Автор Тема: Нови Евротаблички  (Прочитано 122600 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
Одг: Нови Евротаблички
« Одговори #210 на: 22 Февруари 2012, 19:44:01 pm »
не мора!!

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #211 на: 22 Февруари 2012, 19:45:57 pm »
Пред некое време ако не се лажам некој спомна дека ке има можност предната таблица да биде мала. Може ли да се бира такво нешто или големината на двете таблици ке биде иста како до сега?
Иста како и досега.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #212 на: 22 Февруари 2012, 20:12:03 pm »
onak кога одиш во Јужна Македонија, на паркинг извади си ги таблиците. Така никогаш нема да знаат дека си од Мк. ;)

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #213 на: 22 Февруари 2012, 21:57:00 pm »
Сега ке ни користат оние штосови со прикривање на табличката со далинско :D

Отсутен Radiohead

• Почетник
  • *
  • Пораки: 8
« Одговори #214 на: 22 Февруари 2012, 22:08:19 pm »
еден другар ги изработи овие и по мене многу се подобри од сегашниве

уште да имаше начин да им се пратат на луѓево од мвр

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #215 на: 22 Февруари 2012, 22:12:01 pm »
Готово го послушаа другар ти.

Еве ги новите од понеделникот веќе.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #216 на: 22 Февруари 2012, 22:13:37 pm »
Знае ли некој дали смее на таблицата да пишува „грујо“ и „бранко“, сакам да ги резервирам што побрзо да не ми ги земе некој. За двете коли сакам кастм.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #217 на: 22 Февруари 2012, 22:22:00 pm »
Амди е сигурно веќе резервиран, а овие може и не побрзале до толку :)

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
« Одговори #218 на: 22 Февруари 2012, 23:21:42 pm »
  ;D
Зини да ти кажу.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
« Одговори #219 на: 22 Февруари 2012, 23:35:35 pm »
Branko ke ima slobodno, BC ke nema :D

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #220 на: 23 Февруари 2012, 00:27:35 am »
e uste nemam videno nekoj da se oprcil 1200 evra:) ama ke ima legendi

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30067
    • CARclub.mk
« Одговори #221 на: 23 Февруари 2012, 02:16:17 am »
Прееска видов нови таблички на една кола, и изгледаат ок. Едини сериозен промашај е црвената налепница со жуто-портокалови букви. Нити ја глеам поентата на тие, нити изгледаат убаво.. Се надевав дека скроз ќе ги исфрлат од употреба, али останаа и дури поружни изгледаат.

Сега се радувам што имам од старите таблици.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #222 на: 23 Февруари 2012, 06:01:53 am »
Ќутете бре, супер се табличките, оние кај браќата северни соседи се ужас, у иста таблица имаат ипсилон и Ж. Луѓе по Белград, чекаат тие ужаси да ги семат, па идат на некоја латинично латинична комбинација. Хрватските пак цифрите се изместени во однос на средината.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #223 на: 23 Февруари 2012, 07:51:43 am »
Прееска видов нови таблички на една кола, и изгледаат ок. Едини сериозен промашај е црвената налепница со жуто-портокалови букви. Нити ја глеам поентата на тие, нити изгледаат убаво.. Се надевав дека скроз ќе ги исфрлат од употреба, али останаа и дури поружни изгледаат.

Сега се радувам што имам од старите таблици.

И јас се радувам што се уште имам стара табличка, но стварно не ја гледам и јас поентата на таа грдата црвена налепница.  И повторно се прашувам дали има некој во нашава држава кој што има осет за естетика, некаков осет за дизајн и дали има некој што може да направи проверка, а и да се согласи со повеќе мислења.
Стварно се чудам на гадотиите кои знаат да ги исфрлат, па отпосле ке го увидат тоа, па ке ставаат додатни налепници и ке правиме крпеници...
И претпоставувам дека како и за претходните и за овие ке се наплаќа одредена сума пари...Значи народот е секогаш ебан, па ајде ке менуваме таблици секоја година, овие глупациве (читај народот) ке си плаќаат, немаат гајле...
Мислам стварно глупости на квадрат.

Ќутете бре, супер се табличките, оние кај браќата северни соседи се ужас, у иста таблица имаат ипсилон и Ж. Луѓе по Белград, чекаат тие ужаси да ги семат, па идат на некоја латинично латинична комбинација. Хрватските пак цифрите се изместени во однос на средината.

Мислам дека тука нашите мислења се разидуваат. Во моментот они имаат најдобро дизајнирани таблици, почнувајќи од фонтот на буквите па завршувајќи со грбот како детал на таблицата. Чисто како инфо, може да се направи споредба фејс то фејс, нашата и нивната...Нашата е како да ја правело дете на час по ликовно од 3-то деление максимум, а нивната е одлична...
Сега ова е мое лично мислење и мој вкус, но кириличните букви не ги ни приметувам во целиот концепт на таблицата, што не е случај на нашата таблица, каде што црвената грда коцка отскокнува како на чир кој одма упаѓа како најгрд детал во целата прича... Незнам зошто се толку ограничени во овој поглед, а и незнам зошто се срамат да го вметнат нашиот грб?
Да не живеат у заблуда дека повторно ке се менува, а може и тоа да се деси...Ние станавме народ без корен, без идентитет, па и затоа сите не дупат....Нема везе, ај да не идам ОФ али како и да е, повторно избравме мизерна таблица...

Мозокот би го пратил во забавиште за да почне да му се развиваат чувствата за дизајн, за фантазија..Па полека одделение по одделение да видам со што ке се бави понатака во животот...Дали со дрводелство или сточарство или па ке го пратам да копа ровови, пошто има развиен осет за такво нешто...
Свака час :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #224 на: 23 Февруари 2012, 08:09:52 am »
За 3-4 години кога ќе кажат „сменете ги сите...“, исти ѓавол дали некому се убави или ружни.... Таблица ко` таблица.. не е спојлер ебаго па убав да биде :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.