Автор Тема: Ferrari  (Прочитано 304260 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Одг: Ferrari
« Одговори #1605 на: 18 Септември 2018, 14:07:42 pm »
Џеј Кеј е мало дете во споредба со Џеј Лено како колекционер на коли.
Прашај таму.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore
« Одговори #1606 на: 18 Септември 2018, 14:10:27 pm »
Па и него прашај го за неговото Енцо, немам против.  Прашај си по луѓе, можда е до тебе, не до енцото ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #1607 на: 18 Септември 2018, 14:11:25 pm »
Треба да го прашаме Jay Kay.....

Одлучи се кој ќе прашува.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1608 на: 18 Септември 2018, 14:13:30 pm »
Битен е одговорот на прашањето „колку ти го наруши премиум филингот и уживањето во аутото изгребаното гумирано курче за вентилација“, може и анонимно писмо да пуштиме.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #1609 на: 18 Септември 2018, 14:18:56 pm »
Пушти слободно.
Јас ова гледам моменталнo.

(Drex laughing 1 hour). ;D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1610 на: 18 Септември 2018, 14:20:50 pm »
До кој степен се оди да се оправда одлуката за купување Опел, а не нешто што стварно, вистински ти прави ќеиф... ;D

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #1611 на: 18 Септември 2018, 14:25:29 pm »
Ооо, златен тој....на лично ниво мораше да спушти дискусија.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #1612 на: 18 Септември 2018, 14:33:25 pm »
Стратро бре, тебе 90% од мислењата на форумов ти се спуштање на лично ниво. Се фати за ебано кругче за вентилација зошто е Ферари и ти смета толку многу? Ептен се засекира за Ферари дека ќе им се намали продажба? Или тие што го купуваат се глупи зошто за истите пари можеле да купат корвета што секако според тебе е подобра? Или па можеби глупи сме ние на форумов и не ја знаеме вистинската причина зошто величиш американски масл карс и опел а другите ти се испод част? Мене ова ми е детско однесување, јас лично не ја сфаќам поентата да си толку емоционално врзан за еден бренд и единствен начин да го одбраниш е плукајќи кон други. Тоа се вика лузерски менталитет.

Мислам дај порасни малце досадно е цело време истите муабети се вртат, белким тука на форумов сите ние возиме ферари, корвети и опел астри.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1613 на: 18 Септември 2018, 14:35:14 pm »
Прости ми, ама така ми делува секоја дискусија кога ќе почнеш да дрвиш пенис со фразата „ВЕ Д*ПАТ НА СУВО ШТО ПЛАЌАТЕ ТОЛКУ“, а уствари и едно запалено Ферари кошта повеќе од исправна Корвета од еквивалентна година...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1614 на: 18 Септември 2018, 14:36:11 pm »
Лелеле се исцепивме некој сељак што ја изгоре ламелата :D Ааии Стратро, можеш ти и помалку детски работи, плиз :)

Еве и овој се жали од премиум неквалитетот исто така :

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #1615 на: 18 Септември 2018, 14:42:04 pm »
Тројцата застанете во редица и не ја преминувајте жутата линија.

Од све што се изначитав едино сакам @vlatko.klp  да ме просветли зашто сакам американ масл и да се одлучи дали сум дете со лузерски менталитет или лузер  со детски менталитет.

Или па можеби глупи сме ние на форумов и не ја знаеме вистинската причина зошто величиш американски масл карс и опел а другите ти се испод част? Мене ова ми е детско однесување, јас лично не ја сфаќам поентата да си толку емоционално врзан за еден бренд и единствен начин да го одбраниш е плукајќи кон други. Тоа се вика лузерски менталитет.

Мислам дај порасни малце досадно е цело време истите муабети се вртат, белким тука на форумов сите ние возиме ферари, корвети и опел астри.

Другото е веч виџено и не вреди да се реплицира.

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4220
« Одговори #1616 на: 18 Септември 2018, 14:49:26 pm »
Ај пак стави некое видео каде мешаш баби и жаби. Нормално е да има огромна разлика во квалитет помеѓу нешто што е 1000000 пати проверно, наменето за секојдневно ебавање и малтретирање, за разлка нешто што е свемирски брод, 100 години во иднината.

Ако е најскапо, тоа значи дека треба да трае навек, дека не треба да има проблеми, грешки, кварови? Да беше така, Space Shuttle ќе беше НАЈДОВЕРЛИВ транспорт во светов, бидејќи според тебе, нешто што ЛЕТА а кошта колку 20 Боинг 737 треба да е и 20 пати поквалитетно и доверливо?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #1617 на: 18 Септември 2018, 14:54:51 pm »
@Stratro  уит ол ду риспект, ама далеку од тоа дека твојот пристап е нешто поразличен, у добар дел од случаите.
Најбанален пример, пред пар години, кога теков дека сребреното Камаро изгледа премногу underwhelming (у недостаток на превод у моментов), ти успеа да ми реплицираш дека тогашниот мој Лансер “ме поздравил” (или нешто слично) со белиот куфер на кров.
Логика? - Никаква.
Ниво? - Второ одделение, крај на прво полугодие.

@vlatko.klp  рипа ко попарен ако некој нешто бекне против ВАГ, речиси исто како и Класниот, или било кој Алфиста.

Олабавете малку бе луѓе...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1618 на: 18 Септември 2018, 14:55:42 pm »
Не бе, на енцоно му е изљуштено отворчето за вентилација, дај да престанеме сите да сањаме за Ферари, не вреди....

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #1619 на: 18 Септември 2018, 14:58:29 pm »
Значи премиум, дури и во 3 милиони евра автомобил:

- не значи квалитет.
- не значи трајност.
- не значи доверливост и провереност.

Фала на инфо и со среќа да си ги возите Фераријата по дома.
Посебно извинување за оние кои имаат Енцо.

Јас уште чекам одговор од @vlatko.klp , после кој ќе треба дебело да образложи за сопствениот замислен и реален избор на автомобил во животот, поготово што во дискусијава изрипа непоканет, во услови  никој не го спомна/нападна неговиот омилен бренд, возило или сегмент, а уште помалку она што го тркала секој ден.
« Последно менување: 18 Септември 2018, 15:04:47 pm Stratro »