Здраво дечки,
Ме интересира дали некој има искуство со Мазда CX-5, конкретно 2.2 дизел мотор со автоматик мењач, од кај 2015/2016 година? Истиов мотор и мењач се вградува и во други модели на мазда.
Дојде време да се пензионира голфот после 5 годишна дружба и 240 илјади километри. Се изнагледав доста пасатти, цц-а, аудиа, волвоа, ама мислам дека Маздата е најопремена за таа цена и според пишуваници, доста робусна на мотор и мењач. Па реков и да повозам малце СУВче. Тестирав една и бев пријатно изненаден од внатрешноста, опрема, возни карактеристики (доста слични возни карактеристики на лимузина).
Конкретно, у преговори сум со овластен од Мазда и најверојатно ќе го земам (после проба деновиве) конкретниов модел од 2016 година, 2.2д 4х4 175 коња (оваа година избацен е и фејслифт), револушн пакет, со доста опрема. Оваа е оставена старо за ново купена и сервисирана од истиот официјален сервисер. Слики подоле.
Читав на нет дека овој мотор е доста испеглан и дека не би требало да има фабрички проблеми и дека автоматикот е исто добар (претходно мазда користеле некој ЦВТ, но после 2012 изработиле свој), но сепак би ми значело нечиво искуство. Некои слики подоле.
Унапред благодарам