Автор Тема: CARclub Тест: Mazda 6 Sport Combi 2.2 Skyactiv-D  (Прочитано 18309 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
Одг: CARclub Тест: Mazda 6 Sport Combi 2.2 Skyactiv-D
« Одговори #45 на: 13 Март 2014, 22:33:53 pm »
Над Мондео и Exeo. Под BMW3 и C-class.

Во се е добра, меѓутоа не е доволно аеродинамична и тивка за да се мери со оваа генерација на возила. Голф (ХЕЧ!!!) има поголема аеродинамика, Мерцедес ич да не правам муабет колку подобра има со CLA и Ц класа. А тоа си нуди бенефити на оваа генерација, како тивкост и лесно постигнување големи брзини.

Маздава е конкурент на претходната Ц класа, и BMW 3.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #46 на: 13 Март 2014, 22:36:06 pm »
Јас мислам дека Мондеото ќе го мачка на лебче, ама ќе видиме. Одличен впечаток ми остави колава меѓутоа мислам дека е малце пресолена.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #47 на: 13 Март 2014, 22:37:21 pm »
Хмм..баш затоа пишав вака. Ја мислам дека треба да е баш у ценовниот ранг на мондеото (новото). Пошто кога ќе го видиш новото и тоа има аспирации кон премиум (а е далку, далеку) така да мислам дека треба овие две да се тука негде. Ексеото не влегува во ниедна можна комбинација, додека бмв 3 и и ц класата се прилично над овие.

Зборам за новот кое имав прилика да го видам и седнам у него (за жал не да го возам). Бар мене ми е идеална кола, дури и поатрактивна од Маздата...

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14288
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #48 на: 13 Март 2014, 22:42:48 pm »
Немојте со Мондео да ја споредувате,многу подобар имиџ на квалитет и издржливост има Маздата.Тука крева миниум 2К евра. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17502
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #49 на: 13 Март 2014, 22:45:15 pm »
Новото Мондео ќе биде далеку поскапо од тие цени што се нудеа во МиДа за преостанатиот лагер, така да мислам дека ќе се поклопуваат со цена.
Со оглед на тоа што во последниве генерации Мондеото е американизирано (според мене), мој фаворит во суб-премиум мидсајз седани е Маздава.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20114
« Одговори #50 на: 13 Март 2014, 22:47:05 pm »
За мене едно 2.0 екобуст пауершифт Мондео плис. Во титаниум х спорт изведба.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #51 на: 13 Март 2014, 22:53:51 pm »
2.3 екобустче, тоа што ќе иде и у Мустанг. Па да правиш партали :)
Мартин во право си дека ќе биде поскапо, нема да биде 18/19 како минатово. ќе биде околу 23-25 илјади, али муабетот ми беше ако улетаат со добар старт со некоја добра понуда ќе имаат убава понуда. гледај како ги намалија фиестата и фокусот и им се продаваат и тоа добро! Се надевам нема да летнат високо во облаците на старт.
Маздава е ок, ама  не е до толку премиум колку што цената и е премиум :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
Одг: Re: CARclub Тест: Mazda 6 Sport Combi 2.2 Skyactiv-D
« Одговори #52 на: 13 Март 2014, 22:58:47 pm »
Убедливо е најпривлечна во својата класа (семејна лимузина "непремиум"). Зашто да не се обидат да го уновчат тоа?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17502
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #53 на: 13 Март 2014, 23:09:32 pm »
Цената во најопремена изведба, која ќе има многу повеќе опрема од потребно, би била на ниво на бејс моделите на премиум брендовите.
Според мене е океј цената, ама нити ги имам парите, нити би гледал друг бренд освен мојот кога би купувал ново возило.

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #54 на: 13 Март 2014, 23:31:31 pm »
Цената во најопремена изведба, која ќе има многу повеќе опрема од потребно, би била на ниво на бејс моделите на премиум брендовите.
Според мене е океј цената, ама нити ги имам парите, нити би гледал друг бренд освен мојот кога би купувал ново возило.

Не би рекол баш дека е толку лошо опремена за со фул опрема да биде на ниво на основна опрема кај премиум. Ако сакаш да го поткрепиш со некакви факти ова?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14288
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #55 на: 13 Март 2014, 23:34:01 pm »
Млад си за толку да се ограничиш,на ‘твојот‘(Алфа Ромео) бренд.Остај ти Куоре и Симо си оформија фамилија.Менвај бренд оти со тој памет женска нема да фатиш. :D :D :D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #56 на: 13 Март 2014, 23:34:17 pm »
Фул опрема, како црвената што беше, е сериозно многу опрема. И седишта неверојатни, кожи убави и се тоа. Тоа го нема ниеден бејс од премиум класата.

А миииислам, дека има и ниво над тоа Маздата.

Оваа е СОСЕМА пристојна опрема. Освен што фали ксенон (но има лупи - така да не е битно) нема некоја поголема фалинка во опрема. Седиштата се удобни за пат.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #57 на: 13 Март 2014, 23:42:16 pm »
Конкретно, на караванот му фалеа сензори за паркирање или рикверц камера. Друго све си беше мање-више на место.

Ултимејтот иде со едно чудо играчки и тракатанци. Ако човек ја нарача со аутоматик (кој не можам да го препорачам, стварно е срање) тогаш добива и radar-guided cruise control.

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #58 на: 13 Март 2014, 23:54:54 pm »
Штета што не ја нудат со мануелниот менувач таа опција, автоматикот стварно е катастрофа.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #59 на: 13 Март 2014, 23:57:28 pm »
Зашто катастрофа? Образложение?
Класен у што го возеше тој автоматски? Ваљда у CX-5?
Пошто оправдано отсутен ни сум бил присутен и врска неам околу автоматикот у мазда? До толку е лош? спор?