Гласање

Дали вреди да го мењам мојот Лансер за Субару Импреза 2.0?

Да
61 (59.2%)
Не
42 (40.8%)

Вкупно гласови: 103

Автор Тема: Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC vs. Subaru Impreza 2.0 Boxer  (Прочитано 41303 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Одг: Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC vs. Subaru Impreza 2.0 Boxer
« Одговори #30 на: 24 Февруари 2014, 16:09:15 pm »
Штом воопшто си се з'гнал да прашуваш - да. Мењај. Така и гласав.

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
« Одговори #31 на: 24 Февруари 2014, 16:09:40 pm »
Многу ретко има импрези по огласиве од овие поновиве, па претпоставував и јас за кое правиме муабет... Точно, тоа што вика банзаи подолго се продаваше додека беше на скопски, јас уште мислев дека е на скопски ама на струмички било сега... Јас како што кажав, иако има помалку твоето километри и ти си прв газда, си го чувал како бебе што е зборот, ама чим нешто дури те натерало да помислиш да го менуваш, значи мора да биде нешто посериозно сепак... :) Иначе и јас сум да го земеш субаруто, поради тоа што има и плинче и доста опрема, за на отворено е супер итн. :)
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #32 на: 24 Февруари 2014, 16:14:17 pm »
Јас верувам дека подолго се продавала по огласиве од едноставна причина: Не е голф...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Mario_306

• Редовен
« Одговори #33 на: 24 Февруари 2014, 16:24:54 pm »
Јас верувам дека подолго се продавала по огласиве од едноставна причина: Не е голф...

И тоа што викаш, ама јас реално би го земал ѕверчево, нема што, машина си е и башка со плинче е... Ако не се лажам 7.700 евра му беше цената, што е навистина смешна и за тие пари најдобро што можеш да земеш е голф 5 2005-2006 год. со 200-300к + километри...
;D ;D ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #34 на: 24 Февруари 2014, 16:27:37 pm »
Не мешајте Голф, не е битен у муабетов.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Mario_306

• Редовен
« Одговори #35 на: 24 Февруари 2014, 16:31:59 pm »
Се извинувам за ОТ, само сакав да направам мала споредба... А иначе сега го отворив огласот и видов дека импрезава доаѓа со 2 сета гуми и бандажи, па ако е добра колава, ова несмее да се пропушти... :)
;D ;D ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #36 на: 24 Февруари 2014, 16:33:04 pm »
Не мешајте Голф, не е битен у муабетов.
Се извинувам. Само направив релација меѓу купувач и производ во мк.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #37 на: 24 Февруари 2014, 16:45:51 pm »
Знам зашто е спомнат, ама непотребно ќе отиде муабетот у тоа дали и колку е Голф ваков таков онаков, па Импрезата била ова она, а тоа уопште не ме интересира, нити е предмет на дискусија :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #38 на: 24 Февруари 2014, 16:51:34 pm »
Секако една варијанта е дека е Субару, дека не е СТИ и дека е бензин, па затоа се продаваше подолго. Не викам јас дека мора да има некоја фалинка, ама убаво е да се провери :)

Можно е сега пак да го продаваат дека им требаат пари, дека многу им троши а не очекувале струмичаните, дека е нешто петнаесто итн...
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен velestrumf

• Легенда
Одг: Re: Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC vs. Subaru Impreza 2.0 Boxer
« Одговори #39 на: 24 Февруари 2014, 16:54:56 pm »
Ми кажа дечкото зашто го продава и не е поради потрошња или нешто такво. За фалинки, секако дека би го однел во Толту на проверка, доколку бидне пазар.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #40 на: 24 Февруари 2014, 17:39:45 pm »
imprezata e odlicno voziloi jas sum za da go zemes taa kilometraza ne e nisto za toj motor za odzavanje ke nemas problemi ednostavno ne se rasipuva a delovi se naogjaat za niv e sega da sum na tvoe mesto bi ja nosel na proverka vo kia [pobaraj go tamu  gaso]oni bea glavni uvozniciza niv i ova e kupeno od tamu [ako ne se lazam]oni seuste gi imat orginalnite testeri i apdejti i se daleku pospremni od toltu

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #41 на: 24 Февруари 2014, 18:04:31 pm »
Штрумф јас знаеш како размислувам ама еве ќе пишам, да видам што ќе ми реплицираат другите.
И мене ми се допаѓа Импрезата и нејзиниот изглед/перформанси но гласав НЕ од неколку причини:
1. Не дека имаш очајно потреба од хечбек, мада ти држи вода муабетот за кучето. Евентуално смени го кучлето со Дејвокер (ем ќе ти доплати) пошо он има Антара и може да товари магаре унутра :D
2. За кратко време би требало да имаш принова до две. Кога ќе дојде тоа време и кога ќе немаш време и енергија да се свртиш тогаш нема да размислуваш како што размислуваш сега, па можно е да си речеш: „Шо се заебав ми се иде да си апнам од дебелово месо“.
3. Субару е ретка кола кај нас, а со тоа пропорционално и избор за сервис и резервни делови. Во иднина многу повеќе ќе ти значи економијата во возењето отколку перформансите.
4. Во иднина драстично ќе се зголеми разликата во цената за регистрација на 2л мотор наспроти 1.5л но и не мора да значи, сепак е ризик.
5. Ако го дадеш Лансерот издувит, бандашите, гумите, стаклата (имаше затемнети стакла?) ќе ти отидат муфте. Колата ти е бонбонка, праена за своја душа и сигурно би изгубил многу од вредноста ако ја продадеш, а башка чичка новка е.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #42 на: 24 Февруари 2014, 18:47:14 pm »
што чекаш ?

потрошувачката ти е решена со плин
за делови и сервисирање,да возеше голф па да речеш ќе нема за импрезава ајде,ама јапанец возиш

и стварно незнам што те кочи...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #43 на: 24 Февруари 2014, 18:48:51 pm »
Го кочи тоа шо чоекот размислува, и зема во предвид повеќе од еден фактор.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #44 на: 24 Февруари 2014, 19:05:23 pm »
а тоа е ?