Автор Тема: Предлози за нов автомобил - Буџет околу 22 000 евра  (Прочитано 40035 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
Одг: Предлози за нов автомобил - Буџет околу 22 000 евра
« Одговори #165 на: 26 Февруари 2014, 10:40:39 am »
Тоа со проекторите го разбирам како фетиш, не како некоја драматична предност во осветлувањето. Да, светлината полесно ќе ја заебеш кога ќе му тртнеш ксенон сијалица на рефлектор, отлколку на проектор, ама ако коритиш стандардни халогени сијалици со добар квалитет, постојат асални рефлектори кои даваат многу убаво и корисно светло.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #166 на: 26 Февруари 2014, 10:43:52 am »
Не гледам причина во 2014та година да користам халогени сијалици. Секако тоа е субјективно и мое мислење.

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #167 на: 26 Февруари 2014, 10:56:26 am »
Не гледам причина во 2014та година да користам халогени сијалици. Секако тоа е субјективно и мое мислење.

Јас во Цитроенот едноставнo ги надградив со OSRAM SilverStar 2.0 и сум сосема задоволем за намената за која се користи.

Се мислев и за Nigh Breaker Plus ама решив дека не ми вреди со оглед дека прегоруваат многу поброзо.

Сепак Цитроенот е воглавно градска кола и не е ни толку битно, ама во секој случај OSRAM -ов даваат многу подобра светлина од колку фабричките сијалички што беа во колата (додуша талентите во Автонова смениле сијаличка и тоа само една место двете, и имаше нерамномерна светлина помеѓу едниот и другиот фар. Исти при промената заборавиле да го стават гумениот заштитен капак, и среќа што не испаднал во меѓувреме)

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3876
« Одговори #168 на: 26 Февруари 2014, 11:42:28 am »

1. Цена на оригинално вградените - во ценовната категорија 5-10% се доплаќа за bi-xenon
2. Несоодветност на накнадно монтираните (ризици од различен калибар) ем не ти се буричка по нова кола.
3. Возиш претежно низ град и ако те стемни некаде надовр тоа е два пати годишно по еден саат.

Чисто како пример за можни причини зошто не се musthave во некое сценарио. Есапот секој сам си го прави што е најнеопходно.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #169 на: 26 Февруари 2014, 23:01:28 pm »
Што боичка рече дека избра?

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #170 на: 26 Февруари 2014, 23:12:58 pm »
Уште еднаш ги препрочатв последните неколку страни од темава и сфатив дека сега и не е баш погоден момент за купување нова мазда. Кога ќе спомне за Голф некоја ваква цена одма фрчат коментари од сите страни дека треба да си ненормален, ваков-онаков за да даеш толку пари, али во моментов мислам дека импортерот на мазда малце летнал у облаци земајќи ги во предвид муабетите кои што ти ги свртел у салон. Супер избор е Мазда 3 и не знам како си поминал у салон, али мене таков однос, каков што го опиша во постот, во најмала рака би ме натерал да размислам уште еднаш.

Отсутен latko

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 76
« Одговори #171 на: 27 Февруари 2014, 09:54:45 am »
@Kimi R Спрема моменталната ситуација, оваа за мене беше најдобра опција, секој човек различно ке си одбере , бидеќи покрај се, сите имаме различни вкусови.  ;)

@Deni Гледав слики и видеа на нет со различни бои на колава, во потесен избор ми беа неколку, но на крај се одлучив за "Soul Red"

За оваа боја се доплаќа околу 150 евра плус од другите металик бои (проверив и по другите држави и таму се доплаќа), но јас им се исценкав да биде вклучено во цената.
Значи сумирано -20 000 - Мазда 3 2.2D  Challenge ниво на опрема + Soul Red  металик-бисерна боја, паркинг сензори, сигурносни навртки за тркалата и платнени патосници.

Пак ќе кажам, фала ви на сите за коментарите, забелешките и советите.
Здравје кога ќе стигне за месец/месец и пол, ќе ја претставам во соодветната тема.
Поздрав

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #172 на: 27 Февруари 2014, 09:59:52 am »
Честито, одлична кола си одбрал - со дизелчето ќе биде ракета. Те чекаме да ни ја покажеш!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #173 на: 27 Февруари 2014, 10:00:47 am »
Soul Red e правиот избор. Таква беше и во Ситимол.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8689
  • Пичлеме
« Одговори #174 на: 27 Февруари 2014, 10:04:05 am »
Следам од почеток и чекав да видам на што ќе падни одлуката :)
Честитки, одличен избор!

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
Одг: Re: Предлози за нов автомобил - Буџет околу 22 000 евра
« Одговори #175 на: 27 Февруари 2014, 10:07:04 am »
Честито!  Одбра прекрасна кола :) Да ја претставиш обавезно лепотицата.

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
« Одговори #176 на: 27 Февруари 2014, 10:09:08 am »
Ајде нека е за убаво, супер избор на кола со најубавата боја... :)
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #177 на: 27 Февруари 2014, 10:11:23 am »
Знаев дека ќе избереш Мазда. Ти гравитираше кон маздата уште од сам старт :)

Со здравје да си ја возиш и секое добро. Смао со најквалитетно масло да ја храниш и најквалитетни гуми да и туриш.
Ќе праиме муабет, здравје.

Отсутен Azriel

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 695
« Одговори #178 на: 27 Февруари 2014, 10:54:08 am »
Cestitki. Odlicen izbor! :)
Seat Leon 1.4 TSI

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #179 на: 27 Февруари 2014, 12:00:24 pm »
@Kimi R Спрема моменталната ситуација, оваа за мене беше најдобра опција, секој човек различно ке си одбере , бидеќи покрај се, сите имаме различни вкусови.  ;)

Значи сумирано -20 000 - Мазда 3 2.2D  Challenge ниво на опрема + Soul Red  металик-бисерна боја, паркинг сензори, сигурносни навртки за тркалата и платнени патосници.
Тоа е најбитно, ти ќе ја возиш колата, ти ќе си уживаш у неа.

Мило ми е за изборот и ти честитам на истиот, со здравје и со многу уживање да се вози.

п.с. Обавезно ксенон да монтираш.