Автор Тема: Ford доктор за Ford прашања  (Прочитано 256916 пати)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Одг: Ford доктор за Ford прашања
« Одговори #180 на: 26 Јуни 2014, 18:17:38 pm »
Што се прави во овој случај, има нешто за подмачкување или?
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,14756.0.html

Отсутен Мида Гранд Моторс

• Official Ford Representative
  • Јуниор
  • **
  • Пораки: 153
  • Претставник за Ford и Hyundai во Македонија
    • Мида Гранд Моторс
« Одговори #181 на: 26 Јуни 2014, 18:22:52 pm »
Патем, ако не е тајна или не е непријатно, како го добивте прекарот Доктор? Гледам не испуштате да го употребите во секоја ситуација.

Поздрав до Дени и профи фотографиите!
Мида Гранд Моторс
www.ford.mk || www.hyundai-mk.mk

• Јуниор
  • **
    • Мида Гранд Моторс
« Одговори #182 на: 26 Јуни 2014, 18:24:42 pm »
Дај ни до утре.
Мида Гранд Моторс

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #183 на: 26 Јуни 2014, 18:27:00 pm »
Докторе, пуцај од прва иначе дипломите не се важат. :)
Поздрав, Драган.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #184 на: 26 Јуни 2014, 18:27:53 pm »

Треба PTFE да е.

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
« Одговори #185 на: 27 Јуни 2014, 00:13:24 am »
Како што му најавив на докторот пред некој ден во МИ-ДА успешно беше вграден USB media box.

Командите покрај воланот се задржани (менување на песни, висина на глас, менување на фолдери) што ми беше и најбитно, пошто предходно со мп3 плеер преку aux функционираше само висина на гласот. Квалитетот на звук во однос на предходно користениот aux со мп3 плеер (или мобилен понекогаш) е огромна (поизразени високотонци, солиден бас), сега гласноста е еднаква со CD-то за разлика од прдходно кога volume требаше  да биде на 20 спрема volume 5 кога се слуша на CD. MP3-те ги вчитува многу брзо, исто така и преминувањето од фолдер во фолдер. УСБ кабелот најчесто го ставаат во ладицата, а пошто кај мене е стално препуна со дрангулии и да не копам стално во ладицата им реков да го стават медиабоксот како што е на сликата.
МИ-ДА односно дечките од приемно па до одделот за резервни делови имаат чиста 10-ка од мене, (однос, услуга све на нивоу).
До сите фордаши од мене имате препорака за USB mediaBox-от.

Е сега и едно прашање до докторот.
За што служат конекторите од сликата? Ги има 3, од кои два се прикачени а еден е обмотан со црна изолир трака.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #186 на: 27 Јуни 2014, 00:15:59 am »
Mene me interesira dali mozat vo Mida da vgradat usb i na drugi vozila, od drugi proizvoditeli ;D

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #187 на: 27 Јуни 2014, 00:40:42 am »
Ај и ја да прашам нешто... дали може да ми кажете што значи оваа сијаличка? Ми светнува неколку пати, колата иде у safety mode, гасам/палам и све е по старо.
Форд Фиеста 1.4 ТДЦИ 2006та

• Јуниор
  • **
    • Мида Гранд Моторс
« Одговори #188 на: 27 Јуни 2014, 11:15:24 am »
Mene me interesira dali mozat vo Mida da vgradat usb i na drugi vozila, od drugi proizvoditeli ;D
Здраво,
USB media box може да се вгради само на Фордови возила од причина што конекторите се фордови и не одговараат на други возила.
Поздрав,
Докторот
« Последно менување: 27 Јуни 2014, 11:31:36 am Мида Гранд Моторс »
Мида Гранд Моторс

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #189 на: 27 Јуни 2014, 11:38:29 am »
Со други зборови Роки, продај Дунстерот купи си Куга и ќе добиеш Медиа Бокс  8)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #190 на: 27 Јуни 2014, 11:40:27 am »
Здраво,
USB media box може да се вгради само на Фордови возила од причина што конекторите се фордови и не одговараат на други возила.
Поздрав,
Докторот
Дали може во Фиеста 2007 1.4TDCi со стандардното радио кое нема MP3? Може цена во ПП?

• Јуниор
  • **
    • Мида Гранд Моторс
« Одговори #191 на: 27 Јуни 2014, 11:42:03 am »
Како што му најавив на докторот пред некој ден во МИ-ДА успешно беше вграден USB media box.

Командите покрај воланот се задржани (менување на песни, висина на глас, менување на фолдери) што ми беше и најбитно, пошто предходно со мп3 плеер преку aux функционираше само висина на гласот. Квалитетот на звук во однос на предходно користениот aux со мп3 плеер (или мобилен понекогаш) е огромна (поизразени високотонци, солиден бас), сега гласноста е еднаква со CD-то за разлика од прдходно кога volume требаше  да биде на 20 спрема volume 5 кога се слуша на CD. MP3-те ги вчитува многу брзо, исто така и преминувањето од фолдер во фолдер. УСБ кабелот најчесто го ставаат во ладицата, а пошто кај мене е стално препуна со дрангулии и да не копам стално во ладицата им реков да го стават медиабоксот како што е на сликата.
МИ-ДА односно дечките од приемно па до одделот за резервни делови имаат чиста 10-ка од мене, (однос, услуга све на нивоу).
До сите фордаши од мене имате препорака за USB mediaBox-от.

Е сега и едно прашање до докторот.
За што служат конекторите од сликата? Ги има 3, од кои два се прикачени а еден е обмотан со црна изолир трака.

Здраво Gabau

Пред се ни е драго што си задоволен од нашата услуга и воедно од Music BOX-от. Поради тоа што Music BOX-от е наменет за различни генерации и модели на Ford автомобили, тие конектори се наменети за поновите генерации каде различно се поврзува самата направа. Кај твојот тип има потреба од само два конектора со што останатиот е вишок и затоа е изолиран и неповрзан.

Поздрав,
Докторот
Мида Гранд Моторс

• Јуниор
  • **
    • Мида Гранд Моторс
« Одговори #192 на: 27 Јуни 2014, 11:46:10 am »
Здраво,
Поздрав,
Докторот
Дали може во Фиеста 2007 1.4TDCi со стандардното радио кое нема MP3? Може цена во ПП?
Здраво Дени

Цената/понудата е јавна и е истата за поврзување на Music BOX кај секој Ford. Цената на направата со вклучена монтажа изнесува 4,200 ден. Направата без никаков проблем ќе може да се вгради во горенаведеното возило.

Поздрав,
Докторот
Мида Гранд Моторс

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #193 на: 27 Јуни 2014, 11:48:47 am »
Фала многу. Многу паметна работа ви е ова.

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
« Одговори #194 на: 27 Јуни 2014, 14:04:35 pm »
Докторе изгледа не се разбравме пошто зборевме за усб медиабокс а јас мислев на тие конектори што се исти како прекидачот за греач за задна шоферка. Моја претпоставка е дека еден од трите е веќе спремна инсталација за греач за предна шоферка.