Мотул 
Шо мотул? XD
Motul 8100 Eco nergy 0W30 5 litri 4.000
ili Motul 6100 Synergie+ 10W40 5 litri 2.350
Prvite 140.000 (manje vise) km e vozeno castrol magnatek 10w40, sea ima 180 (manje vise) i e vozeno shell hx7 10w40, i dvete se "polu sinteticki". (Pod navodnici poso na net iam citano deka "navodno" odnosot na mineralni i sinteticki masla e edvaj do granicata za da bide pisano full sintetika). Imam neso ckrapkanje na hidraulicki podizaci i sakam da probam da stavam full sintetika i nesto poretko kako 5w30, nemam iskustvo so razni masla pa "malce mi fufka" da mu stavam tolku retko maslo. Vo upatstvoto voopsto ne pisuva 5w30 taka da pa ke kazam.. "mi fufka"

Ako nekoj ima iskustvo so ova neka mi kaze

Ne sakam da stavam 0w30 poso vo upatstvo mi pisuva gorna granica do 20 stepeni *едит: 10 степени биле*. Ke go proveram upatstvoto uste ednas i ke pisam. P.s. pocnav da pisuvam na eng font i me mrzese da prepisuvam

Отворив упатство и ова го пишува.
imagНа нет е пишано за уште една градација на масло.
subir fotos onlineСпецификацијата е API CE or ABOVE. Сакам да ставам поретко масло, значи 30ка. Па на крај краишта и 5w40 би размислил ако е фул синтетика бидејќи фул синтетика „тече“ подобро?.. Имате конкретни предлози за масло што одговараат на мојот мотор?