Автор Тема: Ефектот на бандажот и гумата кон моторот, забрзувањето, максималната брзина и др  (Прочитано 46106 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
Кој разбира италјански? ;D ;D ;D
www.translate.google.com
Само немој од италијански на македонски туку од италијански на англиски, добар превод ќе извади

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
samo nemoj nekoj tesko strucen zbor ne mi e toa glavna dejnost :D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk

Како кој разбирал...сите треба да разбираат по логика на Италијаните. ;D

Иде еден Colonelo од  Brave Italian Army во Кабул и ми зборува на Италијански.
Се обидувам на Англиски да му објаснам дека јас сум овде само кoнтрола и не знам ништо за неговата нарачка (во рака носи фискална од каса за некоја палтена нарачка) ама џабе.
Тој се кара на Италијански и си цепи и се лути оти не сум знаел Италијански, демек како сум работел тука а не сум знаел Италијански.
И го викам еден од Chiano пицеријата до нас што знае италијански и му објаснувам што е работа, дека јас немам врска со тоа таму и не продавам ниту давам платени нарачки и дека треба да го бара менаџерот кој е.
Така да сите теба да знаат Италијански како кој требало да знае?...он за 4 години таму не научил Англиски ама ти италијански мораш да научиш...ако си кај него у база само 2 недели и ако има едно 20 Италијани во цела база! ;D

Така и ова...! ;D

« Последно менување: 10 Август 2011, 17:17:26 pm Sportex »

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30064
    • CARclub.mk
Се понаша ко Француз.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT

Како кој разбирал...сите треба да разбираат по логика на Италијаните. ;D

Иде еден Colonelo од  Brave Italian Army во Кабул и ми зборува на Италијански.
Се обидувам на Англиски да му објаснам дека јас сум овде само кoнтрола и не знам ништо за неговата нарачка (во рака носи фискална од каса за некоја палтена нарачка) ама џабе.
Тој се кара на Италијански и си цепи и се лути оти не сум знаел Италијански, демек како сум работел тука а не сум знаел Италијански.
И го викам еден од Chiano пицеријата до нас што знае италијански и му објаснувам што е работа, дека јас немам врска со тоа таму и не продавам ниту давам платени нарачки и дека треба да го бара менаџерот кој е.
Така да сите теба да знаат Италијански како кој требало да знае?...он за 4 години таму не научил Англиски ама ти италијански мораш да научиш...ако си кај него у база само 2 недели и ако има едно 20 Италијани во цела база! ;D

Така и ова...! ;D

Море пази како се понашаш таму, све се тие мафија, ќе ти турат коњска глава у кревет. ;D ;D ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Nemoj 2.2! Toa ke si pusti i ke se namali. Znaci treba najmalku 2.3, za najveketo koli. Vazno e kolkava e tezinata na alfata, ama slobodno 2,4 stavi na site trkala. Jas gi imam na fiestata gi vozam na 2.3, sega za otvoreno staviv 2,4. I toa zasto taa ja vozi tatko mi koj e meraklija na izdisana guma. Znaci za fiestata si pisuva fino do 2.8 pri opteretuvanje, fabricki!

Ne panicete za 0,1 slobodno zanci! 2,4 e super, jas nad 2,4 sum na mojata zasto e benzinec, em posiroki gumi vozi.

2,4 slobodno na alfata za Martin. A i 2,5 bi stavil zosto e benzinec. Racunaj deka 2.8 e fabricki za teret... Znaci nisto strasno ne e do 3,2, a za gumata si trpi i 7,0, ic ne se potresuvaj. Znaci ic! Ednostavno koga ke osetam kolku i e polesno kolata, nikogas ne bi stavil pod 2,3 vo ovoj zivot. ( zboruvam za kolite so relativno standardni gumi)
« Последно менување: 10 Август 2011, 21:54:02 pm Deni »

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
~1150 кила тежина. Татко ми е олдскул, слично како и татко ти, и 2.2 притисок за него е горна граница. Ќе идам сам ќе ги напумпам некаде, да видам дали ќе примети разлика. 2.5 овој пат.

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
На ксарата ми пишува 2.6 напред,и 2.4 назад,а при последната проверка на гумите на лукоил сите ми беа 1.9,и ги напумпав до 2.2 сите од пусти страв :(

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
Аце јас кај мене зимно под 2.0 не ги пуштам а не па летно :)

Сеа ако ти кажам колку ги напупмав срце ке те стегне  :)
Бев бензин да стаам и на комперор

2.5 со 2.5

а ми беа 2.3 со 2.4
Чао пријатно :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Уште една придобивка од собирот...да не сe тркавте немаше ни да запнеш да ја правиш колата...то ест требаше срам да те фати па за да се решиш...! ;D

Не е ради срам, малце е глупо, уложувам пари вака да изгледа онака а колава не работи ко што треба, затоа се изнервирав.

Како утврдивте дека е Мафот, и колку пари те кошташе ?

Се проба од професионалци се исчисти се врати пак се проба и разликата е евидентна, како марчер да напраил ремап со 30 коња ;D

Ajde cestito.....a neli i koga ke ja napravese ke gi menuvase a?????? ;D ;D ;D ;D
So li se nema da se kaze u nervoza.....pozz

Па испадна дека кога би ставил 205 гуми според сите пресмети ќе биде идто како колата да ми е потешка 60 кила, мислам дека не е битно, и онака планирам да ослабам едно 30 ;D ;D

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
Jasno

Дени, ако ми веруваш... мислам, дека 80-90% од лугево... возат со издишани гуми...

Иначе еве како ке познаеш, дека се серковци другите...

Татко ми има калос 175-70-13 вози и сеа пред некој ден, земав до компресор на мак петрол, и гледам да измерам ми вика дека предните се 1.8 а задните 1.9 :) али не беа точно горе доле бегаа +/- 0.5 бари :)

И пумпање, напред 2.2 и позади 2.3 и ја оставам колава, татко ми вечерта ја вози и ми вика... чудна ми е колава по лесно се врти воланот иако е серво полесно иде, некако по еластична вожња....

А пази, да му кажам дека гумите сум ги напумпал 2.3 ке збесне... коса ке му се исправи...

Кажи што да се прави со вакви луге ???

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
П аи јас сум таков. Колата има помека вожња, помалку тропа ама малку повеќе троши јебига

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Jasno

Дени, ако ми веруваш... мислам, дека 80-90% од лугево... возат со издишани гуми...

Иначе еве како ке познаеш, дека се серковци другите...

Татко ми има калос 175-70-13 вози и сеа пред некој ден, земав до компресор на мак петрол, и гледам да измерам ми вика дека предните се 1.8 а задните 1.9 :) али не беа точно горе доле бегаа +/- 0.5 бари :)

И пумпање, напред 2.2 и позади 2.3 и ја оставам колава, татко ми вечерта ја вози и ми вика... чудна ми е колава по лесно се врти воланот иако е серво полесно иде, некако по еластична вожња....

А пази, да му кажам дека гумите сум ги напумпал 2.3 ке збесне... коса ке му се исправи...

Нема јас што да ти верувам! Го тврдам истото. На 2.3 лета колава, кога ќе ја оставиш во лер до Тетово ќе стаса сама, воланот врти полесно, делува поеластично, троши помалку за полкило некаде. Ама тоа е. Тие бабските работи за издишување на гуми, тешко се тргаат.