Автор Тема: Ефектот на бандажот и гумата кон моторот, забрзувањето, максималната брзина и др  (Прочитано 43348 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34146
  • Таков е животот... јебига
На пример кога се тркавме јас и НетворкИКС, Неговото тико има помали бандаши и потенки гуми од спаркот. Тоа му даде предност во забрзување и мислам дека затоа ме јадеше (плус 200 кила разлика во тежина). Ама па затоа ако забележа на шлајфките Спаркот имаше предност оди има поширока гума и силата ја распределуваше на поголема површина, со други зборови повеќе сила за исто време резултира во посилен старт

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8535
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Хммммммм и логички да размислиш такаби требало дабиде.

Едино останува да е полошо со пошитоки гуми кои зафаќаат поголема површина но да тежат доста повеќе од фабричките, што мислам дека кај мене не е случај.

А му се спремам да ги мерам.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Значи сакате да кажете ич да не ги давам бандажите???

А маме му ебам вчера 90 денари пуштив оглас на пазар 3....
Еве пак ќе кажам јсно и гласно, ако сега со 17ки и понископрофилни гуми имаш ИСТ дијаметар како со 15ки бандаши и повисок профил на гуми РАЗЛИКА ВО ЗАБРЗУВАЊЕТО НЕМАШ АМА БАШ НИКАКВА. Ако целиш на јамп стартови тогаш не ги мењај бандашите. Немаш причина. Терај си ги и натаму. Ако ставиш потекни гуми подобро ќе се однесува на снег и малку помала потрошувачка ќе имаш оти и отпорот на гумите ќе биде помал

Отсутен vili

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 114
Не се брзај да ги продаваш бандашите. Гледам дека скоро си ги ставал.

Прво среди си го моторчето па после ќе видиш колку те успоруваат тие.

Јас така би играл. А што марка на гуми стави?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
2-3 кила разлика по тркало не се многу, ама повеќе од тоа прави драстична разлика. Бидејќи силата на ротирачко тркало со зголемување на брзината мислам дека експоненцијално се зголемува (ама не сум 100% сигурен дали е експоненцијално или пропорционално, нека ме корегира гојдо плс) и тогаш можеш да имаш handling problems

Отсутен Chlink

• Легенда
Гумите се пи рели, ама неги бива, сега сакам мишелинки да ставам, најверојатно ке бидат 205 ки

Огласот ќе го избришам шо да праам.

Отсутен Chlink

• Легенда
2-3 кила разлика по тркало не се многу, ама повеќе од тоа прави драстична разлика. Бидејќи силата на ротирачко тркало со зголемување на брзината мислам дека експоненцијално се зголемува (ама не сум 100% сигурен дали е експоненцијално или пропорционално, нека ме корегира гојдо плс) и тогаш можеш да имаш handling problems

На кривини лежи не мрдаат гумите, само се осеќа амортизерот ме носи пошто е висока.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Гумите се пи рели, ама неги бива, сега сакам мишелинки да ставам, најверојатно ке бидат 205 ки

Летни мишелинки ќе ставаш? Ако ставаш летни овие ти се многу добри а ќе одговараат на таа кола:

Овие гуми како гризаат на суво и мокро чудна работа. Дури и под ручна да ја свртиш тешко ќе биде. Ненормално силна гума

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
Garantiram 100% deka ti se izdisani ili so pritisok pod potrebniot, koga sme kaj gumite. So posiroka guma, treba povisok pritisok, so poniska guma treba povisok pritisok. Taka da mozno e i toa da zeme del od vinata.
Moja preporaka, (neznam kolku e teska kolata i kako ja tovaris ama od prilika), 2.4 napred i pozadi, ako ne vozis cesto 5 luge. Ako vozis cesto 5 luge ili ja tovaris do daska, 2.4 napred so 2.5 pozadi. Ke mi zablagodaris drug pat.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17594
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo

Друг пат на reklama5 огласувај. И гумите не ги гледај по марка, гледај ги по перформанси.

Отсутен Chlink

• Легенда

Летни мишелинки ќе ставаш? Ако ставаш летни овие ти се многу добри а ќе одговараат на таа кола:
 (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Овие гуми како гризаат на суво и мокро чудна работа. Дури и под ручна да ја свртиш тешко ќе биде. Ненормално силна гума

пиши ми го името, што мишелинки се?

Или по шара да ги барам?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Moja preporaka, (neznam kolku e teska kolata i kako ja tovaris ama od prilika), 2.4 napred i pozadi, ako ne vozis cesto 5 luge. Ako vozis cesto 5 luge ili ja tovaris do daska, 2.4 napred so 2.5 pozadi. Ke mi zablagodaris drug pat.
+1

Башка неговите се понизок профил, 2,4 со 2,4 трба да се sweet spot за таа каросерија. Ама и да му се малку подиздишани во drag трка на 100 метри како што правевме ние нема да се одразат. Једино во ТОП спид ќе се одрази, во полошо вртење и во зголемена потрошувачка..... да не заборавам дека и гумите ќе се испукаат побрзо ако се подпумпани

Отсутен creator4e92

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 123

примасѕ хп се мн подобри и најнова генерација се .... мн се разлику у перформансите од енерги сафер или постарите генерации..

Отсутен creator4e92

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 123
« Последно менување: 08 Август 2011, 14:59:05 pm creator4e92 »