Автор Тема: Нови Евротаблички  (Прочитано 122580 пати)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Одг: Нови Евротаблички
« Одговори #196 на: 21 Февруари 2012, 14:54:15 pm »
Ne veruvam deka nas moze takov blagodet da ne snajde
Чим го кажа зборот „благодет“ готово. Тоа несмее кај нас да се воведе.

Отсутен igorN73

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
« Одговори #197 на: 21 Февруари 2012, 15:26:00 pm »
Ги видов денеска европскиве таблици на еден камион..баш се јаки :)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #198 на: 21 Февруари 2012, 15:56:55 pm »
Јас на едно бмв 5, мислам дека бројот беше 0001 ;D

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #199 на: 21 Февруари 2012, 17:38:06 pm »
Мене ме интересира нешто друго околу новиве таблички. За споредлива споредба, во Србија има и стари и нови таблички, и исто како кај нас, не е задолжително старите да се заменат, но: со новите таблички не мора да вадат зелен картон за ЕУ+неколку земји од европа (во кои не спаѓа МК), додека ако сакаат да патуваат со старите мора да извадат зелен картон. Применувајќи ги новите таблички, тие станале дел од некоја европска конвенција за автомобилско осигурување или што и да е, со што не им треба зелен картон.
Дали има некој поупатен овде со инсајдерски информации кој би прокоментирал околу ова, т.е. дали има шанси со новите таблички и ние да куртулиме од зелен картон?

Ubaini za Srbija. Mislam deka i za nas eden den ke dojde takvo nesto no da se nadevame samo :)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
« Одговори #200 на: 21 Февруари 2012, 17:45:09 pm »
Kaj nas se raduvaa site koga se namali zeleniot karton, a ako razmislis ubavo ne e nikakvo posebno poeftinuvanje bidejki moram za cela fodina da platam a ne mi treba i malce pomokna kola i op uste poskapo.

Dodeka pak onamu kade sto sakaa da im go namalat im go namalija odnosno Srbija

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #201 на: 21 Февруари 2012, 19:08:48 pm »
golf 6ka so novive tablicki,izgleda evropski,cekam da gi vidam na 101 da vidime na sto ke lici

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #202 на: 21 Февруари 2012, 19:12:59 pm »
Уште не сум сретнал некое возило со новите таблички... Штом ке видам (се надевам утре) ке кажам колку се убави :D
Штом не е задолжително (барем засега, додека не направат рок за да соберат кеш) нема да ги менувам табличките...

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #203 на: 22 Февруари 2012, 00:17:05 am »
uste otsabajlecki 8 saat vidov crn mercedes napred tablica priceless so rozevo mislev nasive tablici se,ama od pozadi pisuvase dubai,a soferkata...meraci

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #204 на: 22 Февруари 2012, 18:18:10 pm »
Kaj nas se raduvaa site koga se namali zeleniot karton, a ako razmislis ubavo ne e nikakvo posebno poeftinuvanje bidejki moram za cela fodina da platam a ne mi treba i malce pomokna kola i op uste poskapo.

Dodeka pak onamu kade sto sakaa da im go namalat im go namalija odnosno Srbija

во србија веке нема стари таблички. оној момент кога дозволија без зелени карти да патуваат, тогаш им истече периодот до кога СИТЕ МОРАА ДА ГИ СМЕНАТ  во европски таблици...

инаку, денес ги сменив јас...

цената на таблиците е 1200 денари како што рекоа, ама цела прикаска кошта 2020 денари во ПСС... за другите незнам, ама и ако би имало некаква разлика тоа и би биле 10-20 денари...

значи:
-таблици
-сообраќајна
-таксени марки за техничкиот
-таксени марки за мвр
2020 денари

нај доборото е е во псс што нетреба да трчаш по вирмани и пошти, туку идеш, даваш документи, седнуваш у кафичот, пише кафе, батките од техничкиот ке ти ги демонтриаат таблиците, ке ги извадат и пластиките стари (освен ако не се некои стилски, па ке те прашаат), ке ги монтираат новите таблици, за цело време ти си седиш и пиуцкаш кафенце (ми се погоди денот па седев надвор на масите), администрацијата средува папири, и на крај само идеш до шалтер, ти ја даваат новата сообраќајна, плаќаш и си идеш...

а да... после и до кјуби бев да ја сменам зелената карта... тоа дополнително ме кошташе 300 денари, значи нова зелена карта (на база на старата-еднаш си платил, не треба втор пат) и секако новата полиса за автоодговорност која сте задолжени да ја носите во кола секогаш заедно со европскиот записник... значи се ова 300 денари

кога ке израчунам гориво и паркинг по смс сите трошоци се горе доле 40 евра... и сега имам таблица со АБ на крајот и интересен број...

само ме мачи уште еден мал момент... често идам за грција... како и да е до јуни имам време, ке видиме или ке чуеме некакво искуство... за секој случај, ке си носам сини стикери со мене ако не ;D ;D
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #205 на: 22 Февруари 2012, 18:22:38 pm »
onak, и сообраќајната е потполно нова? Или истата, со новата таблица заведена?
Ако имаш можност, би те замолил да ја сликаш колата, да го видиме европскиот изглед.
Замаскирај ги бројките и крајните букви, остави го само SK и плавиот дел, мислам дека сите ги интересира како се тоа би изгледало.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #206 на: 22 Февруари 2012, 18:25:54 pm »
Па си кажа чоекот дека буквите му се АБ ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Driver

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 371
« Одговори #207 на: 22 Февруари 2012, 19:18:09 pm »
Пред некое време ако не се лажам некој спомна дека ке има можност предната таблица да биде мала. Може ли да се бира такво нешто или големината на двете таблици ке биде иста како до сега?

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
« Одговори #208 на: 22 Февруари 2012, 19:30:26 pm »
бре те обрале поштено. Мораше да ги менуваш???

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #209 на: 22 Февруари 2012, 19:43:12 pm »
Strasno e ako morame da gi menuvame ama bese napomenato deka ne e moralno. Ako ne smenile nesto.