Kaj nas se raduvaa site koga se namali zeleniot karton, a ako razmislis ubavo ne e nikakvo posebno poeftinuvanje bidejki moram za cela fodina da platam a ne mi treba i malce pomokna kola i op uste poskapo.
Dodeka pak onamu kade sto sakaa da im go namalat im go namalija odnosno Srbija
во србија веке нема стари таблички. оној момент кога дозволија без зелени карти да патуваат, тогаш им истече периодот до кога СИТЕ МОРАА ДА ГИ СМЕНАТ во европски таблици...
инаку, денес ги сменив јас... цената на таблиците е 1200 денари како што рекоа, ама цела прикаска кошта 2020 денари во ПСС... за другите незнам, ама и ако би имало некаква разлика тоа и би биле 10-20 денари...
значи:
-таблици
-сообраќајна
-таксени марки за техничкиот
-таксени марки за мвр
2020 денари
нај доборото е е во псс што нетреба да трчаш по вирмани и пошти, туку идеш, даваш документи, седнуваш у кафичот, пише кафе, батките од техничкиот ке ти ги демонтриаат таблиците, ке ги извадат и пластиките стари (освен ако не се некои стилски, па ке те прашаат), ке ги монтираат новите таблици, за цело време ти си седиш и пиуцкаш кафенце (ми се погоди денот па седев надвор на масите), администрацијата средува папири, и на крај само идеш до шалтер, ти ја даваат новата сообраќајна, плаќаш и си идеш...
а да... после и до кјуби бев да ја сменам зелената карта... тоа дополнително ме кошташе 300 денари, значи нова зелена карта (на база на старата-еднаш си платил, не треба втор пат) и секако новата полиса за автоодговорност која сте задолжени да ја носите во кола секогаш заедно со европскиот записник... значи се ова 300 денари
кога ке израчунам гориво и паркинг по смс сите трошоци се горе доле 40 евра... и сега имам таблица со АБ на крајот и интересен број...
само ме мачи уште еден мал момент... често идам за грција... како и да е до јуни имам време, ке видиме или ке чуеме некакво искуство... за секој случај, ке си носам сини стикери со мене ако не