Автор Тема: Mobil, Total, Elf или какво масло ?  (Прочитано 2275947 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45035
  • Il Moderatore
Одг: Mobil, Total, Elf или какво масло ?
« Одговори #8310 на: 06 Декември 2020, 23:25:57 pm »
2.0 м-џет 121kw 😃

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

Аа ти ич немаш гајле, F40 ќе да е тој. Метни му чип на 210кс и пичи си до бесвес!
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5396
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #8311 на: 06 Декември 2020, 23:44:05 pm »
Шо посалам бренд то повеќе фалц.

Колку попопуларен бренд, толку повеќе фалц.  :)

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6344
« Одговори #8312 на: 07 Декември 2020, 00:02:43 am »
@Van Tomatoes Tomatos..
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #8313 на: 07 Декември 2020, 08:55:52 am »
Па не баш @vladic3110 , и ќе илустрирам со ВИСКИ (пошто така е најлесно). :)

- Џони Вокер е популарно виски, народот го знае како синоним за виски (и омилен пијалок на уааа Бранко) па така Џони уште од времето многу го фалсификуваат. Од дубари во кафичите каде најевтини можни вискија ги сипаат во флаши од Џони, ама има и во профи фалсификувани флаши во дуќани каде се работи за индастриал левел превари.
- помалку познати скочеви како Тичерс, или Манки Шолдер, или бурбони како Вудфорд Ресерв, итн... Таквите не се фалсификуваат не дека не се одлични вискија туку пошто народот овде не ги знае тие брендови и не затоа ги бара. Се фалсификува тоа што се бара - тоа што е популарно, а не тоа што е најквалитетно. А ти ако се осмелиш да тврдиш дека Џони е подобар скоч од Манки, ќе те натерам да го испиеш.  ;D

Тотал и Шел (на пример) се добри масла, ама многу се популарни и многу се фалсификуваат, пошто се барани.
Фукс не е толку познато меѓу луѓето што не се познавачи, и не е многу барано па веројатно и не се фалисфикува толку... Иако тоа изгледа полека се менува.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5237
  • The Spartan General
« Одговори #8314 на: 07 Декември 2020, 09:10:22 am »
Заради тоа што германските трговци имаат типично поголеми маржи. Ист е одговорот на прашањето зошто ти земаш 400 евр аплата а тие 4000.

Може ли да ми кажеш каде ги има тие плати во Германија да идам и јас да земам таква плата?
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6700
« Одговори #8315 на: 07 Декември 2020, 09:20:15 am »
Мислел пред даноци, нели миле?

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6344
« Одговори #8316 на: 07 Декември 2020, 09:20:42 am »
@Van Остај ти во светот, балканот ти е друг свет не важат истите  правила, штом има побарувачка поголема одма се им се отвора чакрата за криминал. Голф е  најбоље ауто на свет апропо 20 голфа украдени неделно :)
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11167
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #8317 на: 07 Декември 2020, 09:27:16 am »
За FUSCH проверете во

Motoroil
Ул. Васил Чакаларов, бр.44 Скопје MK, 1000
070 233 340
https://maps.app.goo.gl/YS3FzxGW7XRQFWBi6

ми промакна ова, баш ќе проверам

Фукс во аутофилтер фалц е?
Не би требало они да носат такво уље.

во Аутофилтер одговорот беше дека немаат ништо од Фухс и нема ни да имаат (мислам дека стоеше како овластен дистрибутер)

прашав за MANN филтри, ми рече дека веќе не наавуваат и имаат само Hengst, па побарав да ми даде понуда од Hengst на што одговорот беше, ааа не, само за Мерцедес, VAG имаме

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #8318 на: 07 Декември 2020, 09:28:46 am »
@Van Остај ти во светот, балканот ти е друг свет не важат истите  правила, штом има побарувачка поголема одма се им се отвора чакрата за криминал. Голф е  најбоље ауто на свет апропо 20 голфа украдени неделно :)
хахаха, ова ме потсети на вистински постар настан, на пријател му го украдоа Голф 4 заклучен, а веднаш до него Тојотата Корола (некоја година понова од Голфот) со заборавени клучеви во брава :)
Голфот го најдоа дури по 2,3 години.

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #8319 на: 07 Декември 2020, 09:34:46 am »

Па да, точно. Тоа ти е само уште еден пример за истиот муабет.  ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34496
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #8320 на: 07 Декември 2020, 17:25:50 pm »
Заради тоа што германските трговци имаат типично поголеми маржи. Ист е одговорот на прашањето зошто ти земаш 400 евр аплата а тие 4000.

Може ли да ми кажеш каде ги има тие плати во Германија да идам и јас да земам таква плата?

Па не знам, очекувам да се толку, ако не се па кажи. Во Белгија и Холандија знам со сигурност дека се 3000+ во IT секторот.
А шо, ти не лапаш 5-че минимум?

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5237
  • The Spartan General
« Одговори #8321 на: 08 Декември 2020, 08:32:10 am »
Па не знам, очекувам да се толку, ако не се па кажи. Во Белгија и Холандија знам со сигурност дека се 3000+ во IT секторот.

АјТи секторот не е ниту најголем, ниту најпретставителен за висината на платите на народот во Западна Европа. Мнозинството од народот немаат високо образование ги немаат астрономските плати кои ти тука ги пишуваш како да се правило, туку повеќе се исклучок.
Конкретно само помалку од 10% од работоспособните луѓе во Германија имаат бруто плата над 56 000 евра (нето 2700 евра даночна класа 1, 3100 евра даночна класа 3).
Платите на нормалните работници се движат од 1500 до 2200-2400 евра нето плата. Се што е над 2000 евра на месец е премија/бонбона плата која не се достигнува така лесно без образование или занает.

Не е западна Европа дрво да си набереш, амбар да си ја наполниш вреќата на крајот на месецот.

@riki_staff Во тие маркети што ги набројуваш маслото е прескапо. Во специјализирани продавници за автоделови и масло, цените им се нормални/идентични како на интернет.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Indigo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 463
« Одговори #8322 на: 08 Декември 2020, 14:17:02 pm »
платите на страна, каде може да се набави Ravenol масло ?

Отсутен marjan_984

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 78
« Одговори #8323 на: 08 Декември 2020, 15:52:58 pm »
Техномото-Прилеп
Менде 076208320

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34496
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #8324 на: 08 Декември 2020, 19:40:48 pm »

АјТи секторот не е ниту најголем, ниту најпретставителен за висината на платите на народот во Западна Европа. Мнозинството од народот немаат високо образование ги немаат астрономските плати кои ти тука ги пишуваш како да се правило, туку повеќе се исклучок.
Конкретно само помалку од 10% од работоспособните луѓе во Германија имаат бруто плата над 56 000 евра (нето 2700 евра даночна класа 1, 3100 евра даночна класа 3).
Платите на нормалните работници се движат од 1500 до 2200-2400 евра нето плата. Се што е над 2000 евра на месец е премија/бонбона плата која не се достигнува така лесно без образование или занает.

Не е западна Европа дрво да си набереш, амбар да си ја наполниш вреќата на крајот на месецот.

@riki_staff Во тие маркети што ги набројуваш маслото е прескапо. Во специјализирани продавници за автоделови и масло, цените им се нормални/идентични како на интернет.

https://www.learngermanonline.org/salaries-and-living-costs-in-germany/

Колку % од бруто платата отпаѓа на давачки и придонеси во Германија?