Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Цитат: RikiRulz на 15 Август 2011, 13:09:59 pmКажи што да се прави со вакви луге П аи јас сум таков. Колата има помека вожња, помалку тропа ама малку повеќе троши јебига
Кажи што да се прави со вакви луге
Цитат: RikiRulz на 15 Август 2011, 13:09:59 pmЦитат: Deni на 11 Август 2011, 03:56:27 amJasnoДени, ако ми веруваш... мислам, дека 80-90% од лугево... возат со издишани гуми... Иначе еве како ке познаеш, дека се серковци другите... Татко ми има калос 175-70-13 вози и сеа пред некој ден, земав до компресор на мак петрол, и гледам да измерам ми вика дека предните се 1.8 а задните 1.9 али не беа точно горе доле бегаа +/- 0.5 бари И пумпање, напред 2.2 и позади 2.3 и ја оставам колава, татко ми вечерта ја вози и ми вика... чудна ми е колава по лесно се врти воланот иако е серво полесно иде, некако по еластична вожња....А пази, да му кажам дека гумите сум ги напумпал 2.3 ке збесне... коса ке му се исправи...Кажи што да се прави со вакви луге Нема јас што да ти верувам! Го тврдам истото. На 2.3 лета колава, кога ќе ја оставиш во лер до Тетово ќе стаса сама, воланот врти полесно, делува поеластично, троши помалку за полкило некаде. Ама тоа е. Тие бабските работи за издишување на гуми, тешко се тргаат.
Цитат: Deni на 11 Август 2011, 03:56:27 amJasnoДени, ако ми веруваш... мислам, дека 80-90% од лугево... возат со издишани гуми... Иначе еве како ке познаеш, дека се серковци другите... Татко ми има калос 175-70-13 вози и сеа пред некој ден, земав до компресор на мак петрол, и гледам да измерам ми вика дека предните се 1.8 а задните 1.9 али не беа точно горе доле бегаа +/- 0.5 бари И пумпање, напред 2.2 и позади 2.3 и ја оставам колава, татко ми вечерта ја вози и ми вика... чудна ми е колава по лесно се врти воланот иако е серво полесно иде, некако по еластична вожња....А пази, да му кажам дека гумите сум ги напумпал 2.3 ке збесне... коса ке му се исправи...Кажи што да се прави со вакви луге
Jasno
Вкус е тоа, а иначе ти препорачала колата и произведителот колку е оптимално... никаде не е под 2.2
Цитат: RikiRulz на 15 Август 2011, 13:46:11 pmВкус е тоа, а иначе ти препорачала колата и произведителот колку е оптимално... никаде не е под 2.2Кај Кадетот и Фелицијата е 1,9 напред и назад.Кај Спаркот е 2.1, јас го возам 1,8 и напред и назад
Цитат: Deni на 15 Август 2011, 13:18:48 pmЦитат: RikiRulz на 15 Август 2011, 13:09:59 pmЦитат: Deni на 11 Август 2011, 03:56:27 amJasnoДени, ако ми веруваш... мислам, дека 80-90% од лугево... возат со издишани гуми... Иначе еве како ке познаеш, дека се серковци другите... Татко ми има калос 175-70-13 вози и сеа пред некој ден, земав до компресор на мак петрол, и гледам да измерам ми вика дека предните се 1.8 а задните 1.9 али не беа точно горе доле бегаа +/- 0.5 бари И пумпање, напред 2.2 и позади 2.3 и ја оставам колава, татко ми вечерта ја вози и ми вика... чудна ми е колава по лесно се врти воланот иако е серво полесно иде, некако по еластична вожња....А пази, да му кажам дека гумите сум ги напумпал 2.3 ке збесне... коса ке му се исправи...Кажи што да се прави со вакви луге Нема јас што да ти верувам! Го тврдам истото. На 2.3 лета колава, кога ќе ја оставиш во лер до Тетово ќе стаса сама, воланот врти полесно, делува поеластично, троши помалку за полкило некаде. Ама тоа е. Тие бабските работи за издишување на гуми, тешко се тргаат.А пази, татко ми го тера неговото... дека никако повеке од 2.0 а особено летно... гумите се пумпале... сами ово оно... баш бабини деветини...
Кога ти пишува убаво и педанто дека треба да ги пумпаш 2.1 зашто ти ги пумпаш 1.8 !
Најлошо што можеш да направиш е да возиш со издишани гуми. Подобро е да возиш со пренапумпани одошто со издишани. Ем ги немаш возните карактеристики кои гумите треба да ги имаат, ем колата ти троши повеќее, ем им ебаваш матер на гумите.
Цитат: RikiRulz на 15 Август 2011, 13:48:48 pmЦитат: Deni на 15 Август 2011, 13:18:48 pmЦитат: RikiRulz на 15 Август 2011, 13:09:59 pmЦитат: Deni на 11 Август 2011, 03:56:27 amJasnoДени, ако ми веруваш... мислам, дека 80-90% од лугево... возат со издишани гуми... Иначе еве како ке познаеш, дека се серковци другите... Татко ми има калос 175-70-13 вози и сеа пред некој ден, земав до компресор на мак петрол, и гледам да измерам ми вика дека предните се 1.8 а задните 1.9 али не беа точно горе доле бегаа +/- 0.5 бари И пумпање, напред 2.2 и позади 2.3 и ја оставам колава, татко ми вечерта ја вози и ми вика... чудна ми е колава по лесно се врти воланот иако е серво полесно иде, некако по еластична вожња....А пази, да му кажам дека гумите сум ги напумпал 2.3 ке збесне... коса ке му се исправи...Кажи што да се прави со вакви луге Нема јас што да ти верувам! Го тврдам истото. На 2.3 лета колава, кога ќе ја оставиш во лер до Тетово ќе стаса сама, воланот врти полесно, делува поеластично, троши помалку за полкило некаде. Ама тоа е. Тие бабските работи за издишување на гуми, тешко се тргаат.А пази, татко ми го тера неговото... дека никако повеке од 2.0 а особено летно... гумите се пумпале... сами ово оно... баш бабини деветини... Рики на татковциве страв им е 2.2, да не пукне. Во нивно време, овие бројки биле мислени именки. Само камиони пумпале 2.2. Мислат дека над 2.5 100% пука гумата, ( а таа сирота 5 атмосфери држи ко ништо, а пука на 15 атмосфери.)
Цитат: Falanga на 15 Август 2011, 14:16:59 pmЦитат: RikiRulz на 15 Август 2011, 13:46:11 pmВкус е тоа, а иначе ти препорачала колата и произведителот колку е оптимално... никаде не е под 2.2Кај Кадетот и Фелицијата е 1,9 напред и назад.Кај Спаркот е 2.1, јас го возам 1,8 и напред и назадМиле ти си цар! Јас незнам зашто тие инжинерите таму рачунаат и пишуваат бројки по колата. Изгледа незнаат како да ги избркаат па му даваат некоја смотана работа по фабриката. Кога ти пишува убаво и педанто дека треба да ги пумпаш 2.1 зашто ти ги пумпаш 1.8 !
И јас на тикото ги возам 1.8-1.9 зашто многу рипа ако се напумпаат 2.0