Автор Тема: Ефектот на бандажот и гумата кон моторот, забрзувањето, максималната брзина и др  (Прочитано 43339 пати)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8535
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Јас 2.3 ги пумпам овие, ама со нашиве пумпи во градов кој да знае.

Значи веќе и скоро убеден сум дека е до варијаторот и катализаторот, тие две работи стварно можат да направат толкава разлика при забрзување.

http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=Tc2XtEnO78o=&type=&new=&file=uxYFy7VMG7ObgS155d6dig==&q=mBoFQF96u/SWJBfqR8dpCGIObBXSQBULw0xdsOz3GUYjXYP5dQyWG99NbgZWur/qkjZpk/FHQBbxeKDVRY8BgLDXynYMWN798N7xqP4XJeU=&page=2

На Алфа ова се става

Го гледав бандажов одличен е.

Гумите се пи рели, ама неги бива, сега сакам мишелинки да ставам, најверојатно ке бидат 205 ки

Огласот ќе го избришам шо да праам.

Друг пат на reklama5 огласувај. И гумите не ги гледај по марка, гледај ги по перформанси.

И ваму и таму дадов оглас.

За гума само мишелин признавам, не дека не ги гледам гумите кој за што се, иако понекога  тоа што го пишува за нив везе нема со реалноста.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34146
  • Таков е животот... јебига
пиши ми го името, што мишелинки се?

Или по шара да ги барам?

Мишелин Energy XM2 мислам дека им е ознаката, не можам на нетов да најдам ама во секој случај барај ги по шарата. А за таа димензија мислам дека се само два модела на Мишелин па не можеш да ги згрешиш.
Овие гуми ги направија со искуства од Формула 1. Ќе забележиш дека се слични.
Члинк да не те чуди тоа што постои мит за тоа дека fuel saving гуми се слаби со стабилност, кочење и слично. Тоа беше пред години наназад, но сега е само маркетинг финта која не значи во пракса многу. Ти ги кажувам гумиве пошто сум ги возел на повеќе коли и многу километри. Grip имаат како луди

@ Креаторче: Primacy се многу поскапи и за поголеми коли. МИслам дека нема да има потреба од тие гуми.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
За гума само мишелин признавам, не дека не ги гледам гумите кој за што се, иако понекога  тоа што го пишува за нив везе нема со реалноста.
Нема да биде лоша идеја да ги признаеш и КОнтинентал и Данлоп а особено Униројал ;)

Отсутен Chlink

• Легенда

Или по шара да ги барам?

Мишелин Energy XM2 мислам дека им е ознаката, не можам на нетов да најдам ама во секој случај барај ги по шарата. А за таа димензија мислам дека се само два модела на Мишелин па не можеш да ги згрешиш.
Члинк да не те чуди тоа што постои мит за тоа дека fuel saving гуми се слаби со стабилност, кочење и слично. Тоа беше пред години наназад, но сега е само маркетинг финта која не значи во пракса многу. Ти ги кажувам гумиве пошто сум ги возел на повеќе коли и многу километри. Grip имаат како луди

@ Креаторче: Primacy се многу поскапи и за поголеми коли. МИслам дека нема да има потреба од тие гуми.

Значи не ме интересира потрошња, сакам да биде колава тоа што треба да биде. Џабе визуелно пари човек дава кога самата кола не раобти убаво и не е тоа што треба да биде.

Али ајде ќе ја опрајме, не и се нервирам толку.

Отсутен creator4e92

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 123

Или по шара да ги барам?

да поскапи се мислам дека од мешалин други нема поскапи кај нас али еве да видиш кај мене 15 илјадарки направија ко нови се а како ги возам....скапа али квалитетна гума ...

Отсутен Chlink

• Легенда
За гума само мишелин признавам, не дека не ги гледам гумите кој за што се, иако понекога  тоа што го пишува за нив везе нема со реалноста.
Нема да биде лоша идеја да ги признаеш и КОнтинентал и Данлоп а особено Униројал ;)

Кога ќе им дојде редот ќе видиме, до сега само гиславед ми се покажале како добри гуми ама зимски. На пример од Нокиан подобро едно  3 пати.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1855
Члинк кога се пуштивте да не беше ти на плин случајно.Бидејќи имаш кажано дека ставаш плин кај комуна, во последно време ептен им е тапа плинот, да не не ти влече тебе од слабиот плин.
А доколку си бил на бензин, тогаш друг муабет е.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Јас имам вакви со 12.000 до сега поминати а како да сум ги ставил вчера. Уште влакненцата не можат да се скинат :)

Отсутен creator4e92

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 123
ајде да сме живи и здрави ке се видиме на некоја собиранка...:) Така лие...? :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
ајде да сме живи и здрави ке се видиме на некоја собиранка...:) Така лие...? :D
Така еееее....
Еве како котира Члинк гумава што ти ја викам на ADAC ама ме разочараа во последно време па не им верувам многу ама сепак: http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/2011_Sommerreifen_Test_195_65_R15.aspx?ComponentId=63377&SourcePageId=31821

Сите параметри се или добри или одлични.
« Последно менување: 08 Август 2011, 15:16:34 pm Falanga »

Отсутен Schmitt

• Редовен
  • Пораки: 1817
На xsara-та се вакви, само можам да кажам дека Мишелин си е Мишелин.

Never drive faster than your Angels can fly.

Отсутен Chlink

• Легенда
Члинк кога се пуштивте да не беше ти на плин случајно.Бидејќи имаш кажано дека ставаш плин кај комуна, во последно време ептен им е тапа плинот, да не не ти влече тебе од слабиот плин.
А доколку си бил на бензин, тогаш друг муабет е.

Првите неколку пати на плин бев, последните два пати бев на бензин, првиот пат го поминав(ама мислам дека он не тргна добро) вториот пат пак он мене ме помина.

Јас знаев дека ќе бидеме тука некаде, и му кажав на него, ја осеќам јас колата дека неиде, ама ова ептен не идеше.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Цитат
Нема да биде лоша идеја да ги признаеш и КОнтинентал и Данлоп а особено Униројал

Зимските ми се Континентал. Лани пред да земам гуми се изначитав Тестови на Адак , Мадак...!
Фалени, Фалени, по фалени здравје!
Пред Мишелин беа во Вкупната оценка.
Мислам дека веќе пишав дека во Март на едно место кога се враќав од Софија ми излизга задниот дел, па ЕСП/то си ја заврши работата и ме врати на правец.
Патот беше само намокрен, немаше ни снег ниту беше многу ладно ..застанав и се вратив да видам дали е подмрзнато...не беше!
Кривината е многу остра ама сум влевал неколку пати со 80 во тааа кривина и тоа на дожд со Летните Јокохама и никогаш не ми се случило нешто такво.
БТЊ...кога ги зимав тој што ми ги монтираше пола саат ми зборуваше како Јокохамата биле срање, чиста пластика и сега демек ќе сум видел што било тоа гума со Континенталките.
Така да јас многу не верувам на тоа што пишува...подобро вака од кажување од паталци напрај си слика и одлучи си!
« Последно менување: 08 Август 2011, 15:19:38 pm Sportex »

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1855
За гуми и јас не верувам на тестовите многу многу, ако си при пари јас би ти препорачал Мишелин пилот а ако не тогаш мишелин Енерџи.
Зимски Савата Ескимо се устав на снег.

Инаку во склоп на темава, не ги мењај бандажите не се заебавај, пробај друга алфа со тој мотор, може толку идат, остај ти бројки на хартија.Или пак бидејќи знам дека и мојата кола е тромичка, може да ги пуштиме и да споредиш со кола со иста кубикажа и малку појака коњажа кај тебе.

Отсутен Chlink

• Легенда
За гуми и јас не верувам на тестовите многу многу, ако си при пари јас би ти препорачал Мишелин пилот а ако не тогаш мишелин Енерџи.
Зимски Савата Ескимо се устав на снег.

Инаку во склоп на темава, не ги мењај бандажите не се заебавај, пробај друга алфа со тој мотор, може толку идат, остај ти бројки на хартија.Или пак бидејќи знам дека и мојата кола е тромичка, може да ги пуштиме и да споредиш со кола со иста кубикажа и малку појака коњажа кај тебе.

Ајде и на тоа помислив, ама со него се пушти цитроенчето ц4 со 1.6 мотор и 110 коња и го изеде и тоа бајаги, исто колку овој мене што ми бегаше. Ако видиш реално мене на 100 метри ц4 кава ќе ме поминел со 2 коли разлика. Не ми штима баш тој муабет.

Како и да е, не ја спремам колава за трки, ако толку иде толку нека иде ,проблемот ми е што несакам да е расипана, кад тад овој проблем 10 ќе направи.

А ако сакаш и ти слава на мој грб да направиш нема проблем ќе се пуштиме :D :D :D Се шалам.