подобро без стан со пари во рака отколку со стан и нервози.
Ај ако не ти е проблем кажи какви штетни одредби има во договорите од Порта. Имаат многу голема понуда на станови во новиот комплекс што го прават па ако излези нешто за купување да знам што ме очекува отприлика. Претпоставувам истите договори им се за секаде.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!