Автор Тема: дали е дозволено влечење со кола или мора влечна(шлеп) служба?  (Прочитано 15671 пати)

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1316
колата на татко ми го оставила во матка,па ја оставивме.
незнам со новиот закон дали може влечење или не?
« Последно менување: 14 Август 2011, 19:30:47 pm maci »
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
Влечи ја... слободно, кажи на матка неприступачно било за шлеп и така :)

Отсутен maci

• Редовен
мислиш цајканиве не биле на матка па незнаат дека е приступачно? :)
слушнав 300 евра било казна
а  шлеп најдов  за 800 денари
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен maci

• Редовен
ја донесов,
инаку проблемот беше што немаше стуја,и кога пробав да ја стартувам со кабел од друга кола повлекуваше многу струја.и имаше некој звук кај алансерот.
во вожња на татко ми му покажало црвено кај акумулаторот.најверојатно има некој краток спој штом веднаш го испразнил акумулаторот.
утре ќе видам што е проблемот.
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20634
според законот, не смееш да шлепаш, туку мора да викаш служба... Али јеби га, законите постојат за да бидат прекршени ;)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен maci

• Редовен
можев да викнам еден комшија и ќе требаше да му дадам 500 ден...неиде без ич.е ќе му должам услуга ем ќе беше работава со ризик.возењето од матка надоле е ризично поради кочењето.немаше струја колата,ни серво,не може 4 жмигавци да пуштам ни ништо.башка ако ме фатеја некој македонци со албанско потекло ќе требше да се расправаме и можеа да ми репнат казна......ризикот беше поголем него ли 800 денари и мирна глава. :)
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10948
  • 430i
Не смееш да шлепаш, а мора да имаш во опрема јаже за шлепање.
Бог да чува.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4970
Да да и ја тоа ке викав како може да мора да имаш сајла за шлепање а несмее тоа да се прави

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
можев да викнам еден комшија и ќе требаше да му дадам 500 ден...неиде без ич.е ќе му должам услуга ем ќе беше работава со ризик.возењето од матка надоле е ризично поради кочењето.немаше струја колата,ни серво,не може 4 жмигавци да пуштам ни ништо.башка ако ме фатеја некој македонци со албанско потекло ќе требше да се расправаме и можеа да ми репнат казна......ризикот беше поголем него ли 800 денари и мирна глава. :)
Која шлеп служба ангажираше?
Не смееш да шлепаш, а мора да имаш во опрема јаже за шлепање.
Бог да чува.
Со Скопско и се е можно ;)

Отсутен maci

• Редовен
викнав еден локален граѓанин од с.глумово.
кога ги собирав моите од матка после езерото треска имаше еден склад со паркирани неколку шлеп возила....случајно го најдов.после
во ѓорче прашав кај чекич тој побара 1000 ден.прашав кај џовани тој не бил во скопјево,така да овој за 800 ми беше поефтин.
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Супер цена, си имал среќа.

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2701
  • Слобода или смрт
Јас сега полагам тестови за возачка и има такво прашање во нив. Возило може да се влече со друго возило. Дури и во задолжителна опрема спаѓа јаже за влечење. На возилото што се влече позади се закачува оној триаголникот и максимална брзина е до 40км/ч. Теоретски е така а во пракса како што сме луда држава ништо чудно и да добиеш казна.

Отсутен maci

• Редовен
значи можело?
а јас пак слушнав со новиот закон дека не смеело,и дека казната била 300 евра.
е сега што е точно нека каже некој кој е подобро упатен.
рики ти си мвр,што е точно?
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17449
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
значи можело?
а јас пак слушнав со новиот закон дека не смеело,и дека казната била 300 евра.
е сега што е точно нека каже некој кој е подобро упатен.
рики ти си мвр,што е точно?

maci пред полиција по автопат се влечеа, не ги допре. Али културно по помошна лента си возеа.

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
И тука ќе донесат закон ако нема не се секирајте , сегде на балканов инаку важи тој закон освен у тексас (косово) ;D